Перейти до основного вмісту

Як швидко і смачно Приготувати Кабачки

 Як швидко і смачно Приготувати Кабачки

Кабачки - овочі прості, невигадливі. І дуже корисні: м'яко регулюють процес травлення і поліпшують метаболізм, виводять з організму надлишки рідини, перешкоджають розвитку атеросклерозу і допомагають нормалізувати артеріальний тиск. Проте кабачки люблять далеко не всі. А може, просто не вміють їх готувати?

Тут хотілося б зробити невеличкий відступ.
  Вміти готувати - зовсім не означає проводити на кухні дні й ночі безперервно, освоюючи найскладніші рецепти. Зрозуміло, що у працюючої людини часу на подібні вишукування просто немає. І все ж це не привід відмовитися від домашньої їжі, а швидше стимул навчитися «на ходу» створювати кулінарні шедеври з найпростіших продуктів. При бажанні можна знайти рецепти страв, які готуються дуже швидко. Решта - справа техніки!

Щоб дізнатися, як швидко і смачно приготувати кабачки, прочитайте нашу добірку рецептів.

Рецепт №1. Корейська салат з кабачків і моркви

Для цього салату підійдуть тільки молоді кабачки невеликого розміру, з ніжною шкіркою. Інгредієнти:

  • 2 молодих кабачка
  • 2 великих моркви
  • 1 велика цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 5 ст.л. рослинної олії
  • сіль і мелений чорний перець за смаком.

Приготування:

  1. Овочі вимийте, почистіть і натріть на тертці для корейської моркви. Натерти кабачки і моркву окремо.
  2. З кабачків відіжміть надлишки соку, присолите.
  3. Морква змішайте з подрібненим часником і цибулею, порізаною дуже дрібною соломкою. Посоліть, поперчіть, злегка перемнние руками.
  4. У сковороді нагрійте до кипіння рослинне масло, влийте в моркву, додайте кабачки, перемішайте і остудіть.
  5. Спецій не шкодуйте - повинен вийти справжній гострий корейський салат.

Рецепт №2. Суп-пюре з кабачків з вершками

Не просто суп, а справжнє смакота! Подавати його краще з пшеничними грінками. Інгредієнти:

  • 3 молодих кабачка
  • 2-3 помідори
  • 3 картоплини
  • 1 велика цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2 ст.л. рафінованої соняшникової олії
  • 100 мл рідких вершків (15% жирності)
  • 5 склянок води
  • ½ ч.л. меленого чорного перцю
  • ½ ч.л. солі.

Приготування:
  1. Овочі очистіть від шкірки, наріжте дрібними кубиками. Часник порубати ножем.
  2. Помістіть в каструлю шматочки картоплі, залийте водою, проваріть 10 хвилин і додайте кабачки.
  3. Розігрійте масло на сковороді, додайте цибуля, часник і помідори, перемішайте і злегка обсмажте до золотистого кольору.
  4. Додайте зажарку в каструлю з картоплею і кабачками, варіть овочі до готовності, потім додайте підігріті вершки. Зніміть з вогню і пюріруйте блендером.
  5. Проварите суп вже у вигляді пюре 5-7 хвилин, додайте мелений перець і сіль, якщо хочете - посипте свіжою зеленню.

У такий суп-пюре можна додати обсмажені сухарики з хліба, натерті часником, та / або шматочки відвареного курячого філе, креветки.

Рецепт №3. Кабачковий торт

Всупереч своїй назві до десертів це блюдо не має ніякого відношення і складається ... з кабачків з майонезом, помідорами і часником. Тому можна сміливо приготувати такий торт на святковий стіл на додаток до м'яса і риби. Кабачки краще використовувати молоденькі, майонез - готувати самостійно (магазинний містить занадто багато консервантів). Інгредієнти:

Для тесту

  • 3 дрібних молодих кабачка
  • 2 яйця
  • 2-3 зубчики часнику
  • 3 ст.л. крохмалю
  • 3 ст.л. борошна
  • Мелений перець і сіль (за смаком)
  • Рослинна олія для обсмажування млинчиків.

