Перейти до основного вмісту

Що приготувати на вечерю з М'яса

 Що приготувати на вечерю з М'яса

Жити в сучасному світі стає і складніше, і простіше. Простіше, тому що кожного дня з'являються нові прилади і технології, які перетворюють життя в задоволення. Складніше, тому що людям хочеться все встигати, а в результаті не вистачає часу на самі елементарні речі. Такі, наприклад, як смачну вечерю, приготований своїми руками.

Однак домашня їжа - це явно не те, від чого варто відмовлятися в спробі звільнити трохи часу на відпочинок. Адже набагато приємніше відпочивати, будучи здоровим і не маючи проблем з травленням.

Давайте подивимося, що можна приготувати на вечерю з м'яса. Рецепти з нашої підбірки підходять навіть для дуже зайнятих людей, адже на приготування кожної страви піде зовсім мало часу (від 45 хвилин до години) і ще менше сил. Загасити, запекти, зварити на пару - це зовсім неважко!

Ніжні парові котлети з яловичини і гарбуза

500 г яловичого фаршу пропустити через м'ясорубку з цибулиною, нарізаною на шматочки. Спекти в духовці 400 г очищеної від шкірки і насіння гарбузової м'якоті. Розім'яти її виделкою, додати до м'яса. Збити виделкою 2 яйця, додати в котлетну масу. Посолити, поперчити і вимісити ложкою. Сформувати невеликі круглі котлетки, готувати в пароварці 45 хвилин.
  Відмінний гарнір до цих котлет - рис, зварений на пару.

Гуляш з телятини

Нарізати невеликими брусочками 500 г телячої вирізки. Обсмажити в глибокій сковороді в 2 ст.л. рослинного масла до легкої золотинки, додати подрібнену цибулину, перемішати, всипати 1 ст.л. борошна, всі разом обсмажувати ще 5-7 хвилин. Додати томатну пасту (3 ст.л.), 2 склянки м'ясного бульйону, сіль і спеції за смаком.
  Гасити на малому вогні під кришкою до готовності.

Варіант дієтичного гарнір до цього блюда - розсипчаста гречана каша без масла та інших жирів. Варіант ситного гарніру - картопляне пюре. В обох варіантах відмінно буде також подати салат зі свіжих сезонних овочів.

Індичка в лимонно-імбирному соусі

Важливо! Для цієї страви краще взяти філе нема з грудки, а з стегон індички.

Нарізати 500 філе невеликими шматочками, а 1 головку ріпчастої цибулі - півкільцями. 4 зубчики часнику пропустити через прес. Викласти м'ясо в глибоку сковороду, обсмажити в 3 ст.л. оливкової олії, додати цибулину, подрібнений часник, трохи солі і спецій. Обсмажувати, помішуючи, протягом 10 хвилин. Потім додати 4-5 см очищеного і тертого на терці кореня імбиру, 2 ст.л. лимонної цедри і 2 ст.л. лимонного соку. Посолити за смаком і тушкувати до готовності на малому вогні. До приготовленої подібним чином індичці можна подати як гарнір розсипчастий рис або обійтися без гарніру і обмежитися овочевим салатом.

Тефтелі з кролика у вершковому соусі

500 г філе кролика дуже дрібно порубати ножем. Додати збите виделкою яйце, сіль і мелений чорний перець. Вимісити фарш руками, сформувати невеликі тефтелі, обваляти їх у борошні і викласти у змащену вершковим маслом форму. Помістити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Вийняти, залити соусом з 1 склянки рідких вершків 20% жирності, 100 г твердого сиру, тертого на терці і 3 подрібнених зубчиків часнику. Знову помістити в духовку, запікати до рум'яної скоринки (20-25 хвилин).

Ідеальний гарнір до тефтелі з кролика - відварну картоплю, посипаний подрібненої свіжою зеленню.

Свинина, тушкована з квашеною капустою і чорносливом

Шматочок нежирної свинини (500-600 г) нарізати дрібними кубиками, викласти в сотейник, на дно налити 3 ст.л. рослинного масла. Злегка обсмажити протягом 3-5 хвилин, додати 1 велику цибулину, нарізану півкільцями, 1 велику моркву, терту на тертці. Перемішати, трохи поперчити і обсмажувати близько 10 хвилин на малому вогні. Додати 500 г квашеної капусти, перемішати і тушкувати під кришкою 5-7 хвилин. Тим часом дрібно нашаткувати 500 г свіжої білокачанної капусти, додати в сотейник разом з половиною склянки м'ясного бульйону і тушкувати все разом до готовності. Перед тим, як зняти з вогню, додати розпарений і нарізаний смужками чорнослив (150 г). Посолити за смаком, згасити всі разом ще кілька хвилин.
  Страва не вимагає гарніру, а якщо хочеться зменшити його калорійність, свинину можна замінити будь-яким нежирним м'ясом (куркою, індичкою, кроликом).

Тепер ви знаєте, що приготувати на вечерю з м'яса. Обов'язково розкажіть про це друзям! Удачі!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка, ...

Гриб Підберезовик - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах. У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один ...

Що Дати Дитині При Блювоті

Блювотний рефлекс - вкрай неприємний стан, який у дитини може виникнути з різних причин. Інфекційні захворювання, отруєння, заколисування, перегрів або переїдання - кожне з цих станів може стати причиною блювоти. Щоб надати посильну допомогу дитині, дорослі повинні запам'ятати, що дати дитині при блювоті. Причини блювоти у дитини Сучасна фармакологія розробила чимало препаратів від блювоти які підходять дітям, проте, перш ніж давати ті або інші ліки, необхідно з'ясувати причину блювоти. Якщо блювотний рефлекс з'явився після скарги дитини на головний біль, цілком можливо мало місце струс головного мозку .  У цьому випадку найбільш правильним рішенням буде викликати швидку допомогу .  Саме блювота є першим сигналом, що говорить про наявний харчовому отруєнні .  У цьому випадку організм намагається позбутися від токсинів, а значить такий блювоті перешкоджати не варто .  Якщо крихту до цього мучила сильна нудота, як правило після першого випорожнення шлунка вона прох...