Чи можна їсти шкірку і кісточку?
В першу чергу слід розібратися, чи можна вживати кісточку і шкірку південного плода. Кісточка не володіє ніякими смаковими достоїнствами, тому її можна сміливо викидати. Що стосується шкірки манго, то деякі вважають, що в ній присутня безліч корисних вітамінів і мікроелементів. Однак смак шкірки нічого особливого з себе не представляє. Крім того, у особливо чутливих людей можуть виникнути алергічні реакції, адже невідомо, чим обробляли фрукт в заморських країнах. Тому краще всього відмовитися від вживання кісточки і шкірки манго.
Як правильно вживати манго?
М'якоть південного плода можна вживати зовсім безбоязно. Звичайно, гризти манго, на зразок яблука, не варто. Інакше доведеться згодом відмивати і відтирати від його соку обличчя, руки, скатертину і навіть одяг. Найзручніше вживати фрукт за допомогою столових приладів, тому слід попередньо підготуватися. У всьому цивілізованому світі прийнято їсти манго, розрізаючи на часточки. Причому способів нарізки існує безліч.
Найбільш простий спосіб вживання манго полягає в наступному. Необхідно зробити два довгих глибоких розрізу з боків плода до самої кісточки. Потім половинки відокремити, кісточку вийняти. Половинки фрукта будуть являти собою своєрідні «тарілочки», з яких зручно вичерпувати вміст чайною ложечкою. Можна м'якоть вискоблити або акуратно вирізати гострим ножем, викласти в блюдо і насолоджуватися поглинанням цієї смакоти.
Інший спосіб передбачає позбавлення плоду від шкірки. По всій довжині манго слід зробити чотири надрізу і обережно зняти шкірку. Після цього розділити фрукт навпіл, вийняти кісточку, нарізати м'якоть на рівні часточки і красиво розкласти на тарілці.
Існує ще один оригінальний спосіб вживання манго. Знадобиться розділити плід на дві половинки і вийняти кісточку, як зазначено в першому способі. Полудолькамі покласти на плоску тарілку і зробити в м'якоті кілька надрізів «навхрест». Тільки шкірку не зачіпати. Потім вивернути шкірку навиворіт. Це дозволить отримати два півкола з соковитою, красивою оформленої м'якоттю, що відрізняється правильною формою часточок.
Манго в кулінарії
Манго в своєму первозданному вигляді - дивно смачний плід. А сфера його застосування в кулінарії воістину неосяжна. Цей фрукт чудово втамовує спрагу. Щоб у спекотну погоду відновити водно-сольовий баланс організму, в азіатських країнах присипають трохи недозрілий манго сіллю. Багатьом відомо традиційне тайське блюдо, в якому манго використовують разом з клейким рисом і кокосовим молоком. Люди, що живуть в широтах, де росте цей чудовий плід, додають манго в гострі та солодкі салати, супи. У західних країнах його вважають за краще вживати з холодними м'ясними стравами, морозивом. Південний фрукт входить до складу начинок для пирогів і тістечок, його навіть маринують. Люди, які знають, як їдять фрукт манго, подають його до столу з ванільним соусом, вершками, роблять легкі муси.
Звичайно, кожна людина може проявити фантазію і придумати власний метод вживання заморського фрукта. До слова, вищеперелічені способи для багатьох не є дивиною. Наприклад, деякі люди подібним чином «розправляються» з соковитим стиглим персиком. З манго можна сміливо експериментувати, недарма його називають «королем фруктів». Таким чином, фантазуйте і насолоджуйтеся смаком манго!
Коментарі
Дописати коментар