Субпродукти люблять багато. Вони корисні, недорогі і при правильному приготуванні надзвичайно смачні. Єдиний мінус - додатковий час, витрачений на приготування сердечок, шлуночків, печінки. І вже ніяк не можна погодитися з тим, що це - другорядний товар, який значно поступається м'ясу птиці.
Користь курячих шлунків - у великому вмісті білка. До їх складу також входять необхідні для нормальної життєдіяльності людини вітаміни і корисні речовини. Якщо ви помітили, що стан вашого волосся значно погіршився, а нігті стали ламкими, включіть в свій раціон харчування субпродукти, зокрема, курячі шлуночки. Звичайно, ви витратите на приготування їжі більше часу, зате допоможете своєму організму нормалізувати структуру волосся, різноманітите свій раціон харчування і до того ж трохи заощадите.
Найбільш смачні і корисні курячі шлуночки - охолоджені, термін зберігання яких не перевищує 48 годин. Саме на це слід звертати увагу при купівлі даного продукту. Жовта плівочка (кутикула) повинна бути яскравою і чистою. Курячі шлуночки, або, як їх прийнято називати, «пупочки», мають неповторний смак і є прекрасним доповненням до рису або картопляного пюре. З них можна приготувати чудове старовинне російське блюдо - курячий суп з потрошками, який так любив герой відомого серіалу «Місце зустрічі змінити не можна» Гліб Жеглов. Ще з курячих шлуночків готують салати і незвичайно ніжні закуски.
Смачне і надзвичайно корисна страва - тушковані «пупочки». Рецепт: взяти 400 г охолоджених свіжих курячих шлуночків, велику цибулину, трохи рослинного масла, спеції. Шлуночки ретельно промити під проточною водою, розрізати навпіл або на більш дрібні шматочки, викласти на сковорідку з розігрітою олією і тушкувати під кришкою близько 30 хвилин. Потім додати дрібно нарізану цибулю і тушкувати на повільному вогні ще протягом 30 хвилин. У готове блюдо додати спеції і сіль. Як гарнір можна використовувати картопляне пюре або розсипчастий рис.
Курячі шлунки містять залізо та фолієву кислоту, що важливо для людей, в організмі яких знижена вироблення необхідних ферментів. Це часто зустрічається у маленьких дітей, а також у дорослих, страждаючих дисбактеріозом.
Приготування курячих шлуночків на повільному вогні дозволяє зберегти всі корисні речовини, що входять до їх складу. Завдяки низькій калорійності їх можна включати в дієтичне харчування людей, які не бажають набирати зайву вагу.
Користь курячих шлунків виявляється і боротьбі з діареєю. З цього субпродукту можна приготувати засіб від діареї, яке підходить і дорослим людям, і маленьким дітям. Яскраво-жовті плівочки курячих шлуночків відокремлюють, просушують на сонці або деку, дрібно товчуть. Виходить дрібнозернистий порошок, зовні схожий на кукурудзяну муку. Дорослій людині досить спожити всього одну чайну ложку цього засобу - і він буде здоровий.
Увімкніть цей чудовий продукт в свій раціон харчування - і ви не пошкодуєте. смачного!
Коментарі
Дописати коментар