Перейти до основного вмісту

Варення з гарбуза з Апельсином

 Варення з гарбуза з Апельсином

Такий овоч як гарбуз з давніх часів використовується для приготування самих різних блюд. Найчастіше гарбуз використовують в кашах і супах, проте, як виявилося, з цього овоча виходить відмінне варення, яке стане відмінною заміною варенню з фруктів і ягід. Завдяки масі вітамінів і мінералів це блюдо зміцнює імунітет, допомагає впоратися з авітамінозом і благотворно впливає на мозкову діяльність. Навіть тим, кому не подобається смак гарбуза, відзначають, що завдяки наявності апельсина варення виходить ароматним і дуже смачним, та до того ж має дивовижний вид, за який його називають «сонце у банку». Розглянемо кілька рецептів приготування такого варення.

Варення з гарбуза з апельсином
  Для приготування варення з гарбуза за класичним рецептом
  необхідно підготувати такі інгредієнти:

  1. недоспелий гарбуз - 1кг;
  2. цукор пісок - 900г;
  3. великий апельсин - 1шт.

Взявши трохи недоспелий гарбуз, її слід вимити, порізати на шматочки товщиною не більше 8 мм і видалити наявні насіння. Почистивши апельсин з нього необхідно видалити насіння, а потім подрібнити у блендері або пропустити м'якоть через м'ясорубку. На дно емальованого посуду потрібно викласти шматочки гарбуза, зверху посипати цукром і вкрити пюре з апельсина. Продовжуючи чергувати шари потрібно заповнити каструлю так, щоб зверху залишилося небагато місця і залишити інгредієнти на 12:00. Через відведений час в каструлю потрібно додати склянку води, поставити на вогонь і довівши до кипіння, варити 30 хвилин на повільному вогні. Варення готове! Залишилося тільки закатати його в 0, 5 літрові стерилізовані банки. До речі, стерилізувати їх краще в духовці або ж на пару, але перед наповненням варенням банки повинні обсохнути.

Варення з гарбуза, лимона і апельсина
  Це рецепт найбільш популярний в народі, так як поєднання трьох інгредієнтів дозволяє отримати неповторний вишуканий смак. До того ж з додаванням лимона блюдо стає ще корисніше. Склад варення буде наступним:

  1. гарбуз - 1 кг;
  2. цукор-пісок - 850г;
  3. лимон - 1шт;
  4. апельсин - 1шт.

Гарбуз потрібно почистити, видалити насіння і нарізати кубиками. Лимон розрізати, видалити насіння і дрібно покришити разом з цедрою. Очистивши апельсин від шкірки і насіння його також дрібно нарізають. Виклавши всі інгредієнти в емальовану каструлю і пересипавши цукром, «заготовку» слід залишити на ніч. Як тільки цукор повністю розчиниться каструлю потрібно поставити на вогонь, довести до кипіння і уварювати до загустіння приблизно 30-40 хвилин. Розклавши ароматне варення по стерилізованим банкам їх потрібно закатати, перевернути і укутати до повного охолодження.

«Холодне» варення з гарбуза
  Виявляється можна приготувати гарбузове варення з апельсином дуже швидко і просто, зовсім не від уварівая інгредієнти. Для цього варто запастися такими продуктами:

  1. лимон - 1шт;
  2. апельсин - 1шт;
  3. гарбуз - 1кг;
  4. цукор - 850г.

Як і в попередніх рецептах гарбуз необхідно почистити і порізати на шматочки. Апельсин і лимон слід очистити від шкірки і насіння. Всі продукти потрібно пропустити через м'ясорубку. Вийшло пюре слід викласти в емальовану ємність, перемішати з цукром. Важливо дати настоятися отриманої маси поки цукор повністю не розчиниться. Отримане варення слід розкласти по стерилізованим банкам і, закривши кришками, зберігати в холодильнику. Що цікаво, чим більше варення варто, тим більше насиченим стає його смак.

Янтарне варення з гарбуза і кураги
  Відмінного і дуже оригінального смаку і кольору можна домогтися приготувавши бурштинове варення з курагою. Для цього знадобиться взяти:

  1. м'якоть стиглої гарбуза - 1, 5кг;
  2. курага - 1кг;
  3. цукор - 1кг;
  4. апельсин - 3шт.

У всіх трьох апельсинів необхідно зняти шкірку і натерти її на самій дрібній тертці. М'якоть гарбуза потрібно нарізати красивими часточками. Промиту курагу слід замочити в окропі на 30 хвилин. Апельсини також слід порізати шматочками. Змішавши в каструлі шматочки гарбуза і апельсина, необхідно додати до них курагу і цедру, а потім все пересипати цукром і залишити на 1-2 години. Через цей час каструлю з «заготовкою» потрібно поставити на плиту і довести до кипіння. Вариться таке чудове варення на повільному вогні близько 30 хвилин, поки сироп не загусне і не придбає насичений бурштиновий колір. Залишається лише закатати це гарне блюдо в стерилізовані банки і насолодитися його смаком і незвичайним кольором холодними зимовими вечорами. смачного!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка, ...

Гриб Підберезовик - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах. У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один ...

Що Дати Дитині При Блювоті

Блювотний рефлекс - вкрай неприємний стан, який у дитини може виникнути з різних причин. Інфекційні захворювання, отруєння, заколисування, перегрів або переїдання - кожне з цих станів може стати причиною блювоти. Щоб надати посильну допомогу дитині, дорослі повинні запам'ятати, що дати дитині при блювоті. Причини блювоти у дитини Сучасна фармакологія розробила чимало препаратів від блювоти які підходять дітям, проте, перш ніж давати ті або інші ліки, необхідно з'ясувати причину блювоти. Якщо блювотний рефлекс з'явився після скарги дитини на головний біль, цілком можливо мало місце струс головного мозку .  У цьому випадку найбільш правильним рішенням буде викликати швидку допомогу .  Саме блювота є першим сигналом, що говорить про наявний харчовому отруєнні .  У цьому випадку організм намагається позбутися від токсинів, а значить такий блювоті перешкоджати не варто .  Якщо крихту до цього мучила сильна нудота, як правило після першого випорожнення шлунка вона прох...