Відомо, що гречка є однією з найбільш корисних круп, яка неймовірно багата нтуральнимі мікроелементами і живильними речовинами. Навіть у нашому російською фольклорі, гречана каша відіграє досить велику роль, з'являючись в контексті російських казок, билин, легенд, прислів'їв, народних пісень, і так далі. Таким чином, корисні властивості гречки були відомі і використовувалися ще нашими далекими предками. До речі, гречка вважається однією з споконвічно російських зернових культур, яка не особливо популярна в інших широтах: наприклад, в Європі чи в Америці. І дарма, бо за змістом корисних речовин і поживних мікроелементів, гречка наближається до продуктів тваринного походження і навіть вважається повноцінною заміною м'яса на дієтичному столі.
Фахівці стверджують, що гречка містить мінімум в три рази більше корисних натуральних мінералів і мікроелементів, таких як цинк, магній, залізо, кальцій, фосфор, калій, мідь, йод, бор, нікель, кобальт і так далі, ніж інші крупи. Також, в гречці містяться корисні крохмалі, білки вітаміни РР і В, натуральна клітковина, яка допомагає очистити шлунково-кишковий тракт і налагодити його функцію.
Гречана крупа вважається однією з самих калорійних круп, однак це може бути одним з корисних властивостей гречки, оскільки її можна використовувати для досить ефективної лікувальної дієти на гречці. Ця дієта дозволяє скинути до 7-10 кг всього лише за 2 тижні, а найголовніше: завдяки калорійності гречки, така дієта не пов'язана з постійним відчуттям голоду і апатії. Гречана дієта корисна також людям старшого віку, тому що гречана крупа містить багато клітковини і менше вуглеводів, ніж інші крупи. Крім того, гречка є прекрасним засобом для профілактики атеросклерозу, гіпертонії, набряків при артриті і ревматизмі, а також інших проблемах, які виникають з віком.
Гречка дуже широко використовується в кулінарії для приготування каш, супів, запіканок, котлет, пудингів та інших страв, які досить вживати регулярно, щоб отримувати вигоду з корисних властивостей гречки. Багато доктора рекомендують вживати гречку з таким продуктом, як молоко, яке, як показують дослідження, сприяють засвоєнню корисних речовин, мікроелементів та інших компонентів, які входять до складу гречаної крупи.
Дуже корисно регулярне вживання гречаної каші в дитячому віці, оскільки гречка сприяє росту і розвитку тканин в дитячому організмі, а також забезпечує його всіма необхідними мікроелементами і мінералами. Тому для дітей кращого страви, ніж варена на молоці гречана каша з медом і сухофруктами, просто не існує!
У зрілому віці, гречку використовують для очищення організму, тому що вона прекрасно виводить шлаки і токсини з кишечника, а також, завдяки наявності важливих органічних кислот, сприяє нормалізації процесів травлення. Таким чином, корисних властивостей гречки досить багато, а використання цей натурального лікувального продукту абсолютно безпечно для організму і не пов'язане ні з якими небажаними побічними ефектами.
Дивіться також цікаве відео з передачі - Контрольна закупівля. На цей раз мова піде про гречку.
Коментарі
Дописати коментар