Швидке яблучне варення
Для господині, яка намагається приготувати смачну страву і при цьому витратити на це якомога менше часу, підійде найпростіший рецепт яблучного варення. Для його приготування необхідно взяти найпростіші продукти:
- яблука - 3кг;
- цукор-пісок - 2 ст.
Яблука попередньо потрібно гарненько вимити, нарізати шматочками і видалити серцевину. Зануривши їх в таз і пересипавши цукром, ємність необхідно добре струсити, щоб цукор рівномірно покрив усі часточки, і поставити в прохолодне місце (але не в холодильник) на 1-1, 5 діб. За цей час часточки фрукта варто кілька разів перемішати. Встановивши таз на вогонь, яблука потрібно довести до кипіння і варити на повільному вогні протягом 10 хвилин. Чудове блюдо готове, причому без особливих витрат часу. Залишається лише розкласти варення по стерилізованим банкам і закатати.
Яблучне варення з корицею і ваніллю
Щоб надати варенню незвичайний смак можна приготувати страву з використанням кориці або ванілі. Вариться воно з наступних продуктів:
- яблука - 3-4кг;
- цукор 1-1, 5кг;
- ваніль - 1 стручок (або 1 пакетик ванільного цукру);
- лимонна кислота, кориця - до смаку.
Щоб вийшло таке чудове варення у яблук необхідно вирізати серцевину і нарізати кожне з них на 8-10 частин. Виклавши часточки в каструлю з товстим дном і пересипавши цукром, заготівлю слід залишити на 10 годин. Через відведений час каструля ставиться на вогонь і кип'ятити на слабкому вогні 20 хвилин. Потім варенню дають охолонути і повторюють кип'ятіння ще 2 рази. Перед закінченням варіння в блюдо потрібно додати лимонну кислоту, корицю і ваніль. Варення готове. Розклавши його по стерилізованих банках і засукавши, можна тішити себе і своїх рідних смачним варенням всю зиму.
Яблучне варення з апельсинами
Дуже популярний, і, головне, неймовірно швидкий рецепт, для приготування якого знадобляться такі інгредієнти:
- апельсини - 1кг;
- яблука - 1кг;
- вода - 1стакан;
- цукор - 2кг.
Апельсини перед приготуванням потрібно очистити від шкірки і, розділивши на часточки, видалити насіння. Яблука потрібно нарізати часточками, не забувши видалити насіння. З води і цукру необхідно зварити сироп, прокип'ятивши інгредієнти 10 хвилин, а потім додати в киплячий сироп підготовлені фрукти. Тричі довівши їх до кипіння, потрібно трохи остудити варення і можна закочувати.
Варення з лимоном і яблуками
Тим, хто любить варення з характерною кислинкою, варто спробувати наступний рецепт. Для приготування такої страви слід запастися такими продуктами:
- лимон - 2шт;
- яблука - 2кг;
- цукор-пісок - 700-800г;
- лимонна кислота - 1 ч.л.
Яблука попередньо потрібно позбавити від шкірки і видалити серцевину з насінням. Лимони ж нарізаються полукружиями разом з шкіркою. Підготовлені фрукти занурюються в глибоку емальовану каструлю, заливаються водою в невеликій кількості і ставляться варитися на середньому вогні. Як тільки фрукти стануть м'якими в каструлю потрібно додати цукор, добре перемішати і, збільшивши нагрів, варити до загустіння, не забуваючи постійно помішувати. Коли варення буде практично готове в нього потрібно додати чайну ложку лимонної кислоти. Розклавши його по сухим стерилізованим банкам залишається лише закатати.
Цукати з яблук
Щоб приготувати хрусткі ароматні цукати, знадобляться такі інгредієнти:
- цукор - 1, 2кг;
- тверді яблука - 1кг;
- вода - 2 склянки.
Часточки яблук необхідно на 7-10 хвилин опустити в окріп, а потім негайно остудити в холодній воді. З використаної для бланшування води потрібно зварити сироп, додавши в неї цукор і прокип'ятивши 10 хвилин. Гарячим сиропом потрібно залити часточки яблук і залишити просочитися на 4-5 годин. Потім блюдо коштує довести до кипіння і прокип'ятивши 7 хвилин, знову залишити на 8 годин. Повторити кип'ятіння з відстоюванням протягом 8 годин ще два або три рази, поки яблука не стануть прозорими. Готові яблука відкидаються в друшляк, сиропу дають час стекти, а потім фрукти підсушуються в духовці або на повітрі і посипаються цукром. Дуже смачні цукати готові. смачного!
Коментарі
Дописати коментар