Готуєте суші? Вам потрібно спеціально призначений рис, який сьогодні можна купити в будь-якому супермаркеті. Його гарненько промивають, заливають в чаші мультиварки водою, готують в режимі «Гречка». Рису потрібно 1 мультістакан, води - 2 мультістакана.
Щоб приготувати молочну рисову кашу, промиту крупу в каструлі мультиварки повністю заливають молоком, додають цукор, готують в режимі «Молочна каша».
Хочете просто поласувати розсипчастим рисом як гарнір? Візьміть такі інгредієнти:
- 1 мультістакан рису (довгого)
- 2 мультістакана води
- 1 зубець часнику
- ¼ чайної ложки солі
- 1 кубик курячого бульйону або улюблені спеції.
Рис гарненько промивають, міняючи воду кілька разів. Бульйон розводять в злегка підігрітій воді. Крупу викладають в каструльку мультиварки, заливають водою з бульйоном, по центру в рис вставляють часник для додання пікантності смаку та аромату. Готують в режимі «Гречка». Часник з готового блюда прибирають.
Щоб внести різноманітність у меню, можна приготувати рис з овочами. Для цього беруть:
- 1 мультістакан рису
- 1, 5 мультістакан води
- 1 помідор
- 1 невелику моркву
- 4 заморожених суцвіття брокколі
- 4 заморожених суцвіття цвітної капусти
- спеції.
Морква нарізають брусочками. У каструлю мультиварки наливають рослинне масло, кладуть капусту, моркву, рис, помідор (можна 1 невеликий консервований), спеції, сіль. Включають режим «Плов» на 45 хвилин, після чого приготовані продукти перемішують.
В якості повсякденного страви підійде і рис з овочами і куркою - для нього беруть:
- 500 грамів філе курки
- 1, 5 мультістакана пропареного рису
- 3 мультістакана води
- 300 грамів овочів (за смаком, можна суміш),
- спеції та сіль.
Рис промивають у холодній воді до повної її прозорості. М'ясо нарізають на невеликі шматочки. Крупу, м'ясо та овочі кладуть у мультиварку. Додають сіль і спеції. Включають «Звичайний» режим на годину.
Дуже смачним виходить і рис з грибами - для його приготування потрібно взяти такі продукти:
- 400 грамів грибів (можна сушених або заморожених)
- 2 мультістакана довгого рису
- 4 мультістакана води
- 50 мілілітрів рослинного масла
- 2 зубці часнику (не обов'язково)
- сіль, спеції.
Гриби попередньо відварюють, кладуть у мультиварку. Додають рис. Солять, додають часник, рослинне масло, воду і включають програму «Плов». Після сигналу продукти перемішують і посипають зеленню.
Якщо вам більше до душі блюдо з грибами і овочами - можна дещо змінити рецепт. У режимі «Випічка» підсмажити нарізані цибулю, моркву і солодкий перець протягом 7 хвилин. Після чого додати нарізані гриби і злегка обсмажити. Далі страву готують, як у попередньому рецепті.
Всі інгредієнти в рисових блюдах, приготовлених за допомогою мультиварки, можна варіювати - благо, обладнання надає вам відмінні можливості. смачного!
Коментарі
Дописати коментар