Перейти до основного вмісту

Гриб Підберезник - Рецепти, Властивості і Як Готувати

 Гриб Підберезник - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах.

У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один від одного.

Підберезник звичайний представляє сімейство губчастих грибів, з характерною щільною опуклою капелюшком бежевого або бархатисто-коричневого кольору. Ніжка гриба неяскравого сіруватого відтінку, луската, внизу трохи потовщена. Взагалі, це міцний, добре помітний гриб, який можна побачити здалеку.

Крім чудового смаку підберезники, цей гриб ще й дуже корисний. У його м'якоті містяться харчові волокна, легкозасвоюваний білок, жирні кислоти, дисахариди, моносахариди. Підберезник надзвичайно багатий тіаміном, ніацином, рибофлавіном (вітамінами групи В), до його складу входять вітамін Е, аскорбінова кислота, калій, кальцій, магній, натрій. Цей гриб багатий такими амінокислотами, як аргінін, глутамін, лейцин, тирозин. Підберезник - цілком відповідний до вживання гриб для хворих на цукровий діабет, а також для людей, бажаючих схуднути. Про це свідчить низька калорійність даного представника грибного сімейства, яка складає всього 20 кілокалорій на 100 грамів ваги.

Звичайно, з грибного аромату подберезовик поступається Боровик, але за смаковими якостями нітрохи не гірше. Тільки слід враховувати, що м'якоть цього «лісового жителя» трохи темніє при варінні на відміну від білого гриба. Підберезник солять, маринують, смажать, варять, сушать. Готувати гриби можна без попереднього відварювання. А якщо його висушити і ретельно розтерти, то можна використовувати як чудової приправи для соусів і підлив. Причому, в сушених підберезниках білка більше, ніж у боровиках.

Найбільш яскраво розкривається смак підберезники, якщо його приготувати в сметані. Ніжна кисломолочна середу додає особливу пікантність цієї страви. Взагалі гриби, приготовані в сметанному соусі - фірмове блюдо наших предків. Саме на його основі французи згодом придумали свій знаменитий жюльєн.

Готувати підберезники в сметані дуже просто. Гриби необхідно ретельно промити, нарізати невеликими шматочками. Потім викласти їх на розігріту сковорідку, обсмажити до золотистої скоринки і повного випаровування присутньої в них вологи. Після цього в сковорідку додають нарізану півкільцями ріпчасту цибулю. Посоливши, смажать до тих пір, поки цибуля не стане м'яким. У сметану додати трохи борошна, спеції, дрібку солі, гарненько збити. Смажені підберезники з цибулею залити сметаною і залишити на повільному вогні, постійно помішуючи, поки блюдо не стане густої консистенції.

Деякі вважають за краще інший варіант приготування цієї страви. Гриби поміщають у вогнетривкий ємність, розрівнюють, солять, перчать, зверху викладають шар сметани з додаванням борошна і ставлять запікатися в не дуже спекотну духовку приблизно на чверть години. Страву подають гарячим.

Суп з підберезників за смаком і кількості корисних речовин практично не поступається і супу з боровиків. Варити такий суп не складно, і у кожної господині є свій секрет. Суп з підберезників варять на воді або м'ясному бульйоні, з рисом, перловкою або домашньою локшиною.

Рецепт супу простий: відварити гриби, знімаючи піну, потім в суп додати коріння - цибуля, морква, картопля. При бажанні цибулю і моркву можна пасерувати. Перед кінцем варіння додати зелень. Перед подачею на стіл, заправити сметаною. Якщо суп варити з рисом, то рис кладеться в суп разом з картоплею. Перловку необхідно відварити попередньо, і вже готову додати в суп. Якщо варити суп з домашньою локшиною, то локшину кладуть суп за 5 хвилин до готовності.

Корисне і смачне блюдо на сніданок - омлет з підберезників. Готувати його потрібно так - попередньо відварені і порізані підберезники викласти на гарячу сковороду, посолити і 5 хвилин смажити на вершковому або рослинному маслі. Залити збитими яйцями, посипати тертим сиром (при бажанні) і зеленню. Довести до готовності. Подавати з грінками.

Закінчуючи розгляд гриба підберезники, рецепти і властивості цього лісового мешканця, не можна не відзначити такі улюблені багатьма страви з його участю, як смажена картопля, грибний борщ або щі, пиріжки. Улюблені багатьма і мариновані підберезники. Як правило, у кожної господині є свій власний рецепт приготування підберезників. смачного!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка,

Вправи Гештальт-Терапії

Багато людей, намагаючись впоратися зі своїми особистісними проблемами, звертаються до психоаналітиків. Один з популярних психотерапевтичних методів отримав назву гештальт-терапія. Дана методика сприяє розширенню свідомості людини. Її основи: осмисленість і наповненість життя, досягнення цілісності власної особистості, вміння знаходити контакт з іншими людьми і навколишньою дійсністю. Метод гештальт-терапії вже давно практикується в багатьох країнах світу і допомагає людям у вирішенні особистих проблем. Але, на жаль, в Росії ще недостатня кількість людей звертається за допомогою до фахівців-психоаналітиків. Як правило, люди, об'єднані низку схожих життєвих проблем, для виконання вправ гештальт-терапії збираються в групи. Основні принципи і техніки даної методики спрямовані в русло розширення самосвідомості людини. Вправи спонукають учасників тренінгу до прийняття відповідальності за самих себе, подолання внутрішнього спротиву, посиленню уваги до власних почуттів і навколишньої д

Рецепти приготування каші в пароварці

Готувати в пароварці можна все, що завгодно. Особливо смачними виходять каші: будь-які крупи на пару добре розварюються і не пригоряють. До того ж пароварка економить сили і час, адже поки каша готується, можна спокійно зайнятися своїми справами. А функція відкладеного старту - взагалі знахідка для зайнятих людей! Пропонуємо кілька рецептів смачних і корисних каш, які легко приготувати в пароварці. Молочна кукурудзяна каша в пароварці Кукурудзяна каша дуже корисна, але на жаль, у звичайній каструлі на плиті вона часто пригорає. Якщо ж її готувати в пароварці - ніяких проблем не виникне, так що можна сміливо варити цю смачну кашу на сніданок! Інгредієнти: 1 стакан молока 1 стакан води 1 стакан кукурудзяної крупи 3 ч.л.сахара 25 г вершкового масла дрібка солі.   як готувати: Промити крупу і помістити її в контейнер пароварки. Залити молоком і водою, перемішати, помістити на решітку і встановити час приготування 45 хвилин. За консистенцією каші потрібно стежити - я