Перейти до основного вмісту

Як Варити Картопля

 Як Варити Картопля

Важко уявити наше життя без картоплі - найулюбленішого коренеплоду, який люди регулярно включають в свій раціон харчування. Мабуть, будь-яка господиня знає, як варити картоплю, щоб у ньому збереглися всі корисні речовини. Однак іноді не виходить зварити картоплю смачно. Тоді починають звинувачувати у всьому сорт коренеплоду, або його неправильне зберігання, хоча часом винна сама господиня, не вміє правильно зварити картоплю.

Зі звичайної картоплі можна приготувати безліч різноманітних страв. Але при варінні цього коренеплоду існують свої тонкощі приготування, які необхідно враховувати, щоб страва з картоплею вийшло смачним. Навіть звична кожному картопля в шкірці, яку прийнято називати «в мундирі», вимагає дотримання певного кулінарного секрету - все бульби повинні бути однакового розміру. А зварена картопля для салатів не повинна розвалюватися на найдрібніші грудочки.

Картоплю варять цілком, шматочками, готують ароматне повітряне пюре. Останнім часом, коли з'явилися у продажу мультиварки, багато господинь вважають за краще варити картоплю саме в цих кухонних пристроях. Наприклад, готуючи тушковане м'ясо з грибами або чорносливом, можна одночасно помістити картоплю в спеціальне пристосування «на пару». Таким чином, разом з основним блюдом вийде чудовий гарнір.

Багато хто віддає перевагу саме просте блюдо - картопля, зварена шматочками, з різними заправками та соусами .  Тут є свої тонкощі .  По-перше, слід з особливою ретельністю підійти до підбору самого коренеплоду .  Справа в тому, що найсмачніше блюдо виходить з молодої картоплі .  Також, залежно від сорту, картопля може по різному розварюватися .  По-друге, його поміщають для варіння обов'язково в гарячу (закіпевшую) воду й варять приблизно 20 хвилин .  Так в картоплі можна максимально зберегти всі корисні речовини .  По-третє, солити картоплю слід тільки після моменту закипання .  Після закінчення варіння воду зливають, після чого додають заправку, яка може бути найрізноманітнішою і складатися з ароматної зелені кропу, петрушки, часнику, майонезу, сметани, або з суміші соняшникової або вершкового масла .  Заправку і картоплю необхідно добре перемішати і подавати до столу в гарячому вигляді .  Смакові якості такої картоплі приємно здивують навіть скептиків .

При варінні картоплі для салату краще вибирати бульби невеликого розміру крохмалистих сортів. Багато господинь хвилюються, що картопля може стати водянистою або потемніти. Щоб цього не сталося, в воду для варіння рекомендується додати трохи огіркового або капустяного розсолу. За відсутності зазначених «підкислювачів» можна використовувати оцет. Така картопля не буде розварюватися і найкраще підійде для приготування салатів. Варити її слід в малій кількості рідини, яку відразу після готовності зливають.

Любимейший з самого дитинства гарнір - картопляне пюре. Що потрібно робити, щоб пюре вийшло ароматним, повітряним і ніжним? Сиру картоплю слід нарізати середніми шматочками, опустити в киплячу, попередньо підсолену воду і варити обов'язково під кришкою. Якщо картопля починає розсипатися ще до готовності, потрібно злити основну рідину і продовжувати його доварювати з мінімальною кількістю води. Класичне повітряне пюре можна отримати, якщо готувати його гарячим відразу після варіння. В іншому випадку блюдо вийде в'язким і тягучим. Дуже смачним виходить картопляне пюре після додавання в нього сирого курячого яйця, вершкового масла, гарячого молока. Можна надати пюре особливий аромат і приємну гостроту, додавши в нього чорний мелений перець.

Для любителів картопельки, звареної цілими бульбами, можна порадити наступне. Очищену цілу картоплю опустити в киплячу, підсолену воду, додати для запаху пару листочків лаврового листа, стебла кропу або петрушки, можна додати половинку цибулини. Варити до готовності, потім злити воду, додати вершкове масло.

Картопля вживають з солоними огірками і грибами, рибою, квашеною капустою, сосисками, ковбасою. Надзвичайно смачна варена картопля з лечо. Знаючи, як варити картоплю правильно, можна сміливо підключати свою кулінарну фантазію, яка підкаже безліч варіантів приготування цього чудового коренеплоду, який не дарма довгі роки іменують «другим хлібом». Смачного!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка, ...

Гриб Підберезовик - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах. У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один ...

Що Дати Дитині При Блювоті

Блювотний рефлекс - вкрай неприємний стан, який у дитини може виникнути з різних причин. Інфекційні захворювання, отруєння, заколисування, перегрів або переїдання - кожне з цих станів може стати причиною блювоти. Щоб надати посильну допомогу дитині, дорослі повинні запам'ятати, що дати дитині при блювоті. Причини блювоти у дитини Сучасна фармакологія розробила чимало препаратів від блювоти які підходять дітям, проте, перш ніж давати ті або інші ліки, необхідно з'ясувати причину блювоти. Якщо блювотний рефлекс з'явився після скарги дитини на головний біль, цілком можливо мало місце струс головного мозку .  У цьому випадку найбільш правильним рішенням буде викликати швидку допомогу .  Саме блювота є першим сигналом, що говорить про наявний харчовому отруєнні .  У цьому випадку організм намагається позбутися від токсинів, а значить такий блювоті перешкоджати не варто .  Якщо крихту до цього мучила сильна нудота, як правило після першого випорожнення шлунка вона прох...