Як швидко і смачно приготувати пиріг з найпростіших продуктів
Самий простий і швидкий пиріг можна приготувати з масла, цукру, яєць і лимонної цедри. Щоб він вийшов пишним, в тісто додають розпушувач. Масло попередньо потрібно розтопити, яйця збити з цукром, лимонну цедру - натерти на тертці. Пропорції такі: на 3 яйця - 1 склянка борошна, 100 г вершкового масла, 1 склянка цукру, цедра одного лимона і 1 ч. Л. розпушувача. Пиріг виходить ніжним, м'яким, з легкою кислинкою.
Дуже швидко готуються всілякі яблучні пироги. Ось один з найпростіших рецептів (готується за 15 хвилин): змастити маслом форму для випічки, нарізати скибочками 1 кг яблук, викласти у форму рівним шаром, залити сумішшю зі збитих яєць, цукру і борошна (на 1 склянку цукру - склянка борошна і 5 яєць). Піч до готовності при 180 градусів.
Ніжний і смачний пиріг з насиченим яблучним ароматом неодмінно стане Вашим улюбленим! А в сезон масового дозрівання слив яблука цього пирозі можна замінити половинками слив - і вийде соковитий сливовий пиріг-перевертиш. До слив краще додати трохи цукру, інакше пиріг буде кислуватим на смак. Можна також посипати готовий виріб цукровою пудрою.
Взагалі використовувати фрукти (та й ягоди теж) для швидких пирогів - відмінна ідея.
Ось, наприклад, який пиріг можна приготувати зі свіжими абрикосами, нектаринами або персиками.
Змішати 120 г м'якого вершкового масла з 1 склянкою цукру, додати збиті віночком 3 яйця і 2 ст. л. теплого молока. Все це як слід перемішати, додати борошно з розпушувачем (на 1 склянку борошна - 1 пакетик розпушувача) і вимішувати ложкою до тих пір, поки тісто не стане гладким і однорідним. Не повинно бути жодного грудочки! Готове тісто помістити у форму, змащену вершковим маслом, зверху акуратно викласти половинки абрикосів або персиків. Пекти при 180 градусах до готовності. Кількість фруктів може бути будь-яким.
Таке ж тісто використовується при випічці швидкого пирога з ягідної начинкою. Замість абрикосів потрібно взяти склянку будь-яких ягід, свіжих або заморожених (попередньо доведеться їх розморозити, звичайно ж), змішати з 1 склянкою цукру. Ягідна начинка викладається всередину пирога, для чого тісто доведеться розділити на 2 частини. Першу частину вилити у форму, на неї викласти ягоди з цукром, зверху все залити залишками тіста. Такий пиріг печеться трохи довше «перевертнів» або пирогів, в яких начинка знаходиться зверху, і все одно всередині залишається вологим через ягідного соку. Зате виходить дуже смачно!
Що ще можна спекти «на швидку руку»? Рецептів дуже багато. Ось тільки деякі з них. Найпростіші.
Швидкий пиріг з кефіру з варенням
Змішати 2 склянки кефіру зі склянкою будь-якого варення. Додати 3 яйця, 3 ст.л. цукру, 1 пакетик розпушувача. Збити всі разом блендером, додати 100 г розтопленого вершкового масла і 2 склянки борошна. Вимісити тісто ложкою, вилити в силіконову форму і пекти при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Варення в цьому пирозі можна замінити медом (стакан варення = 3 ст.л. меду). Вигляд і смак готової випічки будуть зовсім іншими. Найкраще взяти гречаний мед - він самий ароматний.
Швидкий пиріг з киселю
Розім'яти пачку сухого киселю. Змішати зі склянкою борошна, столовою ложкою цукру і чайною ложкою розпушувача. Додати збиті яйця, 2 пакетики ванільного цукру, жменю распаренного родзинок. Все ретельно перемішати і вилити у форму. Піч 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Пиріг виходить повітряним.
Швидкий горіховий пиріг
Пропустити 1 стакан волоських горіхів через м'ясорубку. Збити 2 яйця з 4 ст.л. цукру, додати 100 г розтопленого вершкового масла, всипати в цю суміш мелені горіхи, перемішати. Додати ванільний цукор, розпушувач, борошно. Влити півсклянки теплого молока, все перемішати до гладкого однорідного стану, вилити у форму, попередньо змащену маслом. Випікати 25-30 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Тим, у кого є СВЧ-піч, напевно буде цікавий рецепт швидкого яблучного пирога зі згущеним молоком.
2 яйця збити з банкою згущеного молока, додати 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. меленої кориці і 2 склянку борошна. Перемішати, додати прямо в тісто скибочки яблук (з розрахунку 3 яблука на вказаної кількості інгредієнтів), все це викласти в скляну форму, змащену маслом, готувати в мікрохвильовці 10 хвилин.
Знаючи, як швидко і смачно приготувати пиріг, Ви завжди зможете побалувати своїх рідних і близьких смачною домашньою випічкою. Головне - не переборщити з калоріями, адже зайва вага шкодить здоров'ю.
Будьте здорові!
Коментарі
Дописати коментар