Важко уявити стіл для гостей без холодних закусок. Салати розраховані на збудження апетиту перед подачею гарячого, тому їх приготуванню потрібно приділити особливу увагу. Наведемо кілька оригінальних рецептів салату з використанням різноманітної риби.
Салат з оселедцем малосольної
Інгредієнти:
- Філе оселедця малосольной- 200 г
- Яйце- 3 шт.
- Цибуля ріпчаста (червоний) - 1 шт.
- Салат- 1 пучок
- Олія оливкова - 3 ст. л.
- Оцет - 1 ст. л.
- Гірчиця - 1 ч. Л.
- Сіль за смаком.
Для приготування салату, яйця необхідно відварити, остудити і нарізати на 4 часточки, потім кожну часточку - навпіл. Філе оселедця потрібно нарізати шматочками середнього розміру, а салатні листя порвати руками, ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Щоб зробити заправку для салату, потрібно буде змішати оливкове масло, оцет і гірчицю. Всі інгредієнти необхідно перемішати, а заливати салат заправкою необхідно безпосередньо перед подачею на стіл. Можливо, солити салат не потрібно, це залежить від того, наскільки солоною є оселедець.
Салат з горбушею консервованої
Інгредієнти:
- Горбуша консервірованная- 1 банка (близько 180 г)
- Яйця - 4 шт.
- Сир твёрдий- 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Огірок - 1 шт.
- Капуста пекінская- 1/2 пучка
- Майонез.
В першу чергу горбушу потрібно розім'яти виделкою і перебрати, при наявності кісток - позбутися від них. Яйця потрібно відварити і дрібно порубати, огірок також порубати, а цибулю нарізати півкільцями. Пекінську капусту потрібно нашаткувати, посолити і пом'яти руками - так вона стане м'якшою і дасть сік. Сир твердого сорту, наприклад, чедер, буде потрібно натерти на тертці. Всі інгредієнти потрібно перемішати і заправити майонезом. Такий салат є дуже ситної закускою, але в той же час - швидкої в приготуванні.
Салат з малосольної сьомгою
Інгредієнти з розрахунку на 1 порцію:
- Сьомга малосольная - 50 г
- Сир твердий - 30 г
- Корнішони - 1 шт.
- Помідори «Черрі» - 5 шт
- Зелена цибуля (6 пір'я)
- Кріп - 5 гілочок
- Майонез.
Для приготування салату помідори черрі потрібно нарізати на половинки, корнішон - кубиками, рибу - невеликими шматочками. Сир твердих сортів потрібно натерти на крупній тертці, порізати зелень. Всі інгредієнти потрібно перемішати і заправити майонезом. Солити салат не обов'язково, оскільки сьомга є солоною.
Салат з фореллю
Інгредієнти:
- Форель - 100 г
- Яйця - 2 шт.
- Помідор - 1 шт.
- Листя салату - 5 шт.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Сіль, перець - за смаком.
Для приготування салату потрібно відварити яйця, після чого остудити їх і нарубати кубиками. Помідори і риба - нарізаються кубиками великого розміру, листя салату - поздовжніми смужками. Всі інгредієнти салату необхідно посолити, поперчити, перемішати і салат можна подавати до столу.
Салат з червоною рибою і авокадо
Інгредієнти:
- Копчена форель - 50 г.
- Авокадо - 1 шт.
- Дикий рис - 50 г
- Лайм або лимон- 1 шт.
- Укроп- 5 гілочок
- Сіль і перець - за смаком.
Для приготування салату дикий рис потрібно відварити й остудити. Авокадо потрібно акуратно розрізати на дві половинки, вибрати м'якоть таким чином, щоб не пошкодити шкірку. Рибу потрібно нарізати шматочками однакової форми середнього розміру. У салатної мисці необхідно змішати рибу, рис і авокадо, після чого збризнути їх соком лайма чи лимона, додати нарізану зелень. Масою можна заповнити «човники» з шкірки авокадо для красивої подачі на стіл.
Смачного!
Коментарі
Дописати коментар