Варення з гарбуза з апельсином
Для приготування варення з гарбуза за класичним рецептом
необхідно підготувати такі інгредієнти:
- недоспелий гарбуз - 1кг;
- цукор пісок - 900г;
- великий апельсин - 1шт.
Взявши трохи недоспелий гарбуз, її слід вимити, порізати на шматочки товщиною не більше 8 мм і видалити наявні насіння. Почистивши апельсин з нього необхідно видалити насіння, а потім подрібнити у блендері або пропустити м'якоть через м'ясорубку. На дно емальованого посуду потрібно викласти шматочки гарбуза, зверху посипати цукром і вкрити пюре з апельсина. Продовжуючи чергувати шари потрібно заповнити каструлю так, щоб зверху залишилося небагато місця і залишити інгредієнти на 12:00. Через відведений час в каструлю потрібно додати склянку води, поставити на вогонь і довівши до кипіння, варити 30 хвилин на повільному вогні. Варення готове! Залишилося тільки закатати його в 0, 5 літрові стерилізовані банки. До речі, стерилізувати їх краще в духовці або ж на пару, але перед наповненням варенням банки повинні обсохнути.
Варення з гарбуза, лимона і апельсина
Це рецепт найбільш популярний в народі, так як поєднання трьох інгредієнтів дозволяє отримати неповторний вишуканий смак. До того ж з додаванням лимона блюдо стає ще корисніше. Склад варення буде наступним:
- гарбуз - 1 кг;
- цукор-пісок - 850г;
- лимон - 1шт;
- апельсин - 1шт.
Гарбуз потрібно почистити, видалити насіння і нарізати кубиками. Лимон розрізати, видалити насіння і дрібно покришити разом з цедрою. Очистивши апельсин від шкірки і насіння його також дрібно нарізають. Виклавши всі інгредієнти в емальовану каструлю і пересипавши цукром, «заготовку» слід залишити на ніч. Як тільки цукор повністю розчиниться каструлю потрібно поставити на вогонь, довести до кипіння і уварювати до загустіння приблизно 30-40 хвилин. Розклавши ароматне варення по стерилізованим банкам їх потрібно закатати, перевернути і укутати до повного охолодження.
«Холодне» варення з гарбуза
Виявляється можна приготувати гарбузове варення з апельсином дуже швидко і просто, зовсім не від уварівая інгредієнти. Для цього варто запастися такими продуктами:
- лимон - 1шт;
- апельсин - 1шт;
- гарбуз - 1кг;
- цукор - 850г.
Як і в попередніх рецептах гарбуз необхідно почистити і порізати на шматочки. Апельсин і лимон слід очистити від шкірки і насіння. Всі продукти потрібно пропустити через м'ясорубку. Вийшло пюре слід викласти в емальовану ємність, перемішати з цукром. Важливо дати настоятися отриманої маси поки цукор повністю не розчиниться. Отримане варення слід розкласти по стерилізованим банкам і, закривши кришками, зберігати в холодильнику. Що цікаво, чим більше варення варто, тим більше насиченим стає його смак.
Янтарне варення з гарбуза і кураги
Відмінного і дуже оригінального смаку і кольору можна домогтися приготувавши бурштинове варення з курагою. Для цього знадобиться взяти:
- м'якоть стиглої гарбуза - 1, 5кг;
- курага - 1кг;
- цукор - 1кг;
- апельсин - 3шт.
У всіх трьох апельсинів необхідно зняти шкірку і натерти її на самій дрібній тертці. М'якоть гарбуза потрібно нарізати красивими часточками. Промиту курагу слід замочити в окропі на 30 хвилин. Апельсини також слід порізати шматочками. Змішавши в каструлі шматочки гарбуза і апельсина, необхідно додати до них курагу і цедру, а потім все пересипати цукром і залишити на 1-2 години. Через цей час каструлю з «заготовкою» потрібно поставити на плиту і довести до кипіння. Вариться таке чудове варення на повільному вогні близько 30 хвилин, поки сироп не загусне і не придбає насичений бурштиновий колір. Залишається лише закатати це гарне блюдо в стерилізовані банки і насолодитися його смаком і незвичайним кольором холодними зимовими вечорами. смачного!
Коментарі
Дописати коментар