Приготований з журавлини морс має здатність знижувати кров'яний тиск, знищувати збудників різних інфекцій і навіть протистояти холері. Вміщені в ньому природні флавоноїди - калій і залізо - значною мірою очищають кров, покращують роботу серцево-судинної системи, сприяють ефективному виведенню шлаків і токсинів, зміцнюють імунну систему, протистоять анемії.
Особливо ефективний журавлинний морс в періоди гіповітамінозу - навесні і восени. Він постачає людський організм необхідною для нормального обміну речовин клітковиною, пектинами і жиророзчинними вітамінами. За своїм унікальним антиоксидантним властивостям цей напій перевершує навіть широко розрекламоване червоне французьке вино, і наукові дослідження це підтверджують. У 240 г журавлинного морсу міститься приблизно 600 мг поліфенолу - антиоксиданту рослинного походження. При зіставленні цих даних з показниками червоного французького вина результат свідчить далеко не на користь останнього. Найвища цінність журавлинного морсу підтверджується і повною відсутністю в ньому консервантів.
Багато лікарів називають морс «швидкою допомогою в стакані». У періоди щорічних епідемій простудних і вірусних захворювань медики настійно рекомендують поєднувати застосування антибіотиків і журавлинного морсу. Він значно посилює дію традиційних лікарських засобів при лікуванні хронічного пієлонефриту і тонзиліту, робить благотворний вплив на організм при онкологічних захворюваннях. У цих чудодійних ягодах міститься протиракову речовину кверцетин, гальмує розвиток ракових клітин.
Надзвичайно корисний журавлинний морс годуючим матерям - він значно збільшує кількість материнського молока і відновлює волосяні фолікули молодих мам після пологів. Стакан морсу забезпечує жіночий організм денною нормою кальцію і заліза, які необхідні для підтримки здоров'я зубів і волосся молодої мами.
Пити цей цілющий напій потрібно правильно, найкраще - приблизно за півтори години до основного прийому їжі. При щоденному вживанні двох літрів морсу вже через півмісяця відновлюється порушена робота кишечника, не залишається ніяких проблем із зайвою вагою, повністю оптимізується необхідний для здоров'я і нормальної життєдіяльності людського організму обмін речовин.
Як приготувати журавлинний морс
Необхідно навчитися правильно готувати журавлинний морс. Ретельно промиті під проточною водою ягоди віджимають, отриманий журавлинний сік поміщають в холодильник. Решта вичавки заливають водою і ставлять на вогонь для кип'ятіння (пропорції такі: на 100 г журавлинних вичавок - близько 1 л води). Отриманий відвар слід процідити, додати в нього вичавлений журавлинний сік з холодильника і цукор (за смаком). Ретельно розмішати морс можна тримати в холодильнику 3 дні, при цьому всі його корисні властивості зберігаються.
Вельми своєрідний природний енергетик, дуже смачний і надзвичайно багатий вітамінами, виходить при поєднанні журавлинного морсу з відваром запареного на ніч у термосі шипшини. Цей нектар - воістину чудодійне зілля!
Якщо ви хочете зберегти молодість, здоров'я, працездатність і здоровий розум, скинути зайву вагу і прискорити обмін речовин - значить, журавлинний морс - саме те, що вам потрібно! Стомленим жителям великих промислових мегаполісів включення в раціон харчування цього чарівного напою прямо-таки життєво необхідно. Пийте журавлинний морс і будьте здорові!
Коментарі
Дописати коментар