Приготувати гречку в пароварці дуже легко. Не варто боятися, що вона пригорить або перетравиться: в пароварці час обробки обмежена таймером, а вода в контейнер додається в кількості, необхідній для правильної консистенції страви. Спробуйте ці рецепти приготування гречки в пароварці. Задоволення від кожного з обраних страв - гарантуємо!
Розсипчаста гречана каша в пароварці
Рецепт дуже простий.
Інгредієнти:
- 1 стакан гречаної крупи
- 1 стакан води
- 30 г вершкового масла
- дрібка солі.
Приготування:
Промити гречану крупу до повного зникнення пилу. Викласти її в контейнер пароварки, залити водою, додати дрібку солі. Помістити в пароварку, готувати 45 хвилин, потім перекласти в каструльку і додати вершкове масло. Перемішати, посолити за смаком. Виходить універсальний гарнір!
До речі, в пароварці можна приготувати і молочну гречану кашу. Досить замінити воду молоком і злегка подовжити час приготування (до години). Якщо рідина випаровується дуже швидко, можна додати ще, але не молока, а води.
Гречка з грибами в пароварці
Хочеться приготувати щось цікавіше, ніж проста гречана каша? Тоді запасіться грибами: магазинними печерицями або смачними дарами лісу.
Інгредієнти:
- 1 стакан гречаної крупи
- 300 г свіжих грибів
- 2 склянки води
- 1 велика цибулина
- 30 г вершкового масла
- сіль за смаком.
Приготування:
Промити гречану крупу. Лук очистити від лушпиння. Вершкове масло розтопити, вилити в контейнер пароварки. Туди ж викласти чисто вимиті і нарізані дрібними шматочками гриби і цибулю, залити все водою, присолити і готувати на пару 45 хвилин. Перекласти в каструлю, додати сіль за смаком і спеції - за бажанням. Таку страву можна подавати як гарнір або саме по собі (наприклад, на вечерю).
Гречка з куркою в пароварці
Смачна страва для всієї родини!
Інгредієнти:
- 400 г курячої грудки
- 1 стакан гречаної крупи
- 2 великих помідори
- 3 зубчики часнику
- 1 стакан води
- 100 г твердого сиру
- 3 ст.л. майонезу
- сіль за смаком
- приправа для курки за бажанням.
Приготування:
Вимити філе, нарізати шматками середнього розміру, посолити і натерти спеціальної приправою для курки (за бажанням). Вимити помідори, нарізати їх кружальцями. Часник порубати ножем, сир нарізати пластинками. Помістити шматочки курячої грудки в нижню корзину пароварки, зверху на кожен шматочок покласти подрібнений часник, помідор, трохи майонезу і платівку сиру.
Гречану крупу промити, викласти в контейнер пароварки, залити водою, посолити. Помістити контейнер у верхню корзину. Включити пароварку на 45 хвилин. Після цього перекласти гречку в тарілки, шматочки м'яса додати порційно.
Гречка з курячим фаршем в пароварці
Фарш можна самостійно накрутити з філе або купити готовий.
Інгредієнти:
- 1 стакан гречки
- 300 г курячого фаршу
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 400 мл води
- сіль, перець мелений за смаком.
Приготування:
Фарш змішати з дрібно нарізаною цибулею, тертою морквою, сіллю і спеціями. Промити гречку. Викласти фарш з овочами в контейнер пароварки, зверху рівномірно розподілити крупу. Залити водою і готувати 45 хвилин, після чого спробувати і посолити вже готову страву за смаком.
Гречка з брокколі, стручкової квасолею і солодким перцем в пароварці
Легка вечеря для тих, хто піклується про свою фігуру.
Інгредієнти:
- 1 стакан гречаної крупи
- 1 морква
- 300 г брокколі
- 200 г стручкової квасолі
- 2 солодких перцю (невеликих)
- 1 маленька головка ріпчастої цибулі
- 30 г вершкового масла
- 1 стакан води
- сіль, мелений перець за смаком.
Приготування:
Промити гречану крупу. Вимити всі овочі, моркву і цибулю очистити від шкірки, перець - від насіння. Нарізати цибулю, перець, стручкову квасолю довільними дрібними шматочками, моркву - дрібними кубиками, брокколі розібрати на суцвіття. Розтопити вершкове масло, вилити в контейнер пароварки, додати овочі, гречку, сіль і спеції. Залити водою, готувати 45 хвилин. Перемішати, розкласти в тарілки і подавати.
Рецепти приготування гречки в пароварці перевірені досвідченими кулінарами. Дотримуйтесь технологію - і все у вас вийде! Удачі!
Коментарі
Дописати коментар