Тут хотілося б зробити невеличкий відступ.
Вміти готувати - зовсім не означає проводити на кухні дні й ночі безперервно, освоюючи найскладніші рецепти. Зрозуміло, що у працюючої людини часу на подібні вишукування просто немає. І все ж це не привід відмовитися від домашньої їжі, а швидше стимул навчитися «на ходу» створювати кулінарні шедеври з найпростіших продуктів. При бажанні можна знайти рецепти страв, які готуються дуже швидко. Решта - справа техніки!
Щоб дізнатися, як швидко і смачно приготувати кабачки, прочитайте нашу добірку рецептів.
Рецепт №1. Корейська салат з кабачків і моркви
Для цього салату підійдуть тільки молоді кабачки невеликого розміру, з ніжною шкіркою. Інгредієнти:
- 2 молодих кабачка
- 2 великих моркви
- 1 велика цибулина
- 4 зубчики часнику
- 5 ст.л. рослинної олії
- сіль і мелений чорний перець за смаком.
Приготування:
- Овочі вимийте, почистіть і натріть на тертці для корейської моркви. Натерти кабачки і моркву окремо.
- З кабачків відіжміть надлишки соку, присолите.
- Морква змішайте з подрібненим часником і цибулею, порізаною дуже дрібною соломкою. Посоліть, поперчіть, злегка перемнние руками.
- У сковороді нагрійте до кипіння рослинне масло, влийте в моркву, додайте кабачки, перемішайте і остудіть.
- Спецій не шкодуйте - повинен вийти справжній гострий корейський салат.
Рецепт №2. Суп-пюре з кабачків з вершками
Не просто суп, а справжнє смакота! Подавати його краще з пшеничними грінками. Інгредієнти:
- 3 молодих кабачка
- 2-3 помідори
- 3 картоплини
- 1 велика цибулина
- 3-4 зубчики часнику
- 2 ст.л. рафінованої соняшникової олії
- 100 мл рідких вершків (15% жирності)
- 5 склянок води
- ½ ч.л. меленого чорного перцю
- ½ ч.л. солі.
Приготування:
1. Овочі очистіть від шкірки, наріжте дрібними кубиками. Часник порубати ножем.
2. Помістіть в каструлю шматочки картоплі, залийте водою, проваріть 10 хвилин і додайте кабачки.
3. Розігрійте масло на сковороді, додайте цибуля, часник і помідори, перемішайте і злегка обсмажте до золотистого кольору.
4. Додайте зажарку в каструлю з картоплею і кабачками, варіть овочі до готовності, потім додайте підігріті вершки. Зніміть з вогню і пюріруйте блендером.
5. Проварите суп вже у вигляді пюре 5-7 хвилин, додайте мелений перець і сіль, якщо хочете - посипте свіжою зеленню.
У такий суп-пюре можна додати обсмажені сухарики з хліба, натерті часником, та / або шматочки відвареного курячого філе, креветки.
Рецепт №3. Кабачковий торт
Всупереч своїй назві до десертів це блюдо не має ніякого відношення і складається ... з кабачків з майонезом, помідорами і часником. Тому можна сміливо приготувати такий торт на святковий стіл на додаток до м'яса і риби. Кабачки краще використовувати молоденькі, майонез - готувати самостійно (магазинний містить занадто багато консервантів). Інгредієнти:
Для тесту
- 3 дрібних молодих кабачка
- 2 яйця
- 2-3 зубчики часнику
- 3 ст.л. крохмалю
- 3 ст.л. борошна
- Мелений перець і сіль (за смаком)
- Рослинна олія для обсмажування млинчиків.
Для прошарку:
- 1 головка часнику
- Дрібно нарізана зелень (кріп, петрушка, пір'ячко зеленої цибулі)
- 2 яйця
- 4 помідори
- 1 стакан рослинного масла (краще оливкової)
- ½ ч.л. солі
- 1 ч.л. цукру
- 1 ст.л. оцту
- 2 ч.л. гірчиці
- мелений чорний перець - за бажанням
- гілочки петрушки для прикраси поверхні торта.
Приготування:
1. Натріть кабачки на дрібній тертці, злийте зайвий сік (можна злегка віджати кабачкову кашку руками), додайте подрібнений часник, посоліть і поперчіть.
2. Яйця збийте міксером і додайте в терті кабачки.
3. Всипте борошно і крохмаль, перемішайте. Тісто має бути густим (нагадувати по консистенції густу сметану).
4. Розігрійте масло на сковорідці і випікайте млинці, обсмажуючи їх як слід з двох сторін.
5. Після того, як млинці будуть готові, дайте їм охолонути і займіться приготуванням начинки і прошарки для торта.
6. Приготуйте майонез. У чашу для збивання розбийте 2 яйця, посоліть, поперчіть, додайте цукор і гірчицю і починайте збивати. Рослинна олія додавайте потроху, не припиняючи збивання.
7. На завершення додайте оцет - і ось вже готовий смачний і корисний домашній майонез! Тепер наріжте зелень, видавіть часник і змішайте все це з майонезом. Готову прошарок поставте ненадовго в холодильник.
8. Помідори вимийте і наріжте тоненькими кружальцями.
9. Тепер приступайте до збірки торта. Остигнули млинчики намащуйте по одному майонезом і викладайте зверху кружечки помідорів.
10. Верхівку тортика намажте майонезом і прикрасьте гілочками петрушки.
11. Дайте просочитися декілька годин у холодильнику і подавайте до столу!
Швидко і смачно приготувати кабачки - завдання не з легких. Але тепер-то Ви з нею впораєтеся?
Коментарі
Дописати коментар