Натуральний полівітаміни
В маринований імбир входить справжній вітамінно-мінеральний комплекс. У своєму складі спеція містить вітаміни А, С, В1, В2, натрій, цинк, залізо, калій, магній, фосфор, кальцій. Маринований імбир багатий необхідними для організму людини амінокислотами, серед яких варто виділити триптофан, який бере участь у виробленні «гормону щастя» серотоніну.
Через жестковатого смаку імбиру його неможливо багато з'їсти в сушеному або сирому вигляді. Така спеція використовується в основному в якості приправи або її заварюють, готуючи імбирний чай. А маринування пом'якшує смак спеції, причому її корисні властивості залишаються без зміни.
Користь для системи травлення
На шлунково-кишковий тракт здорової людини маринований імбир робить винятково благотворний вплив. При включенні цієї спеції в раціон харчування можна поліпшити апетит, домогтися нормалізації процесу травлення, активізувати секрецію шлунка, посилити перистальтику кишечника. Імбир в маринованому стані усуває метеоризм, виводить з організму шлаки і навіть здатний згубно впливати на деякі види паразитів. Однак не можна не згадати про один застереженні. Людям з підвищеною кислотністю шлункового соку, страждаючим гастритом або виразкою шлунка, маринований імбир слід вживати з великою обережністю.
Природний захист від різних захворювань
Маринований імбир тонізує, підвищує працездатність, поліпшує мозковий кровообіг. Спеція має здатність розріджувати кров, в результаті чого клітини мозку збагачуються киснем. Така властивість імбиру дуже корисно для людей, що займаються активним розумовою працею. Також регулярне вживання невеликої кількості маринованого імбиру нормалізує рівень холестерину і глюкози в крові, що є відмінною профілактикою атеросклерозу та цукрового діабету.
Імбир в маринованому вигляді чудово дезінфікує і очищає ротову порожнину, освіжає подих. Східні лікарі здавна приписували імбир до природних анальгетиків. Неодноразово помічалося, що кілька з'їдених шматочків цієї маринованої спеції допомагає зняти головний біль. Крім того, імбир позитивно впливає на чоловічу і жіночу статеву систему, посилюючи потенцію і підвищуючи тонус м'язів матки.
Цілюща дія імбиру, в тому числі маринованого, сприятливо позначається на відновленні організму після перенесеного бронхіту, синуситу, ангіни та інших простудно-вірусних захворювань. Ця чудова спеція стимулює імунну систему, що важливо при помірно-холодному кліматі Росії.
Не можна обійти увагою властивості маринованого імбиру, що дозволяють коригувати вагові показники. Цей низькокалорійний продукт часто включають в раціон харчування розвантажувальних днів і різних дієт для схуднення. Імбир містить речовину гінгерол, здатне розщеплювати жири, прискорювати метаболізм і надавати послаблюючу дію.
Рецепт приготування
Приготувати маринований імбир в домашніх умовах зовсім нескладно. Знадобиться
- 170 грамів кореня імбиру;
- 1/4 склянки рисового оцту;
- 3 столові ложки цукру;
- 2 чайні ложки солі.
Корінь імбиру нарізати тонкими скибочками і помістити в керамічний посуд. В окремій ємності приготувати маринад: влити рисовий оцет, додати сіль і цукор, добре розмішати, довести до кипіння. Потім маринад остудити, залити ним попередньо підготовлений імбир і помістити заготовку в холодильник. Через 6 - 7 годин маринований імбир буде готовий.
Знаючи, чим корисний маринований імбир, можна сміливо додавати цей цілющий і смачний продукт до найрізноманітніших страв. Здоров'я і смачного!
Коментарі
Дописати коментар