Кабачки - овочі корисні і зовсім недорогі. Тому вони досить популярні на наших кухнях: з них готують супи, рагу, запіканки, салати, соління і навіть десерти.
А вже як приємно подати до столу пишні, рум'яні, піджарені оладки з кабачків! Готувати їх дуже просто, і зовсім необов'язково ставати заручником базової версії - існує більше ста різних варіантів приготування. Пропонуємо добірку найцікавіших рецептів.
Рецепт №1 . Оладки з кабачків з тертим сиром
Прекрасна закуска. Набагато смачніше і корисніше традиційних бутербродів з сиром. Інгредієнти:
- 3 великих кабачка
- 1 головка часнику
- 0.5 кг твердого сиру
- 3 курячих яйця
- 2 склянки борошна
- рослинне масло (для смаження)
- 1-2 ч.л. солі, спеції за смаком.
Приготування:
- Спочатку потрібно очистити і натерти кабачки. Потім злегка віджати, видаливши частину соку, посолити, додати спеції.
- Додати збиті яйця (збивайте міксером чи виделкою до появи білої піни).
- Очистити часник і дрібно нарізати (або пропустити через Часничниці).
- Натерти сир на крупній тертці. Додати в тісто часник, тертий сир і борошно.
- Добре вимішати тісто ложкою.
- У сковороді розігріти олію. Смажити оладки на середньому вогні.
- Подавати можна зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню.
Рецепт № 2.Оладушкі з кабачків з вівсяними пластівцями
Відмінний сніданок для вегетаріанця. Інгредієнти:
- 2 великих кабачка
- 2 курячих яйця
- 100 г вівсяних пластівців (можна взяти звичайний геркулес)
- ½ ч.л. дрібної кухонної солі
- 3 ст.л. пшеничного борошна
- рослинна олія для обсмажування.
Приготування:
- Очистити кабачки від шкірки (молоді можна не очищати) і натерти на крупній тертці. Додати сіль і дати настоятися 10-15 хвилин.
- Віджати більше половини виділився соку, додати вівсяні пластівці, ретельно перемішати.
- Яйця збити віночком і додати в тісто для оладок. Туди ж всипати борошно і все перемішати до отримання однорідної маси.
- Налити олію в глибоку сковороду з товстим дном, добре розігріти. Викладати тісто столовою ложкою, формуючи круглі оладки. Смажити на малому вогні до формування з обох сторін золотистої щільної скоринки (не забувайте своєчасно перевертати).
- У цих оладок злегка незвичайний смак, так що крім банальної сметани, можна подати їх з яким-небудь гострим соусом.
Рецепт № 3. Оладки з кабачків з сиром і зеленню
Дуже ніжні, повітряні. Улюблена страва дорослих і дітей! Інгредієнти:
- 2 невеликих молодих кабачка
- 200 г сиру
- 2 яйця
- 4 ст.л. пшеничного борошна
- 50 г свіжої зелені (петрушки і кропу)
- 3 ст.л. соняшникової олії (рафінованого)
- сіль за смаком
- мелений чорний перець - за бажанням.
Приготування:
- Натерти кабачки на дрібній тертці, злегка віджати сік.
- Розігріти на сковороді невелика кількість соняшникової олії. Очистити і дрібно посікти цибулю, злегка обсмажити, додати терті кабачки і обсмажити всі разом до золотистого кольору.
- Викласти кабачки і цибулю в глибокий посуд, додати сир, збиті яйця, борошно, дрібно нарізану зелень, сіль і спеції. Добре вимішати тісто ложкою.
- Смажити в розігрітій олії на слабкому вогні. Орієнтир готовності - рум'яна кірочка з обох сторін.
- Подавати теплими з будь-яким несолодким соусом.
Рецепт № 4. Оладки з кабачків з курячим фаршем
Ця страва припаде до смаку любителям м'яса. Готується дуже просто, виходить смачніше будь-яких беляшей! Інгредієнти:
- 2 великих кабачка
- 500 г свіжого курячого фаршу
- 1 велика цибулина
- 2 курячих яйця
- 3 ст.л. пшеничного борошна
- рафінована олія для смаження
- сіль і спеції за смаком.
Приготування:
- Очистити кабачки і цибулю, натерти їх на крупній тертці.
- Віджати надлишки соку. Викласти в глибоку посудину, додати курячий фарш, присолити, поперчити.
- Яйця збити міксером, додати в тісто для оладок, розмішати, додати борошно і вимішати тісто ложкою. Воно має бути однорідним і досить густим.
- Смажити оладки на розігрітій сковороді в рослинному маслі, викладаючи невеликі порції тіста столовою ложкою.
- В якості соусу цілком підійде звичайний майонез.
Рецепт № 5. Оладки з кабачків з яблуками (солодкі)
Чудовий сезонний десерт. Інгредієнти:
- 1 великий кабачок
- 2 великих солодких яблука
- 1 стакан молока
- 1 куряче яйце
- 2 ст.л. цукру
- 2 ч.л. розпушувача
- дрібка солі
- 2 склянки борошна
- 1 ст.л. рослинного масла для тесту + достатню кількість для смаження.
Приготування:
- Молоко і яйце помістити в глибокий посуд, додати цукор, сіль, розпушувач і рослинне масло. Збити міксером.
- Додати борошно, перемішати.
- Кабачок і яблука очистити, натерти на дрібній тертці, віджати надлишки соку. Додати в тісто, вимішати ложкою до отримання однорідної маси з консистенцією густої сметани.
- Нагріти на сковороді олію, обсмажувати оладки на малому вогні, викладаючи столовою ложкою невеликі порції тіста.
- Смачні золотисті кружечки можна подати з будь-яким варенням або джемом.
Коментарі
Дописати коментар