- 200 мл топленого масла;
- 200 мл теплої кип'яченої води;
- 2 склянки борошна;
- 1/3 ч.л. соди;
- цукор за смаком
- сіль за смаком
Для начинки: 5-7 середніх яблук, пакетик ванільного сахара.Еще знадобляться вершкове масло, 1 яйце.
Приступаємо до приготування.
1. Розтопимо масло. Закип'ятити воду.
2. В окремій ємності змішуємо топленное масло і остигнула кип'ячену воду.
3. Додаємо цукор, сіль.
4. У другій ємності готуємо суміш з борошна і соди. Потім поступово її вводимо в рідину.
5. Місимо тісто. Воно повинно вийде м'яким, але не прилипати до пальців. Накрити скляною тарілкою.
6. Готуємо начинку для пирога. Моєму яблука. Очищаємо від сердцевінок. І нарізаємо на дрібні часточки. Змішуємо з ванільним цукром.
7. Розкачуємо два однакових пласта, товщиною приблизно 0, 5 сантиметра.
8. Рівномірно змащуємо деко вершковим маслом.
9. Викладаємо один пласт.
10. Зверху кладемо яблука.
11. Накриваємо другим пластом. Защипуємо краю пирога.
12. Збиваємо 1 яйце, розбовтуватися виделкою і змащуємо їм пиріг.
13. Не забудьте виделкою зробити проколи. Інакше пиріг надуется.
14. Ставимо в розігріту духовку на 40-50 хвилин. Температурний режим 180 градусів.
Іноді в начинку додаю родзинки. Тоді ванільний цукор не додаю. Пиріг можна посипати будь присипкою. І подавати до святкового столу. смачного!!!
Коментарі
Дописати коментар