З найдавніших часів чаювання було справжнім ритуалом жителів східних країн. Люди збиралися разом, щоб за чашкою чаю якогось сорту відчути його аромат, почути чудову тональність цього напою, відчути проникнення в духовний світ. Одним із відомих сортів є чай Тегуанінь, дуже поживний і оздоровчий чай для людського організму, створений самою природою. Цей чудовий напій піднімає настрій, гармонізує, розташовує до бесіди, створює простір для спілкування, тому багато людей хочуть знати, як заварювати чай Тегуанінь.
Цей чай належить до елітних сортів, виробляється в Китаї в повіті Аньси провінції Фуцзянь . Його чудовий смак і аромат змінюється від чашки до чашки, від квіткового легкого, до насиченого терпкого . Чай Тегуанінь - справжній шедевр китайських виробників, тому його популярність стрімко зростає . Цей напій близький за своїми властивостями до зеленого чаю, але на відміну від останнього робить винятково сильне омолоджуючу дію на організм людини, служить профілактикою серцево-судинних захворювань . У складі чаю Тегуанінь велику кількість важливих і цінних для організму корисних речовин: фосфор, залізо, кальцій, марганець, магній, селен, цинк і безліч інших елементів, необхідних для життєдіяльності людини . Корисні властивості цього напою відомі далеко за межами Китаю, але щоб розкрити спектр його корисних якостей в повному обсязі, необхідно знати, як заварювати чай Тегуанінь .
В першу чергу правильне заварювання чаю Тегуанінь вимагає терпіння і особливої уваги. Цей напій не можна заварювати на швидку руку, він не терпить суєти. Для початку необхідно підготувати чисту воду, можна бутильовану, закип'ятити її, після чого почекати хвилини три, щоб температура води була приблизно 80 - 90 градусів. При використанні крутого окропу можна досить швидко знищити абсолютно всі корисні властивості чаю Тегуанінь. Далі приготуйте широку «чашу підготовки» з кришкою, чайник для заварювання, чашки для чаювання, ситечко.
Для того, щоб мати правильні знання при розгляді питання, як заварювати чай Тегуанінь, обов'язково спочатку зігрійте чашки для чаювання, для чого налийте підготовлену гарячу воду в «чашу підготовки» і занурте туди чашки. Потім також зігрійте чайник для заварювання, після чого вся посуд має бути теплої, вологої, чистою. Тепер приступайте безпосередньо до заварювання цього чудового напою. У «чашу підготовки» покладіть таку кількість маленьких ложок чаю Тегуанінь, щоб воно було одно приготованим чашкам для чаювання, залийте гарячу воду, почекайте секунд десять і через ситечко вилийте воду в чайник для заварювання. Це робиться, щоб гарненько промити чай, додатково підігріти заварочнік, тому потім воду необхідно злити, вживати її не потрібно.
Наступним етапом для вирішення питання, як заварювати чай Тегуанінь, буде такою. У «чаші підготовки» чай очистився, його листочки почали розкриватися, тому залийте туди нову порцію гарячої води, дайте настоятися секунд п'ятнадцять, закривши кришкою, потім злийте настоявшийся чай в чайник для заварювання і розливайте по чашках. Це вважається першою заваркою чаю Тегуанінь, надалі його можна заварювати повторно кілька разів, причому з кожним разом смак і колір заварки буде більш насиченим, запах більш тонким.
Тепер, коли ви знаєте, як заварювати чай Тегуанінь правильно, необхідно відзначити, що цей чудовий напій володіє численними лікувальними властивостями. Чай Тегуанінь виключно ефективно нормалізує тиск, виводить токсини і шлаки, знімає набряклість під очима, підвищує опірність онкологічним захворюванням. Цей чудовий напій - жиросжигающий чай, що широко використовується в дієтах по зниженню ваги. Заварюйте Тегуанінь правильно, вживайте його, отримуйте гармонію, насолоджуйтеся його смаком!
Коментарі
Дописати коментар