Перейти до основного вмісту

Оладки з кабачків - Рецепти

 Оладки з кабачків - Рецепти

Кабачки - овочі корисні і зовсім недорогі. Тому вони досить популярні на наших кухнях: з них готують супи, рагу, запіканки, салати, соління і навіть десерти.

А вже як приємно подати до столу пишні, рум'яні, піджарені оладки з кабачків! Готувати їх дуже просто, і зовсім необов'язково ставати заручником базової версії - існує більше ста різних варіантів приготування. Пропонуємо добірку найцікавіших рецептів.

Рецепт №1 .   Оладки з кабачків з тертим сиром
  Прекрасна закуска. Набагато смачніше і корисніше традиційних бутербродів з сиром. Інгредієнти:

  • 3 великих кабачка
  • 1 головка часнику
  • 0.5 кг твердого сиру
  • 3 курячих яйця
  • 2 склянки борошна
  • рослинне масло (для смаження)
  • 1-2 ч.л. солі, спеції за смаком.

Приготування:

  1. Спочатку потрібно очистити і натерти кабачки. Потім злегка віджати, видаливши частину соку, посолити, додати спеції.
  2. Додати збиті яйця (збивайте міксером чи виделкою до появи білої піни).
  3. Очистити часник і дрібно нарізати (або пропустити через Часничниці).
  4. Натерти сир на крупній тертці. Додати в тісто часник, тертий сир і борошно.
  5. Добре вимішати тісто ложкою.
  6. У сковороді розігріти олію. Смажити оладки на середньому вогні.
  7. Подавати можна зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню.

Рецепт № 2.Оладушкі з кабачків з вівсяними пластівцями
  Відмінний сніданок для вегетаріанця. Інгредієнти:

  • 2 великих кабачка
  • 2 курячих яйця
  • 100 г вівсяних пластівців (можна взяти звичайний геркулес)
  • ½ ч.л. дрібної кухонної солі
  • 3 ст.л. пшеничного борошна
  • рослинна олія для обсмажування.

Приготування:

  1. Очистити кабачки від шкірки (молоді можна не очищати) і натерти на крупній тертці. Додати сіль і дати настоятися 10-15 хвилин.
  2. Віджати більше половини виділився соку, додати вівсяні пластівці, ретельно перемішати.
  3. Яйця збити віночком і додати в тісто для оладок. Туди ж всипати борошно і все перемішати до отримання однорідної маси.
  4. Налити олію в глибоку сковороду з товстим дном, добре розігріти. Викладати тісто столовою ложкою, формуючи круглі оладки. Смажити на малому вогні до формування з обох сторін золотистої щільної скоринки (не забувайте своєчасно перевертати).
  5. У цих оладок злегка незвичайний смак, так що крім банальної сметани, можна подати їх з яким-небудь гострим соусом.

Рецепт № 3. Оладки з кабачків з сиром і зеленню
  Дуже ніжні, повітряні. Улюблена страва дорослих і дітей! Інгредієнти:

  • 2 невеликих молодих кабачка
  • 200 г сиру
  • 2 яйця
  • 4 ст.л. пшеничного борошна
  • 50 г свіжої зелені (петрушки і кропу)
  • 3 ст.л. соняшникової олії (рафінованого)
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець - за бажанням.

Приготування:

  1. Натерти кабачки на дрібній тертці, злегка віджати сік.
  2. Розігріти на сковороді невелика кількість соняшникової олії. Очистити і дрібно посікти цибулю, злегка обсмажити, додати терті кабачки і обсмажити всі разом до золотистого кольору.
  3. Викласти кабачки і цибулю в глибокий посуд, додати сир, збиті яйця, борошно, дрібно нарізану зелень, сіль і спеції. Добре вимішати тісто ложкою.
  4. Смажити в розігрітій олії на слабкому вогні. Орієнтир готовності - рум'яна кірочка з обох сторін.
  5. Подавати теплими з будь-яким несолодким соусом.

Рецепт № 4. Оладки з кабачків з курячим фаршем
  Ця страва припаде до смаку любителям м'яса. Готується дуже просто, виходить смачніше будь-яких беляшей! Інгредієнти:

  • 2 великих кабачка
  • 500 г свіжого курячого фаршу
  • 1 велика цибулина
  • 2 курячих яйця
  • 3 ст.л. пшеничного борошна
  • рафінована олія для смаження
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  1. Очистити кабачки і цибулю, натерти їх на крупній тертці.
  2. Віджати надлишки соку. Викласти в глибоку посудину, додати курячий фарш, присолити, поперчити.
  3. Яйця збити міксером, додати в тісто для оладок, розмішати, додати борошно і вимішати тісто ложкою. Воно має бути однорідним і досить густим.
  4. Смажити оладки на розігрітій сковороді в рослинному маслі, викладаючи невеликі порції тіста столовою ложкою.
  5. В якості соусу цілком підійде звичайний майонез.

Рецепт № 5. Оладки з кабачків з яблуками (солодкі)
  Чудовий сезонний десерт. Інгредієнти:

  • 1 великий кабачок
  • 2 великих солодких яблука
  • 1 стакан молока
  • 1 куряче яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 2 склянки борошна
  • 1 ст.л. рослинного масла для тесту + достатню кількість для смаження.

Приготування:

  1. Молоко і яйце помістити в глибокий посуд, додати цукор, сіль, розпушувач і рослинне масло. Збити міксером.
  2. Додати борошно, перемішати.
  3. Кабачок і яблука очистити, натерти на дрібній тертці, віджати надлишки соку. Додати в тісто, вимішати ложкою до отримання однорідної маси з консистенцією густої сметани.
  4. Нагріти на сковороді олію, обсмажувати оладки на малому вогні, викладаючи столовою ложкою невеликі порції тіста.
  5. Смачні золотисті кружечки можна подати з будь-яким варенням або джемом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка, ...

Гриб Підберезовик - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах. У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один ...

Що Дати Дитині При Блювоті

Блювотний рефлекс - вкрай неприємний стан, який у дитини може виникнути з різних причин. Інфекційні захворювання, отруєння, заколисування, перегрів або переїдання - кожне з цих станів може стати причиною блювоти. Щоб надати посильну допомогу дитині, дорослі повинні запам'ятати, що дати дитині при блювоті. Причини блювоти у дитини Сучасна фармакологія розробила чимало препаратів від блювоти які підходять дітям, проте, перш ніж давати ті або інші ліки, необхідно з'ясувати причину блювоти. Якщо блювотний рефлекс з'явився після скарги дитини на головний біль, цілком можливо мало місце струс головного мозку .  У цьому випадку найбільш правильним рішенням буде викликати швидку допомогу .  Саме блювота є першим сигналом, що говорить про наявний харчовому отруєнні .  У цьому випадку організм намагається позбутися від токсинів, а значить такий блювоті перешкоджати не варто .  Якщо крихту до цього мучила сильна нудота, як правило після першого випорожнення шлунка вона прох...