Перейти до основного вмісту

Оладки з кабачків - Рецепти

 Оладки з кабачків - Рецепти

Кабачки - овочі корисні і зовсім недорогі. Тому вони досить популярні на наших кухнях: з них готують супи, рагу, запіканки, салати, соління і навіть десерти.

А вже як приємно подати до столу пишні, рум'яні, піджарені оладки з кабачків! Готувати їх дуже просто, і зовсім необов'язково ставати заручником базової версії - існує більше ста різних варіантів приготування. Пропонуємо добірку найцікавіших рецептів.

Рецепт №1 .   Оладки з кабачків з тертим сиром
  Прекрасна закуска. Набагато смачніше і корисніше традиційних бутербродів з сиром. Інгредієнти:

  • 3 великих кабачка
  • 1 головка часнику
  • 0.5 кг твердого сиру
  • 3 курячих яйця
  • 2 склянки борошна
  • рослинне масло (для смаження)
  • 1-2 ч.л. солі, спеції за смаком.

Приготування:

  1. Спочатку потрібно очистити і натерти кабачки. Потім злегка віджати, видаливши частину соку, посолити, додати спеції.
  2. Додати збиті яйця (збивайте міксером чи виделкою до появи білої піни).
  3. Очистити часник і дрібно нарізати (або пропустити через Часничниці).
  4. Натерти сир на крупній тертці. Додати в тісто часник, тертий сир і борошно.
  5. Добре вимішати тісто ложкою.
  6. У сковороді розігріти олію. Смажити оладки на середньому вогні.
  7. Подавати можна зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню.

Рецепт № 2.Оладушкі з кабачків з вівсяними пластівцями
  Відмінний сніданок для вегетаріанця. Інгредієнти:

  • 2 великих кабачка
  • 2 курячих яйця
  • 100 г вівсяних пластівців (можна взяти звичайний геркулес)
  • ½ ч.л. дрібної кухонної солі
  • 3 ст.л. пшеничного борошна
  • рослинна олія для обсмажування.

Приготування:

  1. Очистити кабачки від шкірки (молоді можна не очищати) і натерти на крупній тертці. Додати сіль і дати настоятися 10-15 хвилин.
  2. Віджати більше половини виділився соку, додати вівсяні пластівці, ретельно перемішати.
  3. Яйця збити віночком і додати в тісто для оладок. Туди ж всипати борошно і все перемішати до отримання однорідної маси.
  4. Налити олію в глибоку сковороду з товстим дном, добре розігріти. Викладати тісто столовою ложкою, формуючи круглі оладки. Смажити на малому вогні до формування з обох сторін золотистої щільної скоринки (не забувайте своєчасно перевертати).
  5. У цих оладок злегка незвичайний смак, так що крім банальної сметани, можна подати їх з яким-небудь гострим соусом.

Рецепт № 3. Оладки з кабачків з сиром і зеленню
  Дуже ніжні, повітряні. Улюблена страва дорослих і дітей! Інгредієнти:

  • 2 невеликих молодих кабачка
  • 200 г сиру
  • 2 яйця
  • 4 ст.л. пшеничного борошна
  • 50 г свіжої зелені (петрушки і кропу)
  • 3 ст.л. соняшникової олії (рафінованого)
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець - за бажанням.

Приготування:

  1. Натерти кабачки на дрібній тертці, злегка віджати сік.
  2. Розігріти на сковороді невелика кількість соняшникової олії. Очистити і дрібно посікти цибулю, злегка обсмажити, додати терті кабачки і обсмажити всі разом до золотистого кольору.
  3. Викласти кабачки і цибулю в глибокий посуд, додати сир, збиті яйця, борошно, дрібно нарізану зелень, сіль і спеції. Добре вимішати тісто ложкою.
  4. Смажити в розігрітій олії на слабкому вогні. Орієнтир готовності - рум'яна кірочка з обох сторін.
  5. Подавати теплими з будь-яким несолодким соусом.

