Відомо, що для організму людини дуже корисно вживати овочі та фрукти цілий рік. Овочеві страви на нашому столі, салати, тушковані, фаршировані овочі, овочеві супи і пюре - все це чудово. Овочі та фрукти забезпечують правильну роботу кишечника, підтримують наше здоров'я. Овочі та фрукти багаті вітамінами і мінеральними речовинами. До їх складу входять і харчові волокна, як розчинні, так і нерозчинні.
До складу нерозчинних харчових волокон входить целюлоза. Переробити целюлозу ферменти кишечника не можуть. Нерозчинні волокна вбирають в себе вологу і токсини, що знаходяться в шлунково-кишковому тракті, і все це виводиться з організму. Таким чином, очищається кишечник. Розчинні волокна в своїй структурі мають інсулін або пектин. Цими речовинами харчуються бактерії, які інфікують кишечник. При переробці інсуліну або пектину бактеріями утворюється підвищена кількість газів, відбувається здуття кишечника.
Отже, виходить, що надмірне вживання овочів і фруктів веде до здуття кишечника. Для того, щоб не завдати собі шкоди, треба знати продукти, які призводять до газоутворення. До таких продуктів відносяться, наприклад, бобові. Їх потрібно обмежити або виключити з раціону.
Сформувати правильне травлення і уникнути здуття кишечника допоможуть такі продукти як селера, яблука, банани, фініки. Необхідно пам'ятати тільки, що фініки дуже калорійні. Допоможуть уникнути газоутворення і висівки, їх можна додавати в блюдо по 2-3 щіпки.
Незаперечна користь від застосування часнику. Люди, що піклуються про своє здоров'я, неодмінно включають його в свій раціон. Часник містить аліцин, речовина, що підсилює фагоцитоз, тобто підвищує імунітет. Аллицина часник і зобов'язаний своїм різким, важким запахом. При перетравленні часнику корисні речовини надходять в кров. У кров надходить і сірка, що утворюється при переробці часнику, виділяється же сірка через легені. Звідси і неприємний запах. Поки вся сірка вийде разом з повітрям, що видихається, від часникового запаху позбутися не вдасться. Не допоможе ні зубна паста, ні жувальна гумка.
У часнику міститься речовина, що розріджує кров, тобто згортання крові зменшується. Подібні речовини називаються антикоагулянти. Людині, що приймає подібні препарати необхідно різко обмежити або відмовитися від вживання часнику, так як може виникнути кровотеча. Для того, що б користь не перетворилася на шкоду, необхідно обмежити в раціоні кількість часнику.
При наявності підвищеної згортання крові і зниженому імунітеті треба приймати препарати, призначені лікарем.
Усі знайомі з корисною дією чаю і червоного вина на організм. Ці напої містять антиоксиданти, які допомагають організму боротися з мікробами. Якщо вживання червоного вина і чаю не виходить за певні рамки, то це дуже корисно для організму. Але що відбувається з зубами? Протягом життя емаль стоншується, або руйнується в деяких місцях. На пошкодженому місці з'являються більш м'які ділянки, які починають вбирати фарбувальні речовини. В результаті на зубах з'являються темні плями, які важко відчистити. Що ж робити, щоб зберегти свої зуби білими? Якщо ви вирішили не відмовляти в собі в задоволенні, і продовжувати пити чай і трохи вина, то пити можна через трубочку. У цьому випадку, чай і вино відправляться прямо в шлунок, минаючи зуби.
Зуби можна почистити зубною пастою, але чистити зуби треба не відразу після вживання напою, а через якийсь проміжок часу. Це допоможе частково зняти темний наліт. Відбілити зуби допоможе розчин харчової соди. Для цього необхідно змочити ватний тампон або серветку в розчині і злегка потерти зуби.
Піклуючись про власне здоров'я головне - не перестаратися. У всьому необхідно знати міру.
Коментарі
Дописати коментар