Про користь каш можна говорити нескінченно. Гречана, рисова, вівсяна або перлова - кожна з них гарна по-своєму, смачна, та до того ж приносить величезну користь організму, так як є джерелом корисних вуглеводів. Але якщо звичайні каші вже трохи приїлися, можна приготувати кашу з кукурудзи, адже вона не тільки дуже смачна але і приносить незмінну користь організму, виводячи з нього шкідливі речовини, токсини і радіонукліди. Це низькокалорійне блюдо буде корисно як малюкам, так і дорослим людям, що стежать за своєю фігурою. Про те, як варити кукурудзяну кашу розповімо в даній статті.
У нашій країні кукурудзяну кашу краще готувати на молоці, додаючи цукор і вершкове масло, що безсумнівно підвищує її смак і цінність для організму. Готувати таке блюдо можна як на плиті або в духовій шафі, так і в мультиварки.
Приготування кукурудзяної каші не вимагає будь-якої підготовки. Головне, щоб крупа не була відволожилася, оскільки в іншому випадку страва може вийти з грудочками або з неприємним смаком. Промивши кукурудзяну крупу в холодній воді можна відразу ж приступити до приготування.
Кукурудзяна каша на молоці
Інгредієнти:
- молоко - 2 склянки;
- кукурудзяна крупа -2/3 склянки;
- вода - 2 склянки;
- цукор-пісок - 3 ст.л;
- сіль - 1 ч.л;
- вершкове масло - 50г.
Усипавши крупу в каструлю і залив її водою слід варити кашу на повільному вогні, регулярно помішуючи. Щоб не зіпсувати страву кислим молоком, його варто довести до кипіння в окремій каструлі і додати в кашу в той момент, коли майже вся вода з неї википить. Слідом за молоком в блюдо потрібно додати цукор і сіль. Весь процес приготування займе не більше півгодини. Перед тим, як подати кашу на стіл, її потрібно заправити вершковим маслом.
Кукурудзяна каша з сухофруктами
Сухофрукти найчастіше використовують під час приготування східних страв, а тому додавши в кукурудзяну кашу родзинки і курагу можна отримати незвичайний смак, який безсумнівно сподобається вашим гостям.
Інгредієнти:
- крупа кукурудзяна - 1 склянка;
- вода - 1-2 склянки;
- молоко - 2 склянки;
- родзинки - 100г;
- курага - 100г;
- цукор - 2 ст.л;
- вершкове масло - 100г;
- сіль - ½ ч.л.
Перед початком приготування цієї смачної страви слід зайнятися сухофруктами. Промивши в теплій воді їх потрібно залити окропом на кілька хвилин. Розм'якла курагу потрібно нарізати кубиками.
Змішавши воду з молоком в одній каструлі її потрібно довести до кипіння, додати сіль і цукор, а потім, постійно помішуючи, додавати потихеньку кукурудзяну крупу. Постійно помішувати потрібно для того, щоб каша вийшла без грудочок. Процес варіння займе приблизно 15 хвилин. Коли каша загусне, її необхідно зняти з вогню і перекласти в чавунний або глиняний горщик, рівномірно перекладаючи блюдо шматочками родзинок, кураги, а також вершковим маслом. Встановивши горщик з інгредієнтами в духову шафу, блюдо необхідно готувати ще приблизно 50 хвилин, при температурі 90ºC. Чудова кукурудзяна каша з курагою і родзинками готова!
Знаючи як варити кукурудзяну кашу, ви завжди зможете порадувати своїх близьких людей і гостей будинку смачним і, що важливо, корисним стравою. Смачного!
Коментарі
Дописати коментар