Колись кавун вважався лише солодким делікатесом з обмеженим кулінарним діапазоном і невеликий поживною цінністю. Хоча насправді кавун володіє багатьма чудовими і корисними властивостями, практичне застосування яких можна знайти під час вагітності.
Кавун полегшує печію і зменшує набряки. Кавун на 92 відсотки складається з води містить фруктозу, що допомагає позбутися від нудоти вранці і від зневоднення організму. Мінеральні речовини, що містяться в кавуні, допомагають позбутися від м'язових спазмів у третьому триместрі вагітності. Кавун містить лікопін, антиоксидант, який захищає від раку та серцево-судинної хвороби, підвищує імунітет організму до інфекцій і покращує стан шкіри.
Крім цього щоденний прийом лікопіну на п'ятдесят відсотків знижує ризик розвитку прееклампсії. У кавуні міститися вітаміни А, С і В6, а також калій і магній. Ці поживні речовини важливі для розвитку зору, мозку, нервової та імунної системи дитини.
Під час вагітності калій в організмі жінки регулює водний баланс в крові і тканинах тіла. Всі ці переваги можна отримати в одній склянці кавунового соку, в якому міститься всього 50 калорій.
Коментарі
Дописати коментар