Печеня зі свинини в горщиках
Дуже апетитне, ароматне, незвичайне блюдо (точніше, незвичайним є спосіб подачі до столу).
Знадобиться:
- 500 г свинини
- 5 головок ріпчастої цибулі (невеликих)
- 1 кг картоплі
- 250 г твердого сиру
- 100 г вершкового масла
- 1 склянка сметани
- 5 ст.л. майонезу
- свіжа зелень, сіль, мелений перець за смаком.
як готувати:
Вимити м'ясо і нарізати скибочками невеликого розміру. Натерти їх сіллю і перцем.
Цибулю нарізати кільцями і змішати з шматочками м'яса, розкласти в горщики. Очистити картоплю, нарізати кілька картоплин брусочками, а решта - кружечками. Картопля брусочками додати до м'яса, перемішати, накрити картопляними кружечками. Змішати сметану з майонезом, сіллю і перцем, в кожен горщик покласти по невеликому шматку вершкового масла і жменьці тертого сиру. Залити сметанним соусом і запікати 45 хвилин при температурі 220 градусів. Подавати прямо в горщиках, посипавши рубаною зеленню.
Свинина в апельсиново-імбирної глазурі
Страва готується в духовці. Щоб воно вийшло соковитим, при запіканні краще загорнути м'ясо у фольгу.
Знадобиться:
- 1 кг свинини (вирізки)
- 2 великих апельсина
- 2 ст.л. меду
- 2 ст.л. соєвого соусу
- сіль і перець за смаком
- 1 ст.л. тертого імбиру.
як готувати:
Вимити м'ясо, обрізати прожилки, плівки та інше, так щоб вийшов гарний апетитний шматочок. Натерти його сіллю і перцем. Вичавити з апельсинів сік, нагріти його до кипіння, додати очищений натертий корінь імбиру, проварити 3-5 хвилин, зняти з вогню, додати мед. Перемішати і замаринувати в цьому сиропі м'ясо на 30 хвилин. Укласти його на деко, застелене харчовою фольгою, зверху прикрити ще одним листом фольги, запікати 30 хвилин при температурі 180 градусів. Потім вийняти, зняти фольгу, знову ретельно намазати сиропом, накрити і відправити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів до готовності.
Свинина з козячим сиром
Дуже просте блюдо. Відмінний вечерю для тих, хто любить козячий сир і ніжну свинячу вирізку!
Знадобиться:
- 500 г свинини (вирізки)
- 200 г козячого сиру
- 3 ст.л. оливкової олії
- сіль і перець за смаком.
як готувати:
М'ясо вимити, нарізати як на відбивні, натерти сіллю і перцем. Відбити молотком і злегка обсмажити в оливковій олії. Укласти шматочки м'яса на лист фольги. Нарізати козячий сир тонкими скибочками, зверху накрити фольгою і запікати при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Свинина з грибами в сметанному соусі
Готується дуже швидко і просто у звичайній глибокій сковороді.
Знадобиться:
- 500 г свинини (вирізки)
- 250 г грибів
- 1 велика цибулина
- 1 склянка сметани
- 2 ст.л. рослинного масла
- сіль, перець, приправи за смаком.
як готувати:
Нарізати м'ясо невеликими кубиками, цибулю - кільцями, гриби - пластинками. Обсмажити цибулю на рослинній олії, додати м'ясо, смажити до м'якості. Додати гриби, сіль і перець, обсмажити все разом протягом 10 хвилин, потім влити сметану і тушкувати на малому вогні до готовності. Подавати з відвареною картоплею і салатом зі свіжих овочів.
Тепер ви знаєте, що приготувати на вечерю зі свинини. Дотримуйтесь наших рецептами і насолоджуйтеся смачним м'ясним вечерею. смачного!
Коментарі
Дописати коментар