Гарбузова каша, приготована з додаванням різних круп (манної, рисової, ячної, перлової і т.д.) є подвійна користь - від крупи і від гарбуза. Це можна з успіхом використовувати для підтримки здоров'я або для лікування від різних хвороб.
Гарбуз багата корисними речовинами, поживними елементами і мінералами, а спектр її лікувального застосування просто величезний! Її застосовували для лікування подагри, при різних порушеннях в роботі кишечника. Гарбуз прекрасний засіб для лікування туберкульозу. Її використовують як ефективний природний афродизіак, як дієвий засіб для боротьби зі стресами і втомою, як ліки, що підтримує здоров'я шкіри і волосся, а також для позбавлення від ряду серйозних хронічних захворювань.
Завдяки багатому вмісту вітамінів A і E гарбуз надає омолоджуючу та відновлює дії, а низька калорійність робить її незамінною для тих, хто бажає скинути вагу. Багата вона і залізом, тому любителі варення і каші з гарбуза постійно перебувають у відмінному настрої, до того ж у них завжди гарна шкіра. Одне з найважливіших властивостей гарбуза - її здатність знижувати ризик серцево-судинних захворювань, завдяки високому вмісту калію, що сприяє поліпшенню якості крові, зміцненню стінок судин і нормалізації кров'яного тиску. До речі, останні дослідження показали, що гарбуз дуже ефективна для зниження рівня холестерину в крові.
Гарбуз і сирі гарбузове насіння рекомендується вживати людям, у яких є проблеми з нирками, сечовим міхуром і печінкою. При хронічних захворюваннях цих органів знахарі здавна радили вживати сиру гарбуз без будь-якої термічної обробки.
Якщо ж сира гарбуз здається занадто жорсткою і несмачною, її можна замінити дієтичної та легкої гарбузової кашею, звареною на молоці з додаванням невеликої кількості рисової, пшоняної, манної або який-небудь інший крупи, а також меду, родзинок, кураги або інших сухофруктів.
Гарбузова каша - відмінне дієтичне і очищаючу блюдо, що містить натуральну клітковину. Її можна вживати навіть пацієнтам з розладами функції шлунково-кишкового тракту, оскільки м'якоть гарбуза прекрасно засвоюється організмом.
При додаванні гарбуза в кашу можна відмовитися від використання цукру, так як в гарбузі міститься від 3-5% цукру, і каша з гарбуза буде солодкою.
Нарешті, гарбуз - прекрасний натуральний засіб, що допомагає позбутися печії, відрижки, а також від глистів та інших паразитів. Можна застосовувати її і зовнішньо: гарбузова кашка у вигляді компресу полегшує артритні болі в суглобах, допомагає позбутися від запалень, висипу, вугрів, екземи та інших шкірних недуг.
Таким чином, гарбуз є унікальним лікувальним продуктом, а гарбузова каша - смачним і поживним стравою, що дає заряд енергії на тривалий час, що допомагає витягти максимум користі з цього овоча і крупи. Введіть гарбузову кашу в свій раціон харчування, і у вас з'явиться відмінний шанс зміцнити здоров'я, позбутися шкідливих речовин і токсинів, а також налагодити роботу багатьох життєво важливих систем вашого організму.
Коментарі
Дописати коментар