масло обліпихи
Серед хворих на виразку шлунку великою популярністю користується масло обліпихи, яке з давніх часів успішно застосовується для загоєння пошкодженої поверхні слизової оболонки шлунка. Володіючи щільною в'язкою консистенцією, воно обволікає стінки шлунка і ефективно знімає запалення і подразнення. Якщо щодня натще вживати столову ложку обліпихової олії в поєднанні з дієтою та прийомом призначених лікарем медикаментів, виразка затягується набагато швидше. Однак при наявності гострих запальних процесів у підшлунковій залозі, печінці, жовчному міхурі, використовувати масло обліпихи не рекомендується.
Мед і прополіс
Таке універсальне народне цілющий засіб, як мед, теж цілком підходить для лікування виразки шлунка. Натуральний мед має в'яжучу, антибактеріальну, протизапальну дію, знімає шлункові болі і особливо добре допомагає при хронічному перебігу хвороби. Регулярне вживання меду сприяє не тільки загоєнню виразки, а й оздоровленню організму в цілому. Досить щодня, перед обідом і вечерею, з'їдати 2 чайні ложки меду.
Прополіс, ще один продукт життєдіяльності бджіл, є не менш ефективним народним засобом для лікування виразкових дефектів у шлунку. Тільки прополіс не можна вживати при гострій фазі захворювання. А щоб попередити загострення хвороби, рекомендується щодня після кожного прийому їжі з'їдати по 5 грамів прополісу.
Парена гарбуз з молоком
Існує дуже ефективний і доступний кожній людині метод, який значно полегшує стан людей, які страждають виразкою шлунка. Необхідно взяти стиглу городню гарбуз (250 грамів), видалити шкірку і насіння, порізати її на маленькі шматочки. В емальований посуд налити 1 літр коров'ячого молока, покласти гарбуз, закрити ємність кришкою і поставити в духовку, тільки не сильно розігріту. Гарбуз має паритися в молоці на повільному вогні, поки повністю не розм'якшиться. Потім витягти ємність з духовки, гарненько її закутати щільним рушником і залишити на 15 - 20 хвилин, щоб гарбуз упріла. Після цього прямо в каструлі потрібно розім'яти гарбуз ступкою і розмішати разом з молоком. Таке зілля приймають по півсклянки за 30 хвилин до вживання їжі, тричі на день. До слова, приготоване пюре з пареної гарбуза на молоці є для язвенников відмінним дієтичним блюдом.
барсучий жир
Обволікаючу, пом'якшувальну, регенеруючу дію на тканини стінок шлунка надає борсуковий жир. Даний лікувальний компонент не завжди легко дістати, але якщо це вдалося зробити, то рекомендується вживати його протягом тижня по половині чайної ложки за 15 хвилин до прийому їжі. Тільки слід враховувати, що Борсучим жиром протипоказано лікуватися людям із захворюваннями жовчовивідних шляхів і печінки.
Також лікування виразки шлунка народними засобами увазі використання відварів з лікарських рослин: хвоща польового, подорожника, солодки, фенхелю, чистотілу та багатьох інших. І, звичайно, необхідно дотримуватися призначену лікарем дієту. Будьте здорові!
Коментарі
Дописати коментар