Рецепт козячого сиру
Спочатку необхідно приготувати суміш з 250 г сметани і 3 курячих яєць, яку варто збити міксером. Взявши 3 літри свіжого козиного молока його потрібно довести до кипіння і додати раніше приготовлену суміш, вливаючи тонкою цівкою і помішуючи при цьому. Посоливши вміст, молоко потрібно тримати на вогні не більше 5 хвилин, постійно помішуючи, до утворення згустків. Знявши отриманий сир з вогню, його варто перекласти в складену з декількох шарів марлю і гарненько віджати. Переклавши гарячий сир в миску його потрібно перемішати. При бажанні можна додати подрібнений базилік і часник. Давши сиру охолодитися в холодильнику протягом 5-7 годин їм можна пригощати гостей.
Масло з козячого молока
Для приготування цього чудового блюда свіже молоко коштує прокип'ятити і, перелив в широку невисоку посуд, поставити в холодильник на 48 годин. Після вказаного часу з молока знімаються вершки з яких і потрібно збивати масло. Збити вершки з такого молока можна за допомогою олійниці або ж використовуючи міксер. Перед цим вершки слід посолити, а щоб продукт вийшов красивого жовтого кольору можна додати шафран. Як тільки масло відокремиться в грудку, сироватку слід злити, а саме масло гарненько промити і перемішати ложкою.
Згущене з козячого молока
Щоб приготувати таке смачне блюдо знадобиться один літр парного козячого молока. Щоб воно не згорнулося, необхідно додати в молоко маленьку щіпку питної соди. Поставивши молоко на вогонь, в ємність варто всипати 2 склянки цукру і постійно помішуючи варити до того моменту, коли воно не придбає золотавий колір. Згущене готова. Залишається лише розлити її по стерилізованим банкам і закатати залізними кришками. Зберігати такий ласий продукт можна в холодильнику або льосі.
Сир з козиного молока
Щоб приготувати сир з молока кози необхідно запастися кислим молоком. Для цього свіжий продукт потрібно поставити в тепле місце. Виливши прокислою молоко в каструлю, треба його нагріти до температури не більше 40 градусів. При цьому сир буде обділяє від сироватки. Сироватку можна відцідити використовуючи марлю, складену в декілька шарів. Кінці її треба зав'язати у вузол і підвісити над мискою, в яку буде стікати сироватка. Через 6-8 годин, як сироватка витече повністю, сир витягується з марлі. Щоб продукт трохи застиг його на пару годин коштує помістити в холодильник. Следут пам'ятати, що перегрівати кисле молоко не можна, так як сир може вийти дуже сухим.
Кефір з козячого молока
Для приготування такого напою потрібно взяти півлітра молока кози і дві столові ложки кефіру закваски (готового кефіру). Молоко необхідно 5 хвилин прокип'ятити, потім дати йому охолонути 2-3 години, а до остившему молоку додати закваску. На наступний день чудовий кефір буде готовий.
Різноманіття рецептів з козячим молоком дозволить приготувати свою улюблену страву кожному шанувальнику цього цінного і корисного продукту. Харчуйтеся смачно і з користю для здоров'я!
Коментарі
Дописати коментар