Перейти до основного вмісту

Як приготувати варення з Сакури

 Як приготувати варення з Сакури

З незапам'ятних часів одним з найвідоміших символів Японії є мілкопільчатої вишня - сакура. Цю рослину можна зустріти на гербах, монетах або в символіці навчальних закладів Країни Вранішнього Сонця. Для японців сакура є уособленням молодості і краси, не дарма ж період цвітіння цієї рослини є національним святом в Японії. Однак у даній статті ми хочемо поговорити про червонуватих ягодах сакури, які більше нагадують плоди звичайної вишні. Вони не дуже придатні в їжу, адже м'якоті в них зовсім мало, а кісточка досить велика. Спробуємо з'ясувати, як приготувати варення з сакури.

Щоб приготувати це чудове варення необхідно використовувати алюмінієву або емальований посуд відповідного обсягу, вибирати яку необхідно з розрахунку 2 літри на 1 літр ягід сакури. У разі використання мідного посуду, необхідно переконатися, що в ній відсутні оксиди (зеленуваті плями), які, потрапивши в варення, зроблять його повністю непридатним. Для зберігання варення частіше використовують скляні банки, об'ємом, приблизно 0, 5 літра, так зручніше використовувати варення, та й сакура, в основному, має невеликі врожаї. Перед закочуванням варення посуд необхідно стерилізувати на пару, використовуючи для цього киплячий чайник або пароварку. Кришки для банок, які можуть бути як пластикові, так і металеві або скляні, також слід стерилізувати, просто помістивши їх в киплячу воду на 3-4 хвилини.

Для приготування варення походять тільки стиглі плоди сакури. Ягоди потрібно вимити, перебрати, видалити плодоніжки і зіпсовані плоди. Оскільки видаляти кісточки з вишеньки досить важко, краще готувати варення з кісточками. У цьому випадку, перш ніж закладати плоди в ємність, кожну ягідку необхідно проткнути виделкою або зубочисткою.

Рецепт варення №1
  Щоб приготувати варення з плодів сакури, на 1 кг ягід необхідно взяти 1 кг цукру. У випадку, якщо ягоди кислі, цукру можна взяти 1, 3 кг. Очищені і вимиті плоди викладаються в ємність, у той час як в іншому посуді готується сироп. Сироп готується з розрахунку 200мл води на 800г цукру. Залив киплячим сиропом плоди, ємність варто накрити рушником і дати охолонути протягом 10 годин в прохолодному місці.

Поставивши ягоди з цукром на повільний вогонь їх варто довести до кипіння і варити 5 хвилин. Знявши з вогню, варення варто знову накрити рушником і знову дати охолонути 10 годин. Даний процес повинен повторюватися тричі. Востаннє ягоди в гарячому сиропі слід розлити по банках і закатати кришками. Поставивши банки остигати, їх потрібно перевернути кришками вниз.

Рецепт варення №2
  Існує і більш швидкий спосіб приготувати дане варення. Для цього варто запастися 1, 3 кг цукру, 1 кг плодів сакури і 300мл води. Залив ягоди киплячою водою на 1 хвилину їх варто відкинути на друшляк, не допускаючи того, щоб вони зварилися. Окремо потрібно приготувати сироп з 2/3 приготованого цукру і 300 мл води. Залив киплячим сиропом ягоди їм потрібно дати просочитися протягом 3 годин. По закінченню часу, ягоди з сиропом ставляться на вогонь, до них додається залишилася 1/3 цукру і всі інгредієнти варяться протягом 10 хвилин. Потім вмісту дають охолонути протягом 5 годин і знову кип'ятять 10 хвилин. Після цього плоди сакури витягуються з ємності шумівкою і викладаються в приготовані банки. Сироп ж кип'ятиться ще 7 хвилин, після чого його також розливають по банках і закочують їх кришками.

Варення з малиною і сакурою
  Щоб вийшло таке незвичайне варення, необхідно взяти по 1 кг малини і сакури, а також 0, 5 л води і 2 кг цукру. Очищені і вимиті ягоди сакури необхідно помістити в ємність і залити окремо приготовленим сиропом. Помішуючи, рідина доводять до кипіння, і знявши з вогню дають охолонути 40 хвилин. Дану процедуру проводять 4-5 разів. Востаннє в сироп з сакурою додають малину і кип'ятять 5 хвилин. Варення готове. Залишається лише розлити його по банках і закатати.

Іноді зазначеного часу недостатньо для приготування варення. Щоб дізнатися про готовність, варто звертати увагу на зовнішній вигляд ягід. Коли плоди стають прозорими і опускаються на дно - варення готове. До того ж потрібно перевірити тягучість сиропу. Зачерпнувши його ложкою важливо переконатися, що стікає він насилу. смачного!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка, ...

Гриб Підберезовик - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах. У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один ...

Що Дати Дитині При Блювоті

Блювотний рефлекс - вкрай неприємний стан, який у дитини може виникнути з різних причин. Інфекційні захворювання, отруєння, заколисування, перегрів або переїдання - кожне з цих станів може стати причиною блювоти. Щоб надати посильну допомогу дитині, дорослі повинні запам'ятати, що дати дитині при блювоті. Причини блювоти у дитини Сучасна фармакологія розробила чимало препаратів від блювоти які підходять дітям, проте, перш ніж давати ті або інші ліки, необхідно з'ясувати причину блювоти. Якщо блювотний рефлекс з'явився після скарги дитини на головний біль, цілком можливо мало місце струс головного мозку .  У цьому випадку найбільш правильним рішенням буде викликати швидку допомогу .  Саме блювота є першим сигналом, що говорить про наявний харчовому отруєнні .  У цьому випадку організм намагається позбутися від токсинів, а значить такий блювоті перешкоджати не варто .  Якщо крихту до цього мучила сильна нудота, як правило після першого випорожнення шлунка вона прох...