1. Зниження ризику серцево-судинних захворювань
За словами авторів книги, жири тваринного походження активно протистоять розвитку хвороб судин і серця. Справа в тому, що під дією насичених жирів в організмі знижується рівень складних білків ліпопротеїнів, які й стають причиною закупорки судин, а значить розвитку інфарктів та інсультів. Проведені Британськими вченими дослідження підтвердили, що жінки, які тривалий час вживали їжу з насиченими жирами, в кінцевому підсумку значно схудли.
2. Міцні кістки
Ще одним фактором на користь вживання насичених жирів є те, що під дією цих речовин кальцій в організмі засвоюється у декілька разів краще, а значить захищає кістки скелета і суглоби від руйнування і переломів. Для цього, як стверджують лікарі, в раціоні людини 50% уживаних жирів повинні бути саме насиченими.
3. Здорова печінка
Саме насичені жири ефективно захищають печінку від руйнівного впливу алкоголю, а також лікарських засобів, особливо знеболюючих, а тому їх постійна присутність в організмі обов'язково.
4. Здорові легені
Як відомо, нормальна робота легенів залежить від наявності сурфактантов - речовин, липидно-білкової природи, які вистилають легеневі альвеоли і перешкоджають розвитку запальних захворювань. Насичені жири відіграють ключову роль у синтезі сурфактантов, а значить кожна людина повинна регулярно поповнювати запаси організму цими речовинами.
5. Здоровий мозок
Як відомо, клітини мозку більш ніж на 60% складаються з жирів, причому левову частку становлять саме насичені жири. У цьому випадку людина просто не має права виключати з харчування дані речовини, щоб харчування мозку не збідніла.
6. Передача нервових імпульсів
Вчені стверджують, що насичені жири, що містяться в пальмовій, кокосовій, а також вершковому маслі і салі, необхідні організму для підтримки правильної передачі нервових імпульсів. Такі жири покращують метаболізм і відповідають за такі важливі процеси, як, наприклад, синтез інсуліну.
7. Міцний імунітет
Насичені жирні кислоти, особливо лауринова і миристиновая, відіграють найважливішу роль у зміцненні імунної системи організму. При їх низькому вмісті організм просто перестає розпізнавати проникаючі бактерії, віруси і гриби. Це є ще одним підтвердженням того, що насичені жири вкрай важливі для людини і обмежувати їх надходження в організм можна.
Коментар доктора Меркола (mercola.com):
«Битующій в умах населення стереотип про те, насичені жири надають згубний вплив на роботу серцево-судинної системи і навіть можуть викликати рак, помилково. Правда лише в тому, що дані жири є концентроване джерело енергії для людського організму, а також будівельний матеріал для утворення мембран клітин і гормоноподібних речовин. Насичені жири не тільки надовго втамовують відчуття голоду, але й насичують організм масою жиророзчинних вітамінів, таких як вітамін A, E, D і K. До того ж саме завдяки насиченим кислотам каротин трансформується у вітамін A, так необхідний для підтримки роботи мозку, зміцнення зору , кісток і зубів людини.
А яку користь приносять організму насичені жирні кислоти! Варто лише поглянути: лауринова кислота має антигрибкову, антимікробну і антікаріесние вплив, каприлова кислота є ефективним противірусним препаратом, масляна кислота запобігає розвитку ракових клітин, а стеаринова і пальмова кислоти сприяють зниженню холестерину в організмі!
Чи чули ви про ліпідної гіпотези? Саме в 60-х роках у США, після оприлюднення припущення про те, що тваринні жири і вуглеводи призводять до збільшення рівня холестерину в крові, а значить до атеросклерозу і інших захворювань серця і судин, американське уряд взяв курс на оздоровлення нації. Причому, дослідження пройшли з порушеннями, оскільки була проаналізована інформація лише з 6 країн, тоді як були достовірні дані з 22 країн. У підсумку цієї помилкової гіпотези гасло «вживайте їжу з низьким вмістом жирів» призвів до того, сьогодні в США спостерігається справжня епідемія діабету і ожиріння.
Навпаки ж, ще в 1950-х роках вчені дійшли висновку, що саме дієтичне знежирене харчування загрожує людині проблемами з серцем. Так популярні на сьогоднішній день транс-жири являють собою справжню загрозу для людини, так як засмічують артерії і можуть стати причиною діабету II типу.
Зі свого боку я б порадив вживати більше їжі з вмістом насичених жирів, тобто частіше приймати м'ясну їжу, особливо яловичину та птицю, молочні продукти, тобто молоко, сири, масло і вершки, а також різні тверді масла, наприклад, пальмова та кокосове ».
Коментарі
Дописати коментар