Класичні оладки з ряжанкою
Інгредієнти:
- Борошно - 350 г;
- Яйця - 3 шт .;
- Ряжанка - 450 мл;
- Цукор - 150 г;
- Сода - 1 ч.л .;
- Рослинна олія - 4-5 ст.л.
Для початку необхідно збити яйця з цукром з використанням міксера, вилки або віночка . Після цього буде потрібно додати ряжанку, вона повинна бути холодною, інакше оладки можуть вийти важкими і не повітряними . Далі необхідно всипати чайну ложку соди в суміш і ретельно перемішати . Прийшов час додавання борошна: додавати її рекомендується в двох частинах, спочатку одну половину борошна, потім другу . Після того, як суміш і перша частина борошна буде ретельно перемішана віночком або міксером, можна додати другу частину борошна . Таким чином вдасться краще розмішати борошно і уникнути грудочок в тесті . Після перемішування консистенція тесту повинна бути схожим на густу сметану . Оладки краще смажити на олії, виливаючи тісто з використанням столової ложки в розпечене масло . Оладки потрібно обсмажити з двох боків до золотистого кольору, відбувається це досить швидко . Готові оладки рекомендується заздалегідь викласти на паперовий кухонний рушник або серветки, оскільки при смаженні вони вбирають велику кількість рослинної олії . В якості соусу може бути використано повидло, сметана, домашнє варення, згущене молоко та інші добавки .
Бананові оладки з ряжанкою
Інгредієнти:
- Банан - 1 шт .;
- Яйця - 3 шт .;
- Борошно - 2 ст .;
- Ряжанка - 3 ст .;
- Цукор - 3 ст.л .;
- Сіль - 0, 5 ч.л .;
- Сода - 1/3 ч.л .;
- Рослинна олія - 4-5 ст.л.
Для приготування оладок необхідно збити яйця з цукровим піском . Для цього можна використовувати віночок, міксер, блендер зі спеціальною насадкою або вилку . Не повинно бути рясної піни, важливо, щоб цукор розчинився . Після чого необхідно влити в яєчно-цукрову суміш 3 склянки холодної ряжанки і знову перемішати . Настав час додавання солі та соди з подальшим ретельним перемішуванням компонентів . Додавати борошно потрібно поступово, щоб уникнути появи грудочок і дуже ретельно перемішувати тісто . Коли тісто буде добре перемішано, до нього потрібно додати подрібнений банан, найзручніше його попередньо розім'яти виделкою . Смажити оладки потрібно на рослинній олії, при цьому важливо попередньо нагріти сковороду і саме масло . Тісто для оладок вливається на сковороду столовою ложкою і обсмажується з двох боків до моменту, коли зарум'яниться . Подавати бананові одадушкі можна до чаю з варенням або сметаною . Смачного!
Коментарі
Дописати коментар