Коли я була маленькою дівчинкою, перші паростки спаржі, пробивавшиеся назустріч сонечку, говорили мені про те, що весна ось-ось настане. Незалежно від погоди, будь то дощі, холодні вечори або вітряні дні, поява спаржі - вірна ознака того, що тривала зима, нарешті, закінчилася. Звичайно, її можна купити практично в кожному продуктовому магазині і в будь який інший час року, але там вона зазвичай м'яка, блякла і абсолютно позбавлена смаку, тому не йде ні в яке порівняння зі свіжою. Перші пагони цієї рослини з'являються в квітні-травні. Хоча спаржа хороша, і просто обсмажена в оливковій олії і приправлена морською сіллю, ці забавні рецепти дозволять вам на швидку руку приготувати з неї дещо новеньке, зробивши цю чудову передвісницю весни справжньою царицею обіднього столу.
Суп зі спаржі з естрагоном і Шевр (французьким сиром з козиного молока)
Цей суп вражаюче виглядає на обідньому столі, і приготувати його дуже легко. Обсмажте в оливковій олії кілька цибулин шалот і півкіло спаржі, потім додайте до них Шевр, овочевий бульйон і молоко (з жирністю не більше 1%, щоб суп був досить легким).
Спаржа з м'ясом і картоплею
Класичне блюдо з м'яса та картоплі також можна облагородити спаржею. Рецепт - супер-гнучкий: можна використовувати і солодкий, і будь-який інший картопля, бекон чи шинку замість м'яса, а можна дати волю своїй фантазії і застосувати ще які-небудь інгредієнти. Ця страва підходить як для сніданку, так і для вечері. Можна також додати в нього яйця-пашот (тобто зварені без шкаралупи).
Лобода зі спаржею, бобами і зеленим горошком
Цей салат готується, можна сказати, в одну мить: змішайте червону лободу, кінські боби, спаржу і зелений горошок, полийте все це лимонним соком і оливковою олією, додайте трохи солі і перцю і подавайте готову страву до столу!
Креветки з кус-кусом і спаржею
Це нехитре блюдо (до речі, стимулюючу роботу головного мозку) здатний швидко приготувати кожен. У ньому є все, що необхідно для здорового збалансованого харчування - зерна, білки, овочі. Словом, все включено!
Спаржа і рікоттою (сироваткою, що залишилася після приготування моцарелли та інших сирів)
Спаржа, заправлена рикоттой - чудовий варіант свіжого та легкого вегетаріанського вечері. Щоб зробити вечірню трапезу ще більш корисною, використовуйте нежирну рикотту і скоринки цільнозернового пшеничного хліба.
Sophia Breene, Greatist.com
Коментарі
Дописати коментар