У наш час для господинь винайшли чимало зручних приладів, що полегшують процес готування. І багато з них, звичайно, допомагають заощадити час і сили. Але хочеться висловитися на захист класичних рецептів (і звичних способів готування - наприклад, на сковороді). Все ж таки не варто дуже захоплюватися модними гаджетами - іноді буває корисно звернутися до свого коріння. Згадати рецепти наших мам і бабусь, дістати заповітну зошит, куди ще в юності записували їхні поради, і приготувати що-небудь феєрично смачне без оглядки на сучасні тенденції.
Ось наприклад, баклажанна ікра. Накришити сезонних овочів та підсмажити на сковорідці - що може бути краще?
Рецепт класичної баклажанною ікри
Інгредієнти:
- 4 великих баклажана
- 10 невеликих болгарських перців
- 3 невеликих цибулини
- 3 невеликих моркви
- 4 середніх стиглих помідора
- 1 головка часнику
- 5-6 ст.л.подсолнечного масла для обсмажування
- сіль і мелений чорний перець - за смаком.
Приготування:
1. Баклажани почистіть від шкірки, наріжте кубиками, присолите, злегка примніть руками. Потім розігрійте в сковороді олію і обсмажте баклажани до м'якості.
2. Почистіть інші овочі. Болгарський перець, помідори і цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупній тертці, часник пропустіть через Часничниці.
3. Викладіть в сковорідку подрібнені болгарський перець і цибулю. Пережарьте все разом ще 5 хвилин, додайте моркву і смажте, помішуючи, поки всі овочі не стануть м'якими.
4. Потім додайте подрібнені і помідори і пропущений через давилку часник, перемішайте і тушкуйте, накривши кришкою сковороду, ще 15 хвилин на малому вогні.
5. Посоліть, поперчіть, прогрійте ще 5 хвилин під кришкою - і ось чудова баклажанная ікра готова! Можете подати її до столу замість салату або закупорити за зиму (не забудьте заздалегідь підготувати банки).
Коментарі
Дописати коментар