Дізнайтеся прямо зараз, як приготувати суп-харчо в декількох варіантах: класичному, дієтичному і самому простому - в мультиварки.
Cуп-харчо по-грузинськи
Це автентичний рецепт, який передбачає додавання соусу ткемалі (можна замінити його свіжоприготовленим пюре з очищеної кислої аличі). Для грузинського супу-харчо знадобиться досить жирна яловичина, можна на кісточці. Якщо є можливість вибору, перевагу краще віддати жирної грудинке.
Технологія приготування проста.
Яловичину нарізати невеликими шматочками, залити 2 літрами холодної води і варити півтори години на малому вогні, обов'язково знімаючи піну. Очистити 2 головки ріпчастої цибулі і нарізати тонкою соломкою. Очистити 1 велику моркву і нарізати кубиками. Лук пасерувати з 1 ст.л. рослинного масла, 1 ст.л. томатного пюре і 2 ст.л. соусу ткемалі. Можна додати жир, знятий з бульйону, але небагато - пару столових ложок. М'ясо вийняти, дрібно нарізати і повернути в бульйон. Викласти в суп морква, варити 10 хвилин, додати 3-4 ст.л. промитого рису і зажарку. Варити до готовності рису. Заправити суп пропущеним через прес часником (2-3 очищених зубчика), 1 ч.л. приправи хмелі-сунелі, червоним пекучим перцем за смаком. Посолити, потомить ще 5-7 хвилин на малому вогні, посипати свіжою зеленню. Подавати гарячим, зі свіжоспеченим лавашем.
Cуп-харчо в мультиварці
Якщо з традиційним харчо доведеться повозитися, то з варіантом для мультиварки все з точністю до навпаки. М'ясо злегка обсмажується з цибулею і морквою, додаються інші інгредієнти - і далі мультиварка вже все робить сама!
Отже, рецепт.
500 г свинячої або яловичої вирізки нарізати невеликими кубиками. У чашу мультиварки налити 2 ч.л. рослинного масла і підрум'янити м'ясо в режимі «Жарка» протягом 10 хвилин. Помішувати обов'язково! Додати нарізаний соломкою ріпчасту цибулю (1 головка) і нарізану дрібними кубиками моркву. Обсмажувати ще 10 хвилин. Додати 3 ст.л. лечо (можна взяти заготовлене на зиму, з баночки), 2 ст.л. томатного пюре, перемішати. Додати 1 мульти склянку промитого рису, 3 зубчики дрібно рубаного часнику, 1 ч.л. цукру, сіль і спеції за смаком (можна взяти хмелі-сунелі, а можна просто суміш з червоного і чорного меленого перцю). Залити водою так, щоб продукти повністю були нею покриті, але не більше ніж на 1 см. Готувати в режимі «Гасіння» 45 хвилин. Після сигналу відкрити кришку, посипати суп подрібненою свіжою зеленню і витримати ще 10-15 хвилин в режимі «Підтримання тепла».
Cуп-харчо з курки
Зрозуміло, існує і дієтичний варіант харчо. Можна замінити яловичину або свинину курячою грудкою.
500 г курячої грудки, нарізаною великими шматками, відварити в 2 л підсоленої води. Вийняти м'ясо, засипати в бульйон 3 ст.л. промитого рису, варити на повільному вогні. Одночасно готувати зажарку: нарізати соломкою 1 велику цибулину, обсмажити в 2 ст.л. рослинного масла. Як тільки цибуля стане золотистим, додати 2 ст.л. томатної пасти і 2 ст.л. курячого бульйону. Перемішати, прогріти на малому вогні 3-4 хвилини. Як тільки звариться рис, додати зажарку в суп. Також додати м'ясо, нарізане кубиками, подрібнений часник (2-3 зубчики), приправу хмелі-сунелі, трохи пекучого червоного перцю, сіль за смаком і 50 г подрібненої зелені кінзи або петрушки. Потомити під кришкою на малому вогні 5-7 хвилин.
Знаючи кілька варіантів, як приготувати суп харчо, ви зможете задовольнити навіть найвишуканіший смак. смачного!
Коментарі
Дописати коментар