Останнім часом в нашій країні значно збільшилася кількість людей, які споживають пиво. Наявність алкоголю в цьому напої стало основною причиною того, що про пиво говорять з певною обережністю. А противники містять алкоголь напоїв взагалі стверджують, що пиво дуже шкідливо. Насправді вміст алкоголю в пиві доволі низький, а сучасні наукові дослідження доводять користь пива для здоров'я людини, якщо вживати його в розумних межах.
Люди стали варити пиво ще в давні часи, відкриваючи в цьому пінному напої численні цілющі властивості. У середні століття пивом полоскали рот при зубному болі, розтирали стомлені ноги після далекої дороги, виганяли камені з нирок. Особливо популярним напоєм пиво було в Стародавній Русі, де його варили для застілля в сільських громадах або на честь святих-заступників села. Аж до середини XIX століття в петербурзьких лікарнях пиво давали видужуючим хворим, як чудовий загальнозміцнюючий, дезінфікуючий, тонізуючий напій.
Численні дослідження вчених показали, що, вживаючи пиво, людина отримує рослинні крохмальні з'єднання, що сприяють нормальному травленню і виділенню шлункового соку. Як відомо, під впливом міцних алкогольних напоїв відбувається зневоднення організму, тому користь пива полягає в тому, що цей напій радикально втамовує спрагу, перебуваючи на 92% з води. А наявність солоду (пророслого ячменю), хмелю, дріжджів наповнює пиво білком, вуглеводами, мінеральними солями, численними ферментами, необхідними для організму людини. При цьому пиво абсолютно не містить жирів, а що містяться в ньому цукориди є джерелом легко засвоювання енергії, тому в деяких країнах пінний напій рекомендується вживати навіть спортсменам для відшкодування витраченої енергії після фізичних навантажень.
Невелике вміст алкоголю в пиві прекрасно сприяє виведенню холестерину з тканин судин, перешкоджаючи розвитку атеросклерозу, що також говорить про користь пива . Геронтологи стверджують, що помірне вживання пінного напою значно прискорює обмін речовин в організмі людини, сприяє омолодженню клітин, ніж уповільнює старіння і знижує ризик появи серцево-судинних захворювань . Відзначено позитивний вплив пива на кров'яний тиск, завдяки вмісту в ньому натрію . Наявний в цьому ячмінного напою цинк сприяє опору організму проти шкірних захворювань, вкрай важливий для утворення інсуліну . Наявність кальцію і магнію перешкоджають утворенню жовчних і ниркових каменів, фтор не дозволяє розвиватися зубного карієсу . Також доведено, що споживання пива робить винятково позитивний вплив на відновлення слизової оболонки при захворюваннях шлунка та дванадцятипалої кишки .
Коли в засобах масової інформації міркують про джерела вітамінів, мінералів і мікроелементів у харчових продуктах, про користь пива зазвичай не згадують. Адже цей ячмінний напій є одним з найбільш збалансованих продуктів. Англійськими вченими виявлено, що пиво - відмінне джерело надходження кремнію в організм людини. Наявність кремнію виключно ефективно сприяє зміцненню кісток, запобігає атрофію мозку, дезорієнтацію, порушення мовних функцій. Крім того, пивні дріжджі призначають всередину при фурункульозі, вугрової висипки, інших хворобах шкіри та багатьох інфекційних захворюваннях.
Пиво має більш низьку калорійність, ніж різні фруктові напої, в які додається цукор. Висока наявність корисних речовин і здатність втамовувати спрагу призвели до того, що пиво стало національним напоєм більшості країн світу. Крім вживання всередину, пиво використовується для омолодження шкіри в якості маски і натирання, пивні ванни прекрасно регулюють потовиділення. Ложка меду на кухоль підігрітого пива виключно ефективно допомагає при болях в горлі, кашлі та інших простудних захворюваннях. Перегляньте свої життєві принципи, розумно вживайте пиво, і будьте здорові!
Коментарі
Дописати коментар