Перейти до основного вмісту

Варення з гарбуза з Апельсином

 Варення з гарбуза з Апельсином

Такий овоч як гарбуз з давніх часів використовується для приготування самих різних блюд. Найчастіше гарбуз використовують в кашах і супах, проте, як виявилося, з цього овоча виходить відмінне варення, яке стане відмінною заміною варенню з фруктів і ягід. Завдяки масі вітамінів і мінералів це блюдо зміцнює імунітет, допомагає впоратися з авітамінозом і благотворно впливає на мозкову діяльність. Навіть тим, кому не подобається смак гарбуза, відзначають, що завдяки наявності апельсина варення виходить ароматним і дуже смачним, та до того ж має дивовижний вид, за який його називають «сонце у банку». Розглянемо кілька рецептів приготування такого варення.

Варення з гарбуза з апельсином
  Для приготування варення з гарбуза за класичним рецептом
  необхідно підготувати такі інгредієнти:

  1. недоспелий гарбуз - 1кг;
  2. цукор пісок - 900г;
  3. великий апельсин - 1шт.

Взявши трохи недоспелий гарбуз, її слід вимити, порізати на шматочки товщиною не більше 8 мм і видалити наявні насіння. Почистивши апельсин з нього необхідно видалити насіння, а потім подрібнити у блендері або пропустити м'якоть через м'ясорубку. На дно емальованого посуду потрібно викласти шматочки гарбуза, зверху посипати цукром і вкрити пюре з апельсина. Продовжуючи чергувати шари потрібно заповнити каструлю так, щоб зверху залишилося небагато місця і залишити інгредієнти на 12:00. Через відведений час в каструлю потрібно додати склянку води, поставити на вогонь і довівши до кипіння, варити 30 хвилин на повільному вогні. Варення готове! Залишилося тільки закатати його в 0, 5 літрові стерилізовані банки. До речі, стерилізувати їх краще в духовці або ж на пару, але перед наповненням варенням банки повинні обсохнути.

Варення з гарбуза, лимона і апельсина
  Це рецепт найбільш популярний в народі, так як поєднання трьох інгредієнтів дозволяє отримати неповторний вишуканий смак. До того ж з додаванням лимона блюдо стає ще корисніше. Склад варення буде наступним:

  1. гарбуз - 1 кг;
  2. цукор-пісок - 850г;
  3. лимон - 1шт;
  4. апельсин - 1шт.

Гарбуз потрібно почистити, видалити насіння і нарізати кубиками. Лимон розрізати, видалити насіння і дрібно покришити разом з цедрою. Очистивши апельсин від шкірки і насіння його також дрібно нарізають. Виклавши всі інгредієнти в емальовану каструлю і пересипавши цукром, «заготовку» слід залишити на ніч. Як тільки цукор повністю розчиниться каструлю потрібно поставити на вогонь, довести до кипіння і уварювати до загустіння приблизно 30-40 хвилин. Розклавши ароматне варення по стерилізованим банкам їх потрібно закатати, перевернути і укутати до повного охолодження.

«Холодне» варення з гарбуза
  Виявляється можна приготувати гарбузове варення з апельсином дуже швидко і просто, зовсім не від уварівая інгредієнти. Для цього варто запастися такими продуктами:

  1. лимон - 1шт;
  2. апельсин - 1шт;
  3. гарбуз - 1кг;
  4. цукор - 850г.

Як і в попередніх рецептах гарбуз необхідно почистити і порізати на шматочки. Апельсин і лимон слід очистити від шкірки і насіння. Всі продукти потрібно пропустити через м'ясорубку. Вийшло пюре слід викласти в емальовану ємність, перемішати з цукром. Важливо дати настоятися отриманої маси поки цукор повністю не розчиниться. Отримане варення слід розкласти по стерилізованим банкам і, закривши кришками, зберігати в холодильнику. Що цікаво, чим більше варення варто, тим більше насиченим стає його смак.

Янтарне варення з гарбуза і кураги
  Відмінного і дуже оригінального смаку і кольору можна домогтися приготувавши бурштинове варення з курагою. Для цього знадобиться взяти:

  1. м'якоть стиглої гарбуза - 1, 5кг;
  2. курага - 1кг;
  3. цукор - 1кг;
  4. апельсин - 3шт.

У всіх трьох апельсинів необхідно зняти шкірку і натерти її на самій дрібній тертці. М'якоть гарбуза потрібно нарізати красивими часточками. Промиту курагу слід замочити в окропі на 30 хвилин. Апельсини також слід порізати шматочками. Змішавши в каструлі шматочки гарбуза і апельсина, необхідно додати до них курагу і цедру, а потім все пересипати цукром і залишити на 1-2 години. Через цей час каструлю з «заготовкою» потрібно поставити на плиту і довести до кипіння. Вариться таке чудове варення на повільному вогні близько 30 хвилин, поки сироп не загусне і не придбає насичений бурштиновий колір. Залишається лише закатати це гарне блюдо в стерилізовані банки і насолодитися його смаком і незвичайним кольором холодними зимовими вечорами. смачного!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка,

Вправи Гештальт-Терапії

Багато людей, намагаючись впоратися зі своїми особистісними проблемами, звертаються до психоаналітиків. Один з популярних психотерапевтичних методів отримав назву гештальт-терапія. Дана методика сприяє розширенню свідомості людини. Її основи: осмисленість і наповненість життя, досягнення цілісності власної особистості, вміння знаходити контакт з іншими людьми і навколишньою дійсністю. Метод гештальт-терапії вже давно практикується в багатьох країнах світу і допомагає людям у вирішенні особистих проблем. Але, на жаль, в Росії ще недостатня кількість людей звертається за допомогою до фахівців-психоаналітиків. Як правило, люди, об'єднані низку схожих життєвих проблем, для виконання вправ гештальт-терапії збираються в групи. Основні принципи і техніки даної методики спрямовані в русло розширення самосвідомості людини. Вправи спонукають учасників тренінгу до прийняття відповідальності за самих себе, подолання внутрішнього спротиву, посиленню уваги до власних почуттів і навколишньої д

Рецепти приготування каші в пароварці

Готувати в пароварці можна все, що завгодно. Особливо смачними виходять каші: будь-які крупи на пару добре розварюються і не пригоряють. До того ж пароварка економить сили і час, адже поки каша готується, можна спокійно зайнятися своїми справами. А функція відкладеного старту - взагалі знахідка для зайнятих людей! Пропонуємо кілька рецептів смачних і корисних каш, які легко приготувати в пароварці. Молочна кукурудзяна каша в пароварці Кукурудзяна каша дуже корисна, але на жаль, у звичайній каструлі на плиті вона часто пригорає. Якщо ж її готувати в пароварці - ніяких проблем не виникне, так що можна сміливо варити цю смачну кашу на сніданок! Інгредієнти: 1 стакан молока 1 стакан води 1 стакан кукурудзяної крупи 3 ч.л.сахара 25 г вершкового масла дрібка солі.   як готувати: Промити крупу і помістити її в контейнер пароварки. Залити молоком і водою, перемішати, помістити на решітку і встановити час приготування 45 хвилин. За консистенцією каші потрібно стежити - я