Однак домашня їжа - це явно не те, від чого варто відмовлятися в спробі звільнити трохи часу на відпочинок. Адже набагато приємніше відпочивати, будучи здоровим і не маючи проблем з травленням.
Давайте подивимося, що можна приготувати на вечерю з м'яса. Рецепти з нашої підбірки підходять навіть для дуже зайнятих людей, адже на приготування кожної страви піде зовсім мало часу (від 45 хвилин до години) і ще менше сил. Загасити, запекти, зварити на пару - це зовсім неважко!
Ніжні парові котлети з яловичини і гарбуза
500 г яловичого фаршу пропустити через м'ясорубку з цибулиною, нарізаною на шматочки. Спекти в духовці 400 г очищеної від шкірки і насіння гарбузової м'якоті. Розім'яти її виделкою, додати до м'яса. Збити виделкою 2 яйця, додати в котлетну масу. Посолити, поперчити і вимісити ложкою. Сформувати невеликі круглі котлетки, готувати в пароварці 45 хвилин.
Відмінний гарнір до цих котлет - рис, зварений на пару.
Гуляш з телятини
Нарізати невеликими брусочками 500 г телячої вирізки. Обсмажити в глибокій сковороді в 2 ст.л. рослинного масла до легкої золотинки, додати подрібнену цибулину, перемішати, всипати 1 ст.л. борошна, всі разом обсмажувати ще 5-7 хвилин. Додати томатну пасту (3 ст.л.), 2 склянки м'ясного бульйону, сіль і спеції за смаком.
Гасити на малому вогні під кришкою до готовності.
Варіант дієтичного гарнір до цього блюда - розсипчаста гречана каша без масла та інших жирів. Варіант ситного гарніру - картопляне пюре. В обох варіантах відмінно буде також подати салат зі свіжих сезонних овочів.
Індичка в лимонно-імбирному соусі
Важливо! Для цієї страви краще взяти філе нема з грудки, а з стегон індички.
Нарізати 500 філе невеликими шматочками, а 1 головку ріпчастої цибулі - півкільцями. 4 зубчики часнику пропустити через прес. Викласти м'ясо в глибоку сковороду, обсмажити в 3 ст.л. оливкової олії, додати цибулину, подрібнений часник, трохи солі і спецій. Обсмажувати, помішуючи, протягом 10 хвилин. Потім додати 4-5 см очищеного і тертого на терці кореня імбиру, 2 ст.л. лимонної цедри і 2 ст.л. лимонного соку. Посолити за смаком і тушкувати до готовності на малому вогні. До приготовленої подібним чином індичці можна подати як гарнір розсипчастий рис або обійтися без гарніру і обмежитися овочевим салатом.
Тефтелі з кролика у вершковому соусі
500 г філе кролика дуже дрібно порубати ножем. Додати збите виделкою яйце, сіль і мелений чорний перець. Вимісити фарш руками, сформувати невеликі тефтелі, обваляти їх у борошні і викласти у змащену вершковим маслом форму. Помістити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Вийняти, залити соусом з 1 склянки рідких вершків 20% жирності, 100 г твердого сиру, тертого на терці і 3 подрібнених зубчиків часнику. Знову помістити в духовку, запікати до рум'яної скоринки (20-25 хвилин).
Ідеальний гарнір до тефтелі з кролика - відварну картоплю, посипаний подрібненої свіжою зеленню.
Свинина, тушкована з квашеною капустою і чорносливом
Шматочок нежирної свинини (500-600 г) нарізати дрібними кубиками, викласти в сотейник, на дно налити 3 ст.л. рослинного масла. Злегка обсмажити протягом 3-5 хвилин, додати 1 велику цибулину, нарізану півкільцями, 1 велику моркву, терту на тертці. Перемішати, трохи поперчити і обсмажувати близько 10 хвилин на малому вогні. Додати 500 г квашеної капусти, перемішати і тушкувати під кришкою 5-7 хвилин. Тим часом дрібно нашаткувати 500 г свіжої білокачанної капусти, додати в сотейник разом з половиною склянки м'ясного бульйону і тушкувати все разом до готовності. Перед тим, як зняти з вогню, додати розпарений і нарізаний смужками чорнослив (150 г). Посолити за смаком, згасити всі разом ще кілька хвилин.
Страва не вимагає гарніру, а якщо хочеться зменшити його калорійність, свинину можна замінити будь-яким нежирним м'ясом (куркою, індичкою, кроликом).
Тепер ви знаєте, що приготувати на вечерю з м'яса. Обов'язково розкажіть про це друзям! Удачі!
Коментарі
Дописати коментар