Про те, що авокадо просто незамінний в раціоні людини говорять дуже багато. І особливо корисний цей фрукт для краси і здоров'я жінки, оскільки вітаміни групи А і Е позитивно позначаються на стані і красі шкірі, нігтів і волосся. Вітаміни групи B у складі авокадо допомагають вивести надлишки шкідливого холестерину і підтримати нервову систему. Наведемо кілька рецептів салату з авокадо, які дозволять урізноманітнити раціон і здивувати гостей.
Салат з авокадо і креветками
Інгредієнти:
- Авокадо - 1 шт .;
- Очищені креветки - 500 г;
- Томати - 3 шт .;
- Часник - 1 зубчик;
- Кетчуп - 2 ст.л .;
- Майонез - 3 ст.л .;
- Сіль, перець - за смаком.
Для приготування салату необхідно вимити авокадо, розрізати на 2 половини, вибрати кісточку і акуратно, не пошкоджуючи шкірки, вибрати м'якоть. М'якоть авокадо потрібно нарізати на дрібні шматочки, «човники» з шкірки фрукта відкласти в сторону. Якщо креветки сирі і неочищені, їх потрібно відварити до готовності (не більше 5хвилин) і очистити від панцирів. Томати попередньо потрібно обдати окропом, щоб очистити від шкірки і нарізати. Їх потрібно посолити і відкласти в окрему миску, щоб стік сік. Через кілька хвилин сік потрібно злити, томати змішати з креветками, авокадо і видавленим зубчиком часнику. Для приготування заправки необхідно змішати майонез і кетчуп, за бажанням додати сіль і залити заправкою всі інгредієнти. Для красивої і ефектної подачі салат можна викласти в «човники» з шкірки авокадо.
Салат з авокадо і тунцем
Салат з використанням авокадо і тунця є дуже ситної закускою, але в той же час ніжною і легкою.
Інгредієнти:
- Авокадо - 2 шт .;
- Тунець консервований - 1 банка (185 г);
- Огірок свіжий - 2 шт .;
- Часник - 1 зубчик;
- Майонез - 1-2 ст.л .;
М'якоть авокадо потрібно очистити від шкірки і нарізати на дрібні шматочки, огірки необхідно нарізати дрібною соломкою, часник подрібнити. Всі інгредієнти, включаючи тунець, потрібно заправити майонезом і акуратно перемішати. Сіль у даний салат додають за смаком або не додають зовсім, оскільки майонез і риба можуть містити сіль. Прикрасити салат рекомендуємо кропом, подавати його можна в посуді або ж заповнивши «човники» з шкірки авокадо.
Салат з авокадо, курячого м'яса і манго
Інгредієнти:
- Куряче філе - 200 г;
- Креветки - 200 г;
- Авокадо - 1шт .;
- Китайська капуста - половина качана;
- Манго - 1 шт .;
- Апельсин - 1 шт .;
- Сік лимона - за смаком;
Для соусу:
- Вершки 10% жірності- 0, 5 склянки;
- Часник - 2 зубчики;
- Сік апельсиновий - 0, 5 склянки;
- Кріп.
Для приготування салату куряче філе потрібно відварити, остудити і нарізати невеликими шматочками. Якщо є в наявності креветки сирі і неочищені, їх потрібно відварити і очистити від панцирів. М'якоть авокадо потрібно акуратно очистити від шкірки і нарізати тонкими пластинками, після чого буде потрібно збризнути їх соком лимона. Манго потрібно очистити від шкірки, вибрати кісточку і нарізати тонко м'якоть.
Для приготування заправки необхідно подрібнити часник, нарізати кріп, додати до них вершки і апельсиновий сік. Китайську капусту потрібно дрібно нарізати, перемішати з половиною приготовленої заправки і розкласти в кілька піал, кількість яких відповідатиме кількості порцій. Зверху на капусту шарами потрібно викласти всі інгредієнти: курку, авокадо, креветки, манго. Залишився соус подати окремо в соуснику, щоб можна було його додати до салату за бажанням. смачного!
Коментарі
Дописати коментар