Рецепт №1. Для цього рецепта потрібно:
- 1 кг свинячої м'якоті
- 1 цибулина
- 500 мл молока
- 80 г вершкового масла
- 1 лавровий лист
- 1 столова ложка борошна
- перець, сіль
У скороварці розтоплюють 40 грамів масла. Цибулину ріжуть на 4 частини, м'ясо нарізають шматочками і обсмажують їх на олії до рум'янцю. Додають кипляче молоко, лавровий лист, а також сіль, перець. Гасять під кришкою 30 хвилин. Окремо розтоплюють 40 грамів масла, в нього додають борошно і трохи соусу з скороварки, варять 5 хвилин. Соусом поливають м'ясо на кожній порціонної тарілці.
Рецепт № 2. Для рецепта потрібно:
- 600 г свинячого окосту
- 100 мл соєвого соусу
- 1 ст. л. цукру
- 100 г білого вина
- 2 зубці часнику
- 0, 5 корінця імбиру
- Зелена цибуля
Шматок свинини добре обсмажують на сковороді. Кладуть в скороварку, заливають водою, щоб м'ясо було абсолютно покрито. Кладуть сюди ж роздавлений часник, лавровий лист, подрібнений зелений лук, нарізаний соломкою імбир. 40 хвилин варять, не накриваючи кришкою, знімаючи жир. Сіль не додають. Потім варять ще 15 хвилин, накривши кришкою. З остигнула скороварки дістають м'ясо, кладуть у глибокий посуд. Заливають вином і соєвим соусом, додають цукор і залишають на 3 години маринуватися, перевертаючи через кожну годину. Подають м'ясо тонко нарізаним, як гарнір підходить розсипчастий рис.
Рецепт №3. Для цього потрібно:
- 3 помідори
- 500 г свинини
- 100 г рису
- 2 цибулини
- 1 ст. л. вершкового масла
- 500 г солодкого перцю
- 1 ст. л. меленої паприки
- 3 склянки води
- 1 пучок петрушки
- сіль
М'ясо ріжуть шматочками, перець очищають, помідори обливають окропом і знімають шкірку. Перець і помідори ріжуть дрібно. У скороварці на маслі смажать свинину, додають мелений перець, нарізану цибулю, сіль і перемішують. Вливають 1 склянку окропу, тушкують 5 хвилин, додають помідори, солодкий перець і добре промитий рис, заливають рештою окропом, накривають кришкою, готують 15 хвилин. Перед подачею посипають рубаною петрушкою.
Рецепт №4. Для цього рецепта потрібно:
- 0, 3 склянки сметани
- 100 г грибів
- 250 г свинини
- 0, 25 склянки бульйону
- 300 г цибулі
- 4 ст. л. рослинного масла
- 2 помідори
- 1 болгарський перець
- 1 столова ложка борошна
- червоний перець, кмин, сіль, мускат, каррі
Помідори обливають окропом і очищають від шкірки, м'ясо нарізають шматочками. Обсмажують свинину в скороварці в маслі, додають нарізану цибулю і готують до його прозорості. Додають борошно - і як тільки вона стане золотистою, додають суміш з сметани і бульйону. Солять, приправляють, кладуть у скороварку нарізані овочі і готують під кришкою - достатньо 15 хвилин.
Рецепт №5. Для цього рецепта потрібно:
- 600 г свинячої м'якоті
- 200 г гречаної крупи
- 2 цибулини
- 300 мл води.
М'ясо ріжуть на шматочки, цибулю - кубиками, складають у скороварку. Заливають невеликою кількістю води, гасять 15 хвилин під кришкою на середньому вогні, потім солять і перчать. Гречану крупу промивають у друшляку окропом, додають до м'яса. Доливають воду, щоб вона покрила продукти на 2 сантиметри. Гасять під кришкою 15 хвилин.
Для кожної господині приготування свинини в скороварці стане відмінним способом швидко приготувати смачну і ароматне м'ясне блюдо. смачного!
Коментарі
Дописати коментар