Вибір рослинних масел надзвичайно різноманітний: оливкова, кукурудзяна, лляна, масло, вироблене із зародків пшениці, але незмінним лідером продажів і застосування вважається соняшникова олія.
Соняшникова олія поділяється на два види - рафінована і нерафінована олія. Рафінована соняшникова олія, яка ще є дезодорованим, призначено винятково для приготування страв шляхом смаження. При рафінуванні і дезодорації відбувається видалення осаду, слизу, фарбувальних речовин з соняшникової олії, віддаляється і запах, характерний для олії з соняшнику.
Якщо розглядати питання про користь соняшникової олії, то можна впевнено сказати, що саме нерафінована олія - найбільш корисний продукт харчування. Усі корисні речовини і мікроелементи в нерафінованій олії залишаються в натуральному вигляді. Вітамін А, D, Е, біологічно активні речовини присутні в нерафінованій олії, яке необхідно вживати в сирому вигляді. Використовувати нерафіновану соняшникову олію для смаження недоцільно, це масло для салатів, додавання в тушковані блюда і для відвареної їжі.
Порівнюючи застосування в кулінарії тваринного жиру і олії з соняшнику, варто віддати свою перевагу саме соняшниковій олії. Надзвичайно великий вміст в соняшниковій олії вітаміну Е ставить його в шеренгу найнеобхідніших для життєдіяльності людини продуктів харчування. Цікавим і незаперечним фактом є те, що вітаміну Е, одного з найбільш цінних вітамінів, в соняшниковій олії в 12 разів більше, ніж в розрекламованому зарубіжному оливковій олії. Вітамін Е - найсильніший природний природний антиоксидант, що оберігає організм людини від старіння на клітинному рівні.
Користь соняшникової олії ще в тому, що корисні речовини, що входять до складу даного масла, позитивно впливають на діяльність ендокринних і статевих залоз. Значно покращують пам'ять людини, беруть активну участь в обмінному процесі білків, вуглеводів. Вітамін Е, який є постачальником в організм людини здорової енергії, абсолютно неможливо порівняти з аналогом даного вітаміну синтетичного походження, що продається в аптеці, який проходить під назвою «Вітамін Е».
Абсолютно необхідно відзначити, що незмінна користь соняшникової олії полягає у великій дієтичної цінності даного продукту харчування. Вживаючи соняшникову олію, можна бути повністю впевненим, що завдяки унікальному складу корисних речовин, що складають цей продукт, рослинні жири не будуть накопичуватися в організмі людини, навпаки, воно допомагає значно регулювати жировий баланс організму людини. Включаючи рослинне масло в раціон харчування, ви зменшуєте рівень холестерину в крові, відповідно, знижує ризик захворювання інфарктом та інсультом.
Звичайно, користь соняшникової олії буде незаперечною при розумному і правильному вживанні його в їжу. Оптимальна щоденна доза споживання соняшникової олії людиною дорівнює приблизно 20 грамам. Намагайтеся застосовувати тільки високоякісний продукт, соняшникова олія сумнівного виробництва не може принести користі для організму людини. Регулярне і дозоване вживання соняшникової олії в їжу сприяє процесу кровоочищення. Вживають це натуральне і корисне масло для харчування зовсім маленьких дітей, починаючи з семимісячного віку, додаючи в різноманітні овочеві пюре.
Говорячи про виняткову користь соняшникової олії, необхідно розібрати складу даного продукту харчування. Білків в олії соняшнику і вуглеводів немає абсолютно. Жиров приблизно 99 відсотків і менше 1 відсотка води в цьому маслі. Калорійність становить 900 кілокалорій на сто грамів продукту. Враховуючи, що клітини мозку людини на шістдесят відсотків складаються з жиру, то незамінні жирні кислоти Омега-3 і Омега-6, що містяться в рослинній олії, допомагають роботі мозку.
Враховуючи всі вищевикладені факти, стає абсолютно ясно, що соняшникова олія - необхідний продукт харчування для здоров'я будь-якої людини.
Коментарі
Дописати коментар