Рецепт №1.
З інгредієнтів для такого варення знадобиться:
- Абрикоси - 3кг;
- Цукор - 2, 5кг;
- Лимонна кислота - 3г.
Для варення потрібно відібрати тверді, трохи недоспелий фрукти. Попередньо вимиті абрикоси необхідно розділити на половинки і вийняти кісточки. Зібравши всі кісточки, їх потрібно поставити варити на 25-30 хвилин. Самі ж абрикоси викладаються на дно каструлі половинками вгору, а кожен їх шар ретельно пересипається цукром. Верхній шар також засипається залишками цукру.
Часточках абрикоса необхідно дати час, приблизно 12 годин, щоб фрукти пустили сік і просочилися цукром. Через даний час абрикоси потрібно поставити на вогонь і довести до кипіння, дерев'яною лопаткою повільно помішуючи їх, щоб не пошкодити половинки. При появі піни, її потрібно видалити, а вогонь кілька збавити. Таким способом необхідно варити абрикосове варення протягом 20 хвилин, періодично включаючи і вимикаючи плиту. Перед закінченням приготування в варення потрібно додати лимонну кислоту. Кісточки абрикосів необхідно остудити і розбивши шкаралупу, витягти ядра, які потрібно додати в варення. Витягувати ядра краще за допомогою затиску в слюсарних лещатах, так як в цьому випадку горішок залишається неушкодженим. Ще раз довівши варення до кипіння, його можна остудити і ласувати, або ж розкладати по стерильним банкам, закривати кришками і зберігати в холодному приміщенні або холодильнику.
Рецепт №2.
Даний рецепт увазі приготування варення з кісточкою всередині. Абрикоси для такого десерту необхідно вибирати великі, сортові, злегка недостиглі, що не розм'якнуть при варінні. З інгредієнтів знадобляться лише:
- Добірні абрикоси - 5 кг;
- Цукор-пісок - 3кг.
Щоб приготувати смачне і дуже красиве варення, абрикоси необхідно ретельно вимити, а потім, за допомогою олівця, виштовхнути кісточки їх фруктів. Видаливши кісточки, знімаємо з абрикосів і шкірку. Для того щоб ядро горішка залишилося цілим і неушкодженим, як і в попередньому рецепті, слід скористатися слюсарними лещатами. Ціле ядро горішка засовуємо назад в абрикос, і всі начинені плоди складаємо в миску.
Після цього необхідно приготувати цукровий сироп. Для цього всі 3 кілограми цукру необхідно розчинити в двох склянках гарячої води. Отримані гарячим сиропом слід залити абрикоси. Поставивши майбутнє варення на вогонь, його потрібно довести до кипіння і варити 5-8 хвилин на повільному вогні, після чого, дати варенню охолонути і видалити з'явилася пінку. Таку процедуру слід повторювати 6-7 разів, до моменту, поки сироп не загусне. Перевірити це можна, крапнувши сиропом на блюдо. Якщо крапля не розтечеться - варення готове! Готовий десерт можна закочувати в банки, щоб насолоджуватися ним холодними зимовими вечорами, або ж дати йому охолонути і подавати до столу, наприклад, з російськими млинцями.
Одного разу спробувавши приготувати абрикосове варення з кісточками, ви вже не зможете відмовити собі в задоволенні і наступного разу приготувати для всієї родини це неповторне ласощі. смачного!
Коментарі
Дописати коментар