Корисні властивості оливкової олії полягають в тому, що містить воно всі необхідні людському організму вітаміни та мікроелементи . Це натуральний засіб профілактики інфарктів і інсультів, воно не містить холестерину, а навпаки, ефективно допомагає його зниження . Олія з оливок просто незамінне для травної системи, чудово покращує діяльність шлунка, кишечника, сприяє загоєнню виразки дванадцятипалої кишки . Необхідно оливкова олія при стійких запорах, геморої . Воно є хорошим жовчогінним засобом . Кислоти, що входять до оливкова олія, необхідний будівельний матеріал для оболонок клітин . Що знаходиться в цьому продукті олеїнова кислота, значною мірою підвищує корисні властивості оливкової олії і прискорює засвоєння і переробку жирів, що надходять в організм . Цим обумовлюється використання цього масла в різних дієтах . Дивіться також корисні властивості оливок .
Оливкова олія надає імуностимулюючу дію на людину. Вміщені в ньому біологічно активні вуглеводи (стероли, токофероли) забезпечують організму антиатеросклеротичні властивості. А обезболевающее та протизапальну властивість надає унікальне поєднання олеокантал. Навіть таке банальне захворювання, як нежить, допоможе з успіхом вилікувати оливкова олія, для чого роблять настій, змішавши масло з подрібненим багном, і закапують у ніс.
Використовують корисні властивості оливкової олії і для додання краси волоссю. Зробіть компрес з меду і масла оливи в пропорції 2: 1, нанесіть його на шкіру голови, добре помасажуйте і залиште під целофановою шапочкою на півгодини. Потім змийте шампунем, цей компрес допомагає при ламких волоссі і лупи. Крім того, оливкова олія сприяє зміцненню нігтів. Якщо ви перед сном будете тримати нігті у ванні з оливковою олією і соком лимона 10 хвилин, а після цієї процедури одягнете бавовняні рукавички на ніч, то нігті помітно зміцняться, а кутикула пом'якшиться.
Щоб корисні властивості оливкової олії розкрилися у всій своїй красі, необхідно навчитися правильно вибирати цей недешевий продукт . Найголовніше при цьому знати, для чого ви купуєте масло . Якщо оливкова олія потрібно для приготування салатів, то вибирайте масло екстра-класу . А якщо ви хочете піддати його тепловій обробці при приготуванні гарячих страв, то купіть суміш з рафінованої та нерафінованої олії . Колір оливкового масла не повинен вас бентежити, він може бути яскраво-жовтим, темно-жовтим, зеленим . Тут все залежить від сорту оливок і місцевості, де вони росли . Смак олії теж може бути трохи різним, але воно не повинно бути позбавленим смаку або прогірклим . У хорошому маслі повинен бути присутнім легкий присмак спецій, тоді воно пахне травами, а іноді фруктами . Наприклад, фруктовий відтінок смаку буває в олії з Тоскани, воно чудово для спагетті, рису і м'яса на грилі . Більш різкий смак у оливкового масла із Сицилії, колір його може бути майже зеленим . Дивіться на етикетку, там вказані всі корисні властивості оливкової олії, при цьому врахуйте, що рівень кислотності повинен не перевищувати 3, 3% .
Для того, щоб оцінити і зрозуміти всю красу і користь цього продукту, його необхідно пробувати. Вибирайте кращі сорти масла, воно поверне вам здоров'я, збереже красу і продовжить молодість.
Коментарі
Дописати коментар