Рецепт № 4. Оладки з кабачків з курячим фаршем
  Ця страва припаде до смаку любителям м'яса. Готується дуже просто, виходить смачніше будь-яких беляшей! Інгредієнти:

  • 2 великих кабачка
  • 500 г свіжого курячого фаршу
  • 1 велика цибулина
  • 2 курячих яйця
  • 3 ст.л. пшеничного борошна
  • рафінована олія для смаження
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  1. Очистити кабачки і цибулю, натерти їх на крупній тертці.
  2. Віджати надлишки соку. Викласти в глибоку посудину, додати курячий фарш, присолити, поперчити.
  3. Яйця збити міксером, додати в тісто для оладок, розмішати, додати борошно і вимішати тісто ложкою. Воно має бути однорідним і досить густим.
  4. Смажити оладки на розігрітій сковороді в рослинному маслі, викладаючи невеликі порції тіста столовою ложкою.
  5. В якості соусу цілком підійде звичайний майонез.

Рецепт № 5. Оладки з кабачків з яблуками (солодкі)
  Чудовий сезонний десерт. Інгредієнти:

  • 1 великий кабачок
  • 2 великих солодких яблука
  • 1 стакан молока
  • 1 куряче яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 2 склянки борошна
  • 1 ст.л. рослинного масла для тесту + достатню кількість для смаження.

Приготування:

  1. Молоко і яйце помістити в глибокий посуд, додати цукор, сіль, розпушувач і рослинне масло. Збити міксером.
  2. Додати борошно, перемішати.
  3. Кабачок і яблука очистити, натерти на дрібній тертці, віджати надлишки соку. Додати в тісто, вимішати ложкою до отримання однорідної маси з консистенцією густої сметани.
  4. Нагріти на сковороді олію, обсмажувати оладки на малому вогні, викладаючи столовою ложкою невеликі порції тіста.
  5. Смачні золотисті кружечки можна подати з будь-яким варенням або джемом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка,

Вправи Гештальт-Терапії

Багато людей, намагаючись впоратися зі своїми особистісними проблемами, звертаються до психоаналітиків. Один з популярних психотерапевтичних методів отримав назву гештальт-терапія. Дана методика сприяє розширенню свідомості людини. Її основи: осмисленість і наповненість життя, досягнення цілісності власної особистості, вміння знаходити контакт з іншими людьми і навколишньою дійсністю. Метод гештальт-терапії вже давно практикується в багатьох країнах світу і допомагає людям у вирішенні особистих проблем. Але, на жаль, в Росії ще недостатня кількість людей звертається за допомогою до фахівців-психоаналітиків. Як правило, люди, об'єднані низку схожих життєвих проблем, для виконання вправ гештальт-терапії збираються в групи. Основні принципи і техніки даної методики спрямовані в русло розширення самосвідомості людини. Вправи спонукають учасників тренінгу до прийняття відповідальності за самих себе, подолання внутрішнього спротиву, посиленню уваги до власних почуттів і навколишньої д

Рецепти приготування каші в пароварці

Готувати в пароварці можна все, що завгодно. Особливо смачними виходять каші: будь-які крупи на пару добре розварюються і не пригоряють. До того ж пароварка економить сили і час, адже поки каша готується, можна спокійно зайнятися своїми справами. А функція відкладеного старту - взагалі знахідка для зайнятих людей! Пропонуємо кілька рецептів смачних і корисних каш, які легко приготувати в пароварці. Молочна кукурудзяна каша в пароварці Кукурудзяна каша дуже корисна, але на жаль, у звичайній каструлі на плиті вона часто пригорає. Якщо ж її готувати в пароварці - ніяких проблем не виникне, так що можна сміливо варити цю смачну кашу на сніданок! Інгредієнти: 1 стакан молока 1 стакан води 1 стакан кукурудзяної крупи 3 ч.л.сахара 25 г вершкового масла дрібка солі.   як готувати: Промити крупу і помістити її в контейнер пароварки. Залити молоком і водою, перемішати, помістити на решітку і встановити час приготування 45 хвилин. За консистенцією каші потрібно стежити - я