Практично всі лососеві породи є численною родиною особливо цінних риб. Яскравим представником сімейства лососевих риб можна назвати горбушу. Досить непривабливий зовнішній вигляд не може применшити незмінних корисних особливостей горбуші, яку прийнято красиво називати «рожевий лосось».
Завдяки своїм приємним смаковим якостям, ця риба отримала широке повсюдне поширення, також багатьох приваблює калорійність горбуші. Цікаво, що жирність горбуші зазвичай змінюється залежно від району улову. Наприклад, амурський горбуша набагато жирніше, ніж західно-камчатська. Тому кількість калорій в даній рибі не можна вважати постійною величиною.
Горбуша - дуже цінний вид промислових риб. Вкрай привабливий склад корисних речовин даної риби, що робить її такою популярною для любителів низькокалорійних рибних страв. Крім найпоширеніших, в горбуші присутні рідкісні речовини, такі як вітамін PP, фосфор, сірка, велику кількість йоду, хрому, кобальту. Є в «рожевому лососі» практично всі основні вітаміни і мінеральні речовини, ненасичені жирні кислоти, які надзвичайно необхідні для організму людини.
Говорячи про калорійність горбуші, необхідно врахувати, що найбільш цікавий момент в описі характеристики риби - вкрай мала кількість калорій і швидка насичуваності. Незважаючи на те, що в середньому горбуша містить всього приблизно 150 кілокалорій на 100 грамів продукту, процес насичення даної рибою відбувається надзвичайно швидко через великий вміст білка. При цьому процес перетравлення з'їденої риби, навпаки, займає більш тривалий час. Завдяки цій існуючої особливості горбуша показана для дієтичного харчування.
З'їдена вами навіть велика порція риби через низьку калорійність горбуші не приведе до ожиріння. Для збереження і поповнення нестачі мікроелементів в організмі людини лікарями-дієтологами рекомендується частіше вживати рибу, яка при приготуванні не зазнала сильної тепловій обробці. У цьому випадку відбувається найбільше руйнування корисних речовин.
Слід зазначити, що при різній тепловій обробці даного сорту цінних риб калорійність зазнає деякі зміни в залежності від методу приготування. Наприклад, слід знати, що горбуша, смажена в олії, має дуже велику кількість калорій, що становить 220 кілокалорій на 100 грамів вихідного продукту. У випадку, якщо горбуша приготовлена відварюванням, її калорійність дорівнює приблизно 170 кілокалорій на 100 грамів риби. Дещо менша калорійність горбуші припадає на тушковану рибу. У цій горбуші всього 152 кілокалорій. Для любителів запеченої риби потрібно відзначити, що запечена горбуша незвичайно смачна, але досить калорійна - близько 300 кілокалорій на стограмову порцію.
Деякі люди воліють копчену рибу, яка має в арсеналі калорійності показник, що дорівнює приблизно 190 кілокалоріям, причому горбуша гарячого і холодного копчення по калорійності практично однакова. З інших різновидів приготування горбуші однією з найбільш привабливих вважається риба, консервована у власному соку. У цьому випадку калорійність горбуші дорівнює приблизно 135 кілокалоріям, що дуже корисно для людей, охочих тримати власну вагу під постійним контролем.
Таким чином, страви з горбуші не тільки ситні, але при цьому ще й низькокалорійні, тому можна в своє задоволення насолоджуватися «рожевим лососем» без остраху додати зайві кілограми. А ікра горбуші, уживана після засолювання - відомий делікатес, який займає особливе місце серед любителів цієї чудової риби. Тому, враховуючи досить низьку калорійність горбуші, кулінари постійно застосовують цю рибу для створення кулінарних шедеврів, адже її м'ясо підходить для приготування різних незвичайних смакоти. З горбуші готують чудові супи, рибу піддають гасіння, смажать, солять.
Для домашньої кулінарії горбуша - виключно корисна, низькокалорійна, благородна риба, яка заслуговує постійної уваги і всенародної любові. смачного!
Коментарі
Дописати коментар