Перейти до основного вмісту

Рецепти приготування гречки в пароварці

 Рецепти приготування гречки в пароварці

Чи можна уявити собі більш здорове поєднання: варіння на пару як найбільш щадний метод теплової обробки їжі, і гречана крупа - джерело вітамінів і мікроелементів?

Приготувати гречку в пароварці дуже легко. Не варто боятися, що вона пригорить або перетравиться: в пароварці час обробки обмежена таймером, а вода в контейнер додається в кількості, необхідній для правильної консистенції страви. Спробуйте ці рецепти приготування гречки в пароварці. Задоволення від кожного з обраних страв - гарантуємо!

Розсипчаста гречана каша в пароварці
  Рецепт дуже простий.
  Інгредієнти:

  1. 1 стакан гречаної крупи
  2. 1 стакан води
  3. 30 г вершкового масла
  4. дрібка солі.

Приготування:
  Промити гречану крупу до повного зникнення пилу. Викласти її в контейнер пароварки, залити водою, додати дрібку солі. Помістити в пароварку, готувати 45 хвилин, потім перекласти в каструльку і додати вершкове масло. Перемішати, посолити за смаком. Виходить універсальний гарнір!

До речі, в пароварці можна приготувати і молочну гречану кашу. Досить замінити воду молоком і злегка подовжити час приготування (до години). Якщо рідина випаровується дуже швидко, можна додати ще, але не молока, а води.

Гречка з грибами в пароварці
  Хочеться приготувати щось цікавіше, ніж проста гречана каша? Тоді запасіться грибами: магазинними печерицями або смачними дарами лісу.
  Інгредієнти:

  1. 1 стакан гречаної крупи
  2. 300 г свіжих грибів
  3. 2 склянки води
  4. 1 велика цибулина
  5. 30 г вершкового масла
  6. сіль за смаком.

Приготування:
  Промити гречану крупу. Лук очистити від лушпиння. Вершкове масло розтопити, вилити в контейнер пароварки. Туди ж викласти чисто вимиті і нарізані дрібними шматочками гриби і цибулю, залити все водою, присолити і готувати на пару 45 хвилин. Перекласти в каструлю, додати сіль за смаком і спеції - за бажанням. Таку страву можна подавати як гарнір або саме по собі (наприклад, на вечерю).

Гречка з куркою в пароварці
  Смачна страва для всієї родини!
  Інгредієнти:

  1. 400 г курячої грудки
  2. 1 стакан гречаної крупи
  3. 2 великих помідори
  4. 3 зубчики часнику
  5. 1 стакан води
  6. 100 г твердого сиру
  7. 3 ст.л. майонезу
  8. сіль за смаком
  9. приправа для курки за бажанням.

Приготування:
  Вимити філе, нарізати шматками середнього розміру, посолити і натерти спеціальної приправою для курки (за бажанням). Вимити помідори, нарізати їх кружальцями. Часник порубати ножем, сир нарізати пластинками. Помістити шматочки курячої грудки в нижню корзину пароварки, зверху на кожен шматочок покласти подрібнений часник, помідор, трохи майонезу і платівку сиру.

Гречану крупу промити, викласти в контейнер пароварки, залити водою, посолити. Помістити контейнер у верхню корзину. Включити пароварку на 45 хвилин. Після цього перекласти гречку в тарілки, шматочки м'яса додати порційно.

Гречка з курячим фаршем в пароварці
  Фарш можна самостійно накрутити з філе або купити готовий.
  Інгредієнти:

  1. 1 стакан гречки
  2. 300 г курячого фаршу
  3. 1 морквина
  4. 1 цибулина
  5. 400 мл води
  6. сіль, перець мелений за смаком.

Приготування:
  Фарш змішати з дрібно нарізаною цибулею, тертою морквою, сіллю і спеціями. Промити гречку. Викласти фарш з овочами в контейнер пароварки, зверху рівномірно розподілити крупу. Залити водою і готувати 45 хвилин, після чого спробувати і посолити вже готову страву за смаком.

Гречка з брокколі, стручкової квасолею і солодким перцем в пароварці
  Легка вечеря для тих, хто піклується про свою фігуру.
  Інгредієнти:

  1. 1 стакан гречаної крупи
  2. 1 морква
  3. 300 г брокколі
  4. 200 г стручкової квасолі
  5. 2 солодких перцю (невеликих)
  6. 1 маленька головка ріпчастої цибулі
  7. 30 г вершкового масла
  8. 1 стакан води
  9. сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:
  Промити гречану крупу. Вимити всі овочі, моркву і цибулю очистити від шкірки, перець - від насіння. Нарізати цибулю, перець, стручкову квасолю довільними дрібними шматочками, моркву - дрібними кубиками, брокколі розібрати на суцвіття. Розтопити вершкове масло, вилити в контейнер пароварки, додати овочі, гречку, сіль і спеції. Залити водою, готувати 45 хвилин. Перемішати, розкласти в тарілки і подавати.

Рецепти приготування гречки в пароварці перевірені досвідченими кулінарами. Дотримуйтесь технологію - і все у вас вийде! Удачі!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка, ...

Гриб Підберезовик - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах. У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один ...

Що Дати Дитині При Блювоті

Блювотний рефлекс - вкрай неприємний стан, який у дитини може виникнути з різних причин. Інфекційні захворювання, отруєння, заколисування, перегрів або переїдання - кожне з цих станів може стати причиною блювоти. Щоб надати посильну допомогу дитині, дорослі повинні запам'ятати, що дати дитині при блювоті. Причини блювоти у дитини Сучасна фармакологія розробила чимало препаратів від блювоти які підходять дітям, проте, перш ніж давати ті або інші ліки, необхідно з'ясувати причину блювоти. Якщо блювотний рефлекс з'явився після скарги дитини на головний біль, цілком можливо мало місце струс головного мозку .  У цьому випадку найбільш правильним рішенням буде викликати швидку допомогу .  Саме блювота є першим сигналом, що говорить про наявний харчовому отруєнні .  У цьому випадку організм намагається позбутися від токсинів, а значить такий блювоті перешкоджати не варто .  Якщо крихту до цього мучила сильна нудота, як правило після першого випорожнення шлунка вона прох...