Курячі шніцелі з сиром
Чудовий легка вечеря для двох!
Інгредієнти:
- 400 г курячого філе
- 200 г твердого сиру
- 50 г вершкового масла
- 1 куряче яйце
- сік половини лимона
- 100 г панірувальних сухарів
- 3 ст.л. рослинного масла (для смаження)
- сіль, мелений перець за смаком.
Як готувати:
Філе розрізати вздовж волокон, відбити, посипати сіллю і перцем, полити лимонним соком. Сир нарізати пластинами, на кожен шматочок філе покласти кілька сирних пластинок і по шматочку вершкового масла, згорнути, обваляти в панірувальних сухарях. Смажити на розігрітій олії до легкої рум'яної скоринки, потім викласти у форму з фольги і запікати в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Чудовим доповненням до цих шніцель буде салат зі свіжих овочів.
Кролик в сметанному соусі
Казково смачна страва з «дієтичним» ухилом. Його приготуванням потрібно потурбуватися заздалегідь, так як кроляче м'ясо злегка сухувато і краще його попередньо замаринувати.
Інгредієнти:
- 2-3 кролячих ніжки
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 1 склянка сметани
- 1 стакан кефіру
- 3 зубчики часнику
- 50 г свіжої петрушки
- 1-2 гілочки базиліка
- 2 ст.л. рослинної олії
- 25 г вершкового масла
- 5 ст.л. води
- 1 ст.л. пшеничного борошна.
Як готувати:
Кефір змішати з подрібненою петрушкою, сіллю і дрібно рубаним часником, залити цією сумішшю кролячі ніжки і залишити на 2-3 години. Цибулю і моркву очистити, цибулю нарізати кільцями, моркву - кружальцями. Обсмажити їх на олії до легкого золотистого відтінку. Окремо обсмажити кролика (теж в рослинній олії). Скласти м'ясо та овочі в казанок або звичайну каструльку з товстим дном. Борошно обсмажити у вершковому маслі, додати сметану і воду, довести до кипіння. Соусом залити вміст каструлі, тушкувати кролика на малому вогні до готовності. Час приготування приблизно 1.5 години. Подавати кролика можна з відвареною картоплею, тушкованими овочами або овочевим салатом.
Куряче рагу по-китайськи в мультиварки
Хочете здивувати кохану? Приготуйте це незвичайне рагу з курячої грудки і овочів з соусом теріякі.
Інгредієнти:
- 400 г курячого філе
- 2 молодих кабачка
- 2 болгарських перцю
- 2 помідори
- 2 баклажана
- 2 ст.л. зеленого горошку (консервованого)
- 2 ст.л. соусу теріякі
- 1 стакан води
- сіль і спеції за смаком.
Як готувати:
Промити куряче філе і нарізати тонкою соломкою. Очистити кабачки і баклажани від шкірки, солодкий перець - від насіння. Нарізати всі овочі соломкою, а помідори - невеликими скибочками, змішати з курячим філе і зеленим горошком, викласти в чашу мультиварки. Додати сіль, перець, соус і перемішати. Накрити кришкою, встановити програму «Гасіння» на 1 годину. Рагу можна подавати з гарніром з рису.
Телятина з овочами і томатної підливою в мультиварки
Страва готується дуже просто, проте до вибору м'яса потрібно підійти з усією серйозністю: це повинна бути дуже м'яка і ніжна теляча вирізка.
Інгредієнти:
- 500 г телятини
- 2 помідори
- 3 болгарських перцю
- 2 цибулини
- 1 морква
- 3 ст.л. томатної пасти
- 2 склянки води
- сіль і спеції за смаком.
Як готувати:
М'ясо вимити й нарізати невеликими кубиками. Подрібнити помідори, цибулю нарізати кільцями, моркву - кубиками, болгарський перець - соломкою. В окремому посуді розвести томатну пасту водою. Викласти всі продукти в чашу мультиварки, додати сіль, спеції, томатний соус. Перемішати, готувати 1 годину в режимі «Гасіння». При подачі можна посипати свіжою зеленню.
Знайшли відповідь на питання «що приготувати на вечерю коханому»? Починайте готувати смачну вечерю прямо зараз. Удачі!
Коментарі
Дописати коментар