Для прошарку:

  • 1 головка часнику
  • Дрібно нарізана зелень (кріп, петрушка, пір'ячко зеленої цибулі)
  • 2 яйця
  • 4 помідори
  • 1 стакан рослинного масла (краще оливкової)
  • ½ ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 ст.л. оцту
  • 2 ч.л. гірчиці
  • мелений чорний перець - за бажанням
  • гілочки петрушки для прикраси поверхні торта.

Приготування:
  1. Натріть кабачки на дрібній тертці, злийте зайвий сік (можна злегка віджати кабачкову кашку руками), додайте подрібнений часник, посоліть і поперчіть.
  2. Яйця збийте міксером і додайте в терті кабачки.
  3. Всипте борошно і крохмаль, перемішайте. Тісто має бути густим (нагадувати по консистенції густу сметану).
  4. Розігрійте масло на сковорідці і випікайте млинці, обсмажуючи їх як слід з двох сторін.
  5. Після того, як млинці будуть готові, дайте їм охолонути і займіться приготуванням начинки і прошарки для торта.
  6. Приготуйте майонез. У чашу для збивання розбийте 2 яйця, посоліть, поперчіть, додайте цукор і гірчицю і починайте збивати. Рослинна олія додавайте потроху, не припиняючи збивання.
  7. На завершення додайте оцет - і ось вже готовий смачний і корисний домашній майонез! Тепер наріжте зелень, видавіть часник і змішайте все це з майонезом. Готову прошарок поставте ненадовго в холодильник.
  8. Помідори вимийте і наріжте тоненькими кружальцями.
  9. Тепер приступайте до збірки торта. Остигнули млинчики намащуйте по одному майонезом і викладайте зверху кружечки помідорів.
  10. Верхівку тортика намажте майонезом і прикрасьте гілочками петрушки.
  11. Дайте просочитися декілька годин у холодильнику і подавайте до столу!

Швидко і смачно приготувати кабачки - завдання не з легких. Але тепер-то Ви з нею впораєтеся?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка,

Вправи Гештальт-Терапії

Багато людей, намагаючись впоратися зі своїми особистісними проблемами, звертаються до психоаналітиків. Один з популярних психотерапевтичних методів отримав назву гештальт-терапія. Дана методика сприяє розширенню свідомості людини. Її основи: осмисленість і наповненість життя, досягнення цілісності власної особистості, вміння знаходити контакт з іншими людьми і навколишньою дійсністю. Метод гештальт-терапії вже давно практикується в багатьох країнах світу і допомагає людям у вирішенні особистих проблем. Але, на жаль, в Росії ще недостатня кількість людей звертається за допомогою до фахівців-психоаналітиків. Як правило, люди, об'єднані низку схожих життєвих проблем, для виконання вправ гештальт-терапії збираються в групи. Основні принципи і техніки даної методики спрямовані в русло розширення самосвідомості людини. Вправи спонукають учасників тренінгу до прийняття відповідальності за самих себе, подолання внутрішнього спротиву, посиленню уваги до власних почуттів і навколишньої д

Рецепти приготування каші в пароварці

Готувати в пароварці можна все, що завгодно. Особливо смачними виходять каші: будь-які крупи на пару добре розварюються і не пригоряють. До того ж пароварка економить сили і час, адже поки каша готується, можна спокійно зайнятися своїми справами. А функція відкладеного старту - взагалі знахідка для зайнятих людей! Пропонуємо кілька рецептів смачних і корисних каш, які легко приготувати в пароварці. Молочна кукурудзяна каша в пароварці Кукурудзяна каша дуже корисна, але на жаль, у звичайній каструлі на плиті вона часто пригорає. Якщо ж її готувати в пароварці - ніяких проблем не виникне, так що можна сміливо варити цю смачну кашу на сніданок! Інгредієнти: 1 стакан молока 1 стакан води 1 стакан кукурудзяної крупи 3 ч.л.сахара 25 г вершкового масла дрібка солі.   як готувати: Промити крупу і помістити її в контейнер пароварки. Залити молоком і водою, перемішати, помістити на решітку і встановити час приготування 45 хвилин. За консистенцією каші потрібно стежити - я