Перейти до основного вмісту

Лікування отруєння нітратами вимагає негайного

 Лікування отруєння нітратами вимагає негайного

Багато овочі та фрукти, улюблені більшістю населення Росії, просто напхані шкідливими для людського організму нітратами. Саме тому в літній сезон найбільш поширені важкі отруєння цими шкідливими солями азотної кислоти. Застаріла назва нітратів - це селітра, найбільш часто використовувана в якості ефективного добрива в сільськогосподарському виробництві. У момент потрапляння в організм людини нітрати перетворюються на надзвичайно небезпечні нітрити. Отруєння, викликані нітритами та нітратами, призводять до загальної нестачі організмом людини кисню в тканинах тіла, відбувається розвиток метгемоглобінемії.

Лікування отруєння нітратами необхідно проводити негайно при перших клінічних ознаках, що підтверджують отруєння. Якщо людина з'їла отруєний продукт, з'являється сильна нудота, слабкість, різкі больові відчуття в шлунку, діарея, біль в області потилиці, потемніння в очах, можлива синюшна забарвлення губ, нігтів, обличчя, також слизових оболонок.

Потерпілому людині слід неодмінно дати випити дві склянки блідо-рожевого розчину марганцівки, підійде використання активованого вугілля з розрахунку двох столових ложок на склянку теплої води. Постарайтеся штучним шляхом викликати блювоту, шлунок необхідно очистити максимально, непогано потерпілому прийняти проносний засіб. Після проведення цих маніпуляцій, спрямованих на лікування отруєння нітратами, обов'язково викличте швидку допомогу. Можливо, такому хворому знадобиться термінова госпіталізація.

При досить серйозних випадках отруєння необхідно ввести внутрішньовенно спеціальні препарати для відновлення нормальної роботи механізму перенесення кисню кров'ю до систем і органів людини, щоб зняти гіпоксію. Надзвичайно небезпечно купувати сільськогосподарські продукти на стихійно утворених ринках. Спеціалізовані магазини контролюються санепідемстанціями та іншими санітарними службами, відбувається відбраковування шкідливих продуктів харчування.

Зберігати продукти, які можуть містити нітрати, слід неодмінно в холодильнику. Починаючи з грядки, до вступу на стіл споживачеві, кількість нітратів збільшується максимально. Різні частини рослин мають різний зміст нітратів. Тому для запобігання проведення згодом лікування отруєння нітратами слід твердо знати найбільш небезпечні частини овочів, фруктів, що містять надмірну кількість цих небезпечних речовин.

Наприклад, у білоголової капусти найбільш небезпечна за кількістю шкідливих нітратів качан, верхні листки, які деякі люди вживають в їжу з економії. У моркві найбільш небезпечна серцевина. В особливо улюблених динях та кавунах слід уникати вживати в їжу м'якоть у шкірки приблизно 3 сантиметри товщиною. Картопля і кабачок найбільшу кількість особливо небезпечних нітратів містять безпосередньо в шкірці. Найнебезпечнішою частиною буряка вважається хвостик і верхня частина овоча. Всі ці дані слід знати і враховувати, щоб потім не довелося проводити лікування отруєння нітратами.

Не слід думати, що абсолютно всі овочі, фрукти небезпечні для здоров'я людини високим вмістом нітратів. У помідорах, баклажанах, солодкому болгарському перці, часнику, горошку, кількість вмісту шкідливих нітратів незначно. Також мала кількість нітратів у свежеприготовленном соку.

Від отруєння нітратами вас позбавлять кисломолочні продукти харчування, квашена капуста, хлібний квас, солоні огірки. Використовуючи як заправки салату сметану, ви обов'язково убезпечите себе від лікування отруєння нітратами.

Особливо чутливі до наявності нітратів в овочах, фруктах люди, які страждають харчовою алергією, бронхіальною астмою, гепатитом, каменями в жовчному міхурі. Досить часто шкідливі нітрати потрапляють в організм людей з водою, саме тому необхідно ретельно кип'ятити воду з річок та озер. Нітрати потрапляють в неї з сільськогосподарських полів при стоці дощової води. Іноді нітрати є побічним явищем природного хімії, що залишилася після розпаду і розкладання тварин або відходів життєдіяльності людини.

Гігієна, серйозне ставлення до навколишньої природи, її дарів позбавлять вас від неприємностей і інфекції. Бережіть себе!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка, ...

Гриб Підберезовик - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах. У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один ...

Рецепти приготування каші в пароварці

Готувати в пароварці можна все, що завгодно. Особливо смачними виходять каші: будь-які крупи на пару добре розварюються і не пригоряють. До того ж пароварка економить сили і час, адже поки каша готується, можна спокійно зайнятися своїми справами. А функція відкладеного старту - взагалі знахідка для зайнятих людей! Пропонуємо кілька рецептів смачних і корисних каш, які легко приготувати в пароварці. Молочна кукурудзяна каша в пароварці Кукурудзяна каша дуже корисна, але на жаль, у звичайній каструлі на плиті вона часто пригорає. Якщо ж її готувати в пароварці - ніяких проблем не виникне, так що можна сміливо варити цю смачну кашу на сніданок! Інгредієнти: 1 стакан молока 1 стакан води 1 стакан кукурудзяної крупи 3 ч.л.сахара 25 г вершкового масла дрібка солі.   як готувати: Промити крупу і помістити її в контейнер пароварки. Залити молоком і водою, перемішати, помістити на решітку і встановити час приготування 45 хвилин. За консистенцією каші потрібно стежити - я...