Хто не знає смак хурми - терпкий і терпкий, особливо у недозрілих плодів! Саме цей смак - винуватець того, що є як прихильники цього плоду (точніше - ягоди), так і противники. Якщо ви хочете вживати його в їжу, але вам неприємно такий присмак, хурму досить просто заморозити. Справжнім любителям відомий сорт хурми Корольок, у ягід цього сорту немає специфічного терпкого смаку, вони просто соковиті і солодкі.
У тому, що хурма варто того, щоб періодично вживати її в їжу, сумніватися не доводиться - вона позитивно впливає на апетит, працездатність, стан судин, загальний тонус, роботу внутрішніх органів. Зміст пектину робить хурму дієтичним продуктом.
Одна їх найголовніших характеристик хурми - це її харчова цінність. Щоб правильно зорієнтувати тих, хто дотримується дієт і стежить за енергетичною цінністю продуктів, відзначимо, що калорійність хурми - 60 ккал на 100 грамів, а ситність її насправді оманлива. Хоча, заради справедливості, варто відзначити, що калорії ці ви отримуєте багато в чому завдяки вмісту вуглеводів - наприклад, для спортсменів такі питання принципові.
У плодах міститься сахароза та глюкоза, а також вітаміни та мікроелементи, життєво необхідні організму людини. Тому, якщо ви дотримуєтеся суворого обмеження в їжі, цей плід може вас виручити, як спосіб перекусити, що не обтяжуючи організм зайвими калоріями - в межах розумного.
Тим, хто тільки приступив до вживання хурми, радять починати не більше ніж з одного плоду на добу, тому що організм кожної людини по-своєму звикає до таких трапез.
Якщо плоди висушити, то калорійність хурми досягне 245 ккал на 100 грамів. Щоб урізноманітнити свій раціон, багато варять з неї варення, джеми, готують різні страви і навіть заправки для салатів.
У якому б вигляді не була подана хурма на стіл, варто заздалегідь переконатися, що у вас немає приводу відмовитися від її вживання. Дієтологи наголошують, що мала кількість калорій в даному випадку не означає, що є хурму можна всім без винятку. Тим, у кого є ознаки ожиріння, варто пам'ятати про значну кількість вуглеводів в складі продукту і обмежити його вживання, тому що в таких випадках кілокалорії краще отримувати переважно з білків і корисних жирів: це не дасть жирової тканини шансів на подальше зростання.
Зверніть увагу: хурма має сечогінний ефект, завдяки чому її застосовують для лікування, у разі якщо організм звик до спеціальних препаратів.
Кому калорійність хурми точно не цікава - так це діабетикам: їм цей плід протипоказаний в силу наявності великої кількості цукрів. Крім того, протипоказанням можуть стати хвороби шлунка і кишечника. Будьте здорові!
Коментарі
Дописати коментар