Шипшина використовувався на Русі ще в середні століття за рекомендацією знахарів і лікарів для відновлення після поранень і важких епідемій, а також як відмінний натуральний загальнозміцнюючий і тонізуючий засіб. Ну а сучасна медична наука використовує плоди, листя, квіти і корінь шипшини для виготовлення різноманітних ліків і лікарських добавок.
Шипшина є самим справжнім джерелом натуральних корисних речовин і мікроелементів природного походження, які можуть надати просто неймовірний ефект на людський організм. Крім просто величезної кількості вітаміну С, яким багаті плоди, а відповідно і чай, і настій шипшини, це натуральний засіб містить вітаміни К, Р, РР і цілий ряд вітамінів групи В, а також калій, марганець, мідь, залізо, фосфор, яблучну , лимонну та інші кислоти, пектин, каротин, антиоксиданти та інші корисні елементи. Найбільше таких поживних речовин знаходиться, звичайно ж, в плодах шипшини, які часто і використовуються як інгредієнти лікувальних зборів або сумішей, для приготування чаю, відвару і настоїв, а також інших лікувальних засобів, що містять шипшина.
Дуже часто такі кошти використовуються для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту і печінки. Здавна відомо, що плоди шипшини володіють прекрасним жовчогінну дію, тому одним з найпростіших і розповсюджених засобів для нормалізації функції печінки і роботи жовчного міхура ось вже багато десятиліть вважається чай або настій шипшини. Крім того, шипшина має позитивну дію на роботу нашої серцево-судинної системи, допомагає нормалізувати кров'яний тиск, зміцнює кровоносні судини і капіляри, знижує ризик захворювання атеросклерозом, покращує якість крові і так далі. Шипшина також вважається непоганим природним афродизіаком, здатний стимулювати функції статевих залоз і покращувати інтимне життя тих, хто регулярно вживає відвари, настої або інші продукти з вмістом плодів шипшини.
Для приготування чаю або настою шипшини корисніше всього використовувати свіжі недавно зібрані плоди шипшини, які можна збирати і висушити будинку самостійно, або просто купити в аптеці вже готовими до вживання. Існує досить велика кількість рецептів і способів приготування чаю або настою шипшини, найпростіший з яких полягає в наступному. Одна столова ложка сухих добре вимитих плодів шипшини заливається двома склянками окропу (краще всього в термосі) і настоюється всю ніч. Приймати це настій рекомендується 3-4 рази на день по півсклянки за 15-30 хвилин до кожного прийому їжі. При регулярному використанні чаю або настою шипшини, вдасться поправити здоров'я і налагодити функції практично всіх систем і органів організму. Будьте здорові!
Коментарі
Дописати коментар