Більшості дітей дуже подобається свіжа домашня випічка. По можливості батьки намагаються їх балувати різноманітними пиріжками, пишними пончиками або хитромудрими тортиками, але не завжди буває на цей час.
У звичайні дні, коли повно справ крім готування, дуже виручає різноманітна солодка випічка на кефірі. А пиріг, про який хочеться розповісти, взагалі поза конкуренцією!
По-перше, пиріг яблучний, а це смачно. Яблука в поєднанні з корицею - смачно подвійно. Головне (якщо Ви готуєте для дітей) не переборщити з додаванням кориці. Ну а по-друге, ніяких особливих продуктів не знадобиться.
Ось список інгредієнтів для чудо-пирога:
- 1 стакан кефіру
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 пакетик розпушувача
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 склянки борошна
а також:
півкіло яблук і цукор для їх посипання.
Приготування:
- Збийте міксером яйця в пишну піну. Додайте цукор і кефір, знову збийте.
- Всипте розпушувач і ванільний цукор. Розмішайте і додайте розтоплене до абсолютно рідкого стану вершкове масло.
- Всипте борошно і перемішайте до однорідного стану. Тісто має бути гладким, без грудочок, по консистенції приблизно як густа сметана.
- Підготуйте яблука: очистіть і наріжте часточками, додайте корицю і перемішайте.
- Пиріг можна випікати в силіконової формі (її не потрібно змащувати, це зручно). Вилийте у форму половину тіста, зверху рівномірно розкладіть скибочки яблук, посипте цукром і вилийте зверху інше тісто.
- Акуратно розрівняйте пиріг і помістіть в нагріту до 180 градусів духовку.
- Випікайте до готовності (приблизно 50-60 хвилин). Можливо і трохи більше, якщо яблука не розподілилися рівномірно по тесту.
Готовий пиріг остудіть, наріжте на шматочки і подавайте. Можна посипати пиріг цукровою пудрою.
Коментарі
Дописати коментар