Перейти до основного вмісту

Чим Корисний Маринований Імбир

 Чим Корисний Маринований Імбир

Більшість росіян оцінили смак імбиру після того, як японська кухня стала невід'ємною частиною наших ресторанів і кафе. Дійсно, в Японії цю спецію додають у найрізноманітніші страви. Причому особливе місце в їх приготуванні займає маринований імбир, який надає легку гостроту, аромат і пікантність морепродуктів, а також свіжій рибі, відтіняючи її смак. Люди, які досі вважають дану спецію екзотичним продуктом, цікавляться: чим корисний маринований імбир, чому він заслужив таке загальне визнання?

Натуральний полівітаміни

В маринований імбир входить справжній вітамінно-мінеральний комплекс. У своєму складі спеція містить вітаміни А, С, В1, В2, натрій, цинк, залізо, калій, магній, фосфор, кальцій. Маринований імбир багатий необхідними для організму людини амінокислотами, серед яких варто виділити триптофан, який бере участь у виробленні «гормону щастя» серотоніну.

Через жестковатого смаку імбиру його неможливо багато з'їсти в сушеному або сирому вигляді. Така спеція використовується в основному в якості приправи або її заварюють, готуючи імбирний чай. А маринування пом'якшує смак спеції, причому її корисні властивості залишаються без зміни.

Користь для системи травлення

На шлунково-кишковий тракт здорової людини маринований імбир робить винятково благотворний вплив. При включенні цієї спеції в раціон харчування можна поліпшити апетит, домогтися нормалізації процесу травлення, активізувати секрецію шлунка, посилити перистальтику кишечника. Імбир в маринованому стані усуває метеоризм, виводить з організму шлаки і навіть здатний згубно впливати на деякі види паразитів. Однак не можна не згадати про один застереженні. Людям з підвищеною кислотністю шлункового соку, страждаючим гