Для позбавлення від багатьох хвороб: застуди, грипу, розладів травлення, нервового виснаження і втоми, а також імунодефіциту та авітамінозу, рекомендується використовувати настої і відвари шипшини на регулярній основі. Однозначну відповідь на питання про кращий спосіб заварювання шипшини отримати важко. Найпростішим способом приготування настою шипшини в тому випадку, якщо плоди у вас свіжі, є наступний рецепт: 1 столову ложку плодів шипшини трохи розімніть, залийте 200 мл окропу, дайте настоятися протягом 30 хвилин, потім за допомогою декількох шарів марлі процідіть настій - і він готова до вживання. У цьому напої всі корисні елементи і цілющі речовини зберігаються, а додавши в таку настоянку трохи меду можна значно підсилити її лікувальні властивості.
Якщо ж ви хочете використовувати для настою сушені плоди шипшини, фахівці рекомендують наступну схему: взяти 2 столові ложки сухих плодів, залити 500 мл окропу і залишити на ніч у закритому емальованому посуді. Вранці процідити і вживати по 50-100 мл на день. Перш, ніж заварювати шипшина таким чином, переконайтеся, що плоди добре промиті і немає зіпсованих ягід, а ось подрібнювати їх не обов'язково. Також, необхідно ретельно проціджувати плоди шипшини після багатогодинного настоювання, оскільки містяться в них волосинки можуть надати негативну дію на горло і викликати неприємний кашель. Можна додавати в настій шипшини такі натуральні засоби, як сік лимона, органічний мед, яблучний сік, ягідне варення і так далі.
Нарешті, можна застосовувати і відвари шипшини, які готуються аналогічно, але включають ще і кип'ятіння. Найпростішим варіантом відвару вважається наступний: 1 столова ложка сухих плодів шипшини заливається 1 склянкою окропу, вариться на маленькому вогні протягом 10 хвилин, потім відвар залишається на 9-12 годин, проціджують і вживається. Безсумнівно, існують і інші схеми і усталені способи, як заварювати шипшина правильно, і більшість з них дійсно ефективні.
Настої і відвари плодів шипшини забезпечують організм вітаміном С, підвищують імунітет і опірність організму застуді, розладу травлення і різних інших недуг. Рекомендована доза вживання відвару або настою плодів шипшини для зміцнення здоров'я - 100 мл по 2-3 рази на день перед прийомом їжі. Будьте здорові!
Коментарі
Дописати коментар