Перейти до основного вмісту

Варення з яблук - Смачні та Корисні Рецепти

 Варення з яблук - Смачні та Корисні Рецепти

Яблука в наших широтах поширені надзвичайно, а тому немає нічого дивного в тому, що кількість рецептів варення з яблук не піддається підрахунку. Сприяє появі неймовірної кількості найрізноманітніших рецептів і те, що яблуко відмінно поєднується з будь-яким іншим фруктом. До того ж таке варення дивно підходить в якості начинки для пирогів і булочок, а також чудово доповнює будь десерти. Розглянемо декілька найпопулярніших рецептів яблучного варення, від простих, до багатокомпонентних.

Швидке яблучне варення
  Для господині, яка намагається приготувати смачну страву і при цьому витратити на це якомога менше часу, підійде найпростіший рецепт яблучного варення. Для його приготування необхідно взяти найпростіші продукти:

  1. яблука - 3кг;
  2. цукор-пісок - 2 ст.

Яблука попередньо потрібно гарненько вимити, нарізати шматочками і видалити серцевину. Зануривши їх в таз і пересипавши цукром, ємність необхідно добре струсити, щоб цукор рівномірно покрив усі часточки, і поставити в прохолодне місце (але не в холодильник) на 1-1, 5 діб. За цей час часточки фрукта варто кілька разів перемішати. Встановивши таз на вогонь, яблука потрібно довести до кипіння і варити на повільному вогні протягом 10 хвилин. Чудове блюдо готове, причому без особливих витрат часу. Залишається лише розкласти варення по стерилізованим банкам і закатати.

Яблучне варення з корицею і ваніллю
  Щоб надати варенню незвичайний смак можна приготувати страву з використанням кориці або ванілі. Вариться воно з наступних продуктів:

  1. яблука - 3-4кг;
  2. цукор 1-1, 5кг;
  3. ваніль - 1 стручок (або 1 пакетик ванільного цукру);
  4. лимонна кислота, кориця - до смаку.

Щоб вийшло таке чудове варення у яблук необхідно вирізати серцевину і нарізати кожне з них на 8-10 частин. Виклавши часточки в каструлю з товстим дном і пересипавши цукром, заготівлю слід залишити на 10 годин. Через відведений час каструля ставиться на вогонь і кип'ятити на слабкому вогні 20 хвилин. Потім варенню дають охолонути і повторюють кип'ятіння ще 2 рази. Перед закінченням варіння в блюдо потрібно додати лимонну кислоту, корицю і ваніль. Варення готове. Розклавши його по стерилізованих банках і засукавши, можна тішити себе і своїх рідних смачним варенням всю зиму.

Яблучне варення з апельсинами
  Дуже популярний, і, головне, неймовірно швидкий рецепт, для приготування якого знадобляться такі інгредієнти:

  1. апельсини - 1кг;
  2. яблука - 1кг;
  3. вода - 1стакан;
  4. цукор - 2кг.

Апельсини перед приготуванням потрібно очистити від шкірки і, розділивши на часточки, видалити насіння. Яблука потрібно нарізати часточками, не забувши видалити насіння. З води і цукру необхідно зварити сироп, прокип'ятивши інгредієнти 10 хвилин, а потім додати в киплячий сироп підготовлені фрукти. Тричі довівши їх до кипіння, потрібно трохи остудити варення і можна закочувати.

Варення з лимоном і яблуками
  Тим, хто любить варення з характерною кислинкою, варто спробувати наступний рецепт. Для приготування такої страви слід запастися такими продуктами:

  1. лимон - 2шт;
  2. яблука - 2кг;
  3. цукор-пісок - 700-800г;
  4. лимонна кислота - 1 ч.л.

Яблука попередньо потрібно позбавити від шкірки і видалити серцевину з насінням. Лимони ж нарізаються полукружиями разом з шкіркою. Підготовлені фрукти занурюються в глибоку емальовану каструлю, заливаються водою в невеликій кількості і ставляться варитися на середньому вогні. Як тільки фрукти стануть м'якими в каструлю потрібно додати цукор, добре перемішати і, збільшивши нагрів, варити до загустіння, не забуваючи постійно помішувати. Коли варення буде практично готове в нього потрібно додати чайну ложку лимонної кислоти. Розклавши його по сухим стерилізованим банкам залишається лише закатати.

Цукати з яблук
  Щоб приготувати хрусткі ароматні цукати, знадобляться такі інгредієнти:

  1. цукор - 1, 2кг;
  2. тверді яблука - 1кг;
  3. вода - 2 склянки.

Часточки яблук необхідно на 7-10 хвилин опустити в окріп, а потім негайно остудити в холодній воді. З використаної для бланшування води потрібно зварити сироп, додавши в неї цукор і прокип'ятивши 10 хвилин. Гарячим сиропом потрібно залити часточки яблук і залишити просочитися на 4-5 годин. Потім блюдо коштує довести до кипіння і прокип'ятивши 7 хвилин, знову залишити на 8 годин. Повторити кип'ятіння з відстоюванням протягом 8 годин ще два або три рази, поки яблука не стануть прозорими. Готові яблука відкидаються в друшляк, сиропу дають час стекти, а потім фрукти підсушуються в духовці або на повітрі і посипаються цукром. Дуже смачні цукати готові. смачного!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка, ...

Гриб Підберезовик - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах. У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один ...

Що Дати Дитині При Блювоті

Блювотний рефлекс - вкрай неприємний стан, який у дитини може виникнути з різних причин. Інфекційні захворювання, отруєння, заколисування, перегрів або переїдання - кожне з цих станів може стати причиною блювоти. Щоб надати посильну допомогу дитині, дорослі повинні запам'ятати, що дати дитині при блювоті. Причини блювоти у дитини Сучасна фармакологія розробила чимало препаратів від блювоти які підходять дітям, проте, перш ніж давати ті або інші ліки, необхідно з'ясувати причину блювоти. Якщо блювотний рефлекс з'явився після скарги дитини на головний біль, цілком можливо мало місце струс головного мозку .  У цьому випадку найбільш правильним рішенням буде викликати швидку допомогу .  Саме блювота є першим сигналом, що говорить про наявний харчовому отруєнні .  У цьому випадку організм намагається позбутися від токсинів, а значить такий блювоті перешкоджати не варто .  Якщо крихту до цього мучила сильна нудота, як правило після першого випорожнення шлунка вона прох...