Форель - благородна риба, один з різновидів, що відносяться до відомого сімейства лососевих. Риби, що відносяться до даного сімейства, відрізняються великою різноманітністю. Їх об'єднує дивно ненав'язливий, ніжний смак, велика кількість корисних жирів, необхідних для нормального існування організму людини.
Багатьох людей, невпинно стежать за параметрами фігури і намагаються регулярно вживати виключно корисну їжу, привертає калорійність форелі. Існують численні види форелі: Атлантична, Райдужна, Адріатична, Амударьінская, Кавказька, Севанская, Ручьевая або озерна форель і безліч інших. Таке широке розмаїття робить показник калорійності цієї дивно корисної риби неоднозначним. Тому калорійність форелі варіюється від 90 до 160 кілокалорій на 100 грамів початкової ваги делікатесної риби - залежно від району проживання.
Також досить впливають на показники калорійності цій чудесній риби різні способи її приготування. Більшістю населення особливо улюблена слабосоленая форель, яка має калорійність, рівну від 186 до 208 кілокалоріям на 100 грамів ваги.
Звичайно, форель відноситься до порід жирних риб, але її основним компонентом є поліненасичені жирні кислоти Омега-3. Жир риб сімейства лососевих надзвичайно корисний для організму людини. Вживаючи форель в розумних кількостях, неможливо видужати і накопичити зайві жирові відкладення в проблемних зонах (і В не проблемних теж). При найближчому розгляді делікатесного м'яса форелі слід відзначити його привабливий колір, відтінки якого варіюються від ніжного молочно-кремового до яскравого червоного кольору. А міжм'язова прошарок жиру додає м'ясу форелі дивно ніжний смак і приємний аромат.
На калорійність форелі дуже впливає кількість солі, використовуваної при її приготуванні. Згідно порад знаючих кулінарів, іноді солити форель немає необхідності. Для додання страві з форелі незабутнього смаку і чудесного аромату цілком можна використовувати свіжовичавлений лимонний сік. Капелька соку лимона або лайма дасть відчути всю красу смакових якостей найніжнішого м'яса форелі. Цінителі цієї чудової риби неодноразово вказували, що м'ясо форелі іноді злегка нагадує тонкий запах свіжих огірків. Незважаючи на те, що смаковий відтінок форелі змінюється в залежності від сезону лову цієї елітної риби, він завжди залишається незмінно привабливим і вишуканим.
На калорійність форелі також впливають кулінарні пристрасті країн, де готують цю рибу. Наприклад, у країнах Західної Європи форель готують на грилі або роблять з цієї жирної риби барбекю. Калорійність риби на грилі буде приблизно 125-150 ккал. Багато варять з форелі вуха чи інші різновиди рибних супів, причому будь-які кулінарні витребеньки з форелі незмінно викликають захоплення. Відварна форель має калорійність близько 90 ккал. На Кавказі з давніх пір готують форель з вином, прянощами, лимонним або гранатовим соком, фарширують фруктами, горіхами. Звичайно, в цьому випадку на калорійність отриманого страви з форелі впливають добавки, які доповнюють основний смак цієї незвичайної риби.
Дивно привабливі деякі види свіжої форелі, мариновані в оцті. При цьому способі приготування вона набуває незвичайний блакитний, небесний відтінок. Таке цікаве властивість використовується для приготування оригінального блюда під назвою «блакитна форель». Завдяки застосуванню легких спецій калорійність форелі, приготовленої таким способом, не перевищує розумні межі. Взагалі, кулінари намагаються піддавати цю рибу найменшою тепловій обробці для збереження в ній всіх корисних речовин і вітамінів. Хоча цікаво, що в Японії свіжу форель не люблять використовувати в приготуванні суші або ролів, там воліють цю рибу смажити, консервувати або коптити.
Форель багата білком і легкозасвоюваними жирами, особливо цінними вітамінами групи В, лецитином, вітамінами А, Е, D, фосфором, мінеральними речовинами, органічними сполуками, що сприяють нормальному функціонуванню організму людини. По можливості неодмінно включайте в раціон харчування форель, але, звичайно, в розумних межах. Її калорійність вам аж ніяк не зашкодить.
Коментарі
Дописати коментар