Користь вишні
Для будь-якої людини ягода вишня - це приємне нагадування про минуле літо . У Росії вишню заготовлювали про запас, сушили, варили з неї варення, компоти, робили соки, використовували як начинку для пирогів, і, звичайно, готували дивно смачну настойку - «вишнівку» . Крім того, що солодка стигла вишня дуже смачна, вона має унікальні корисні властивості . Ця ягода відмінно втамовує спрагу, нормалізує роботу кишечника, покращує апетит, зміцнює імунну систему . Настої і відвари на основі вишні володіють легку послаблюючу і сечогінну дію, усувають стійкі запори . Багато людей успішно використовують цілющі вишневі настоянки при колітах і проблемах з суглобами (артритах) . Фахівці-гомеопати рекомендують приймати відвар вишневих листя на молоці при різних захворюваннях печінки, зокрема, при лікуванні жовтяниці . У колишні часи народні знахарі за допомогою вишневої настойки навіть лікували епілепсію та інші нервово-психічні розлади . А приклавши свіжий листочок вишневого дерева до рани, можна швидко зупинити зовнішня кровотеча . До слова, справжні умільці використовують для приготування настоянки не тільки ягоди, але також кісточки вишні і її плодоніжки . У кожному разі вишнева настоянка - відмінне загальнозміцнюючий засіб .
Рецепт вишневої настоянки
У холодні зимові вечори ароматна вишнева настоянка прожене нудьгу і нагадає про теплі літні днинки. А приготувати її зовсім нескладно. Будуть потрібні такі інгредієнти:
- Трилітрова банка - 2 шт. У одній банці напій буде настоюватися, в іншій доводитися до готовності;
- Якісна горілка - 1 літр;
- Вишня. Ягід потрібно підготувати стільки, щоб вони повністю заповнили трилітрову банку;
- Цукровий пісок - 250 грамів. Причому це мінімальна кількість цукру. Любителям солодкої настоянки рекомендується збільшити кількість цукрового піску до 500 грамів.
У першу чергу вишню необхідно добре промити в проточній воді. Всупереч розхожій думці, що ягоди перед приготуванням настоянок мити не слід, вишня після промивки повністю зберігає свій аромат. Потім ягоди потрібно розкласти на рушник, щоб дати висохнути волозі.
Частина вишні висипати в трилітрову банку, заповнивши ягодою приблизно дві третини її загального обсягу. Вміст банки залити горілкою, причому «міцними» рідина повинна повністю покривати ягоду. Банку закрити щільною поліетиленовою кришкою і на 2 тижні поставити в темне прохолодне місце. Тільки холодильник для цього використовувати не потрібно.
Після закінчення зазначеного часу перелити настояну рідину в інший трилітрову банку. До знаходиться в першій банку вишні додати решту ягоду, засипати цукровий пісок, ретельно перемішати і поставити банку на колишнє місце.
Через 4 дні вишня, пересипана цукровим піском, дасть сік. Залишається віджати ягоду через марлю і разом з вишневим соком вилити вміст в банку з перелитої раніше настоянкою. Доданий сік збільшить обсяг напою і прибере у настоянки зайву кислоту. Все, настоянка з вишні на горілці готова!
Слід зазначити, що кожна приготовлена «вишнівка» по-своєму неповторна і унікальна, оскільки численні сорти вишні мають різний смак. І, звичайно, самостійно приготовлена вишнева настоянка збереже всю користь цієї дивовижної ароматної ягоди. Будьте здорові і не зловживайте алкоголем!
Коментарі
Дописати коментар