Перейти до основного вмісту

Варення з яблук - Смачні та Корисні Рецепти

 Варення з яблук - Смачні та Корисні Рецепти

Яблука в наших широтах поширені надзвичайно, а тому немає нічого дивного в тому, що кількість рецептів варення з яблук не піддається підрахунку. Сприяє появі неймовірної кількості найрізноманітніших рецептів і те, що яблуко відмінно поєднується з будь-яким іншим фруктом. До того ж таке варення дивно підходить в якості начинки для пирогів і булочок, а також чудово доповнює будь десерти. Розглянемо декілька найпопулярніших рецептів яблучного варення, від простих, до багатокомпонентних.

Швидке яблучне варення
  Для господині, яка намагається приготувати смачну страву і при цьому витратити на це якомога менше часу, підійде найпростіший рецепт яблучного варення. Для його приготування необхідно взяти найпростіші продукти:

  1. яблука - 3кг;
  2. цукор-пісок - 2 ст.

Яблука попередньо потрібно гарненько вимити, нарізати шматочками і видалити серцевину. Зануривши їх в таз і пересипавши цукром, ємність необхідно добре струсити, щоб цукор рівномірно покрив усі часточки, і поставити в прохолодне місце (але не в холодильник) на 1-1, 5 діб. За цей час часточки фрукта варто кілька разів перемішати. Встановивши таз на вогонь, яблука потрібно довести до кипіння і варити на повільному вогні протягом 10 хвилин. Чудове блюдо готове, причому без особливих витрат часу. Залишається лише розкласти варення по стерилізованим банкам і закатати.

Яблучне варення з корицею і ваніллю
  Щоб надати варенню незвичайний смак можна приготувати страву з використанням кориці або ванілі. Вариться воно з наступних продуктів:

  1. яблука - 3-4кг;
  2. цукор 1-1, 5кг;
  3. ваніль - 1 стручок (або 1 пакетик ванільного цукру);
  4. лимонна кислота, кориця - до смаку.

Щоб вийшло таке чудове варення у яблук необхідно вирізати серцевину і нарізати кожне з них на 8-10 частин. Виклавши часточки в каструлю з товстим дном і пересипавши цукром, заготівлю слід залишити на 10 годин. Через відведений час каструля ставиться на вогонь і кип'ятити на слабкому вогні 20 хвилин. Потім варенню дають охолонути і повторюють кип'ятіння ще 2 рази. Перед закінченням варіння в блюдо потрібно додати лимонну кислоту, корицю і ваніль. Варення готове. Розклавши його по стерилізованих банках і засукавши, можна тішити себе і своїх рідних смачним варенням всю зиму.

Яблучне варення з апельсинами
  Дуже популярний, і, головне, неймовірно швидкий рецепт, для приготування якого знадобляться такі інгредієнти:

  1. апельсини - 1кг;
  2. яблука - 1кг;
  3. вода - 1стакан;
  4. цукор - 2кг.

Апельсини перед приготуванням потрібно очистити від шкірки і, розділивши на часточки, видалити насіння. Яблука потрібно нарізати часточками, не забувши видалити насіння. З води і цукру необхідно зварити сироп, прокип'ятивши інгредієнти 10 хвилин, а потім додати в киплячий сироп підготовлені фрукти. Тричі довівши їх до кипіння, потрібно трохи остудити варення і можна закочувати.

Варення з лимоном і яблуками
  Тим, хто любить варення з характерною кислинкою, варто спробувати наступний рецепт. Для приготування такої страви слід запастися такими продуктами:

  1. лимон - 2шт;
  2. яблука - 2кг;
  3. цукор-пісок - 700-800г;
  4. лимонна кислота - 1 ч.л.

Яблука попередньо потрібно позбавити від шкірки і видалити серцевину з насінням. Лимони ж нарізаються полукружиями разом з шкіркою. Підготовлені фрукти занурюються в глибоку емальовану каструлю, заливаються водою в невеликій кількості і ставляться варитися на середньому вогні. Як тільки фрукти стануть м'якими в каструлю потрібно додати цукор, добре перемішати і, збільшивши нагрів, варити до загустіння, не забуваючи постійно помішувати. Коли варення буде практично готове в нього потрібно додати чайну ложку лимонної кислоти. Розклавши його по сухим стерилізованим банкам залишається лише закатати.

Цукати з яблук
  Щоб приготувати хрусткі ароматні цукати, знадобляться такі інгредієнти:

  1. цукор - 1, 2кг;
  2. тверді яблука - 1кг;
  3. вода - 2 склянки.

Часточки яблук необхідно на 7-10 хвилин опустити в окріп, а потім негайно остудити в холодній воді. З використаної для бланшування води потрібно зварити сироп, додавши в неї цукор і прокип'ятивши 10 хвилин. Гарячим сиропом потрібно залити часточки яблук і залишити просочитися на 4-5 годин. Потім блюдо коштує довести до кипіння і прокип'ятивши 7 хвилин, знову залишити на 8 годин. Повторити кип'ятіння з відстоюванням протягом 8 годин ще два або три рази, поки яблука не стануть прозорими. Готові яблука відкидаються в друшляк, сиропу дають час стекти, а потім фрукти підсушуються в духовці або на повітрі і посипаються цукром. Дуже смачні цукати готові. смачного!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка,

Вправи Гештальт-Терапії

Багато людей, намагаючись впоратися зі своїми особистісними проблемами, звертаються до психоаналітиків. Один з популярних психотерапевтичних методів отримав назву гештальт-терапія. Дана методика сприяє розширенню свідомості людини. Її основи: осмисленість і наповненість життя, досягнення цілісності власної особистості, вміння знаходити контакт з іншими людьми і навколишньою дійсністю. Метод гештальт-терапії вже давно практикується в багатьох країнах світу і допомагає людям у вирішенні особистих проблем. Але, на жаль, в Росії ще недостатня кількість людей звертається за допомогою до фахівців-психоаналітиків. Як правило, люди, об'єднані низку схожих життєвих проблем, для виконання вправ гештальт-терапії збираються в групи. Основні принципи і техніки даної методики спрямовані в русло розширення самосвідомості людини. Вправи спонукають учасників тренінгу до прийняття відповідальності за самих себе, подолання внутрішнього спротиву, посиленню уваги до власних почуттів і навколишньої д

Рецепти приготування каші в пароварці

Готувати в пароварці можна все, що завгодно. Особливо смачними виходять каші: будь-які крупи на пару добре розварюються і не пригоряють. До того ж пароварка економить сили і час, адже поки каша готується, можна спокійно зайнятися своїми справами. А функція відкладеного старту - взагалі знахідка для зайнятих людей! Пропонуємо кілька рецептів смачних і корисних каш, які легко приготувати в пароварці. Молочна кукурудзяна каша в пароварці Кукурудзяна каша дуже корисна, але на жаль, у звичайній каструлі на плиті вона часто пригорає. Якщо ж її готувати в пароварці - ніяких проблем не виникне, так що можна сміливо варити цю смачну кашу на сніданок! Інгредієнти: 1 стакан молока 1 стакан води 1 стакан кукурудзяної крупи 3 ч.л.сахара 25 г вершкового масла дрібка солі.   як готувати: Промити крупу і помістити її в контейнер пароварки. Залити молоком і водою, перемішати, помістити на решітку і встановити час приготування 45 хвилин. За консистенцією каші потрібно стежити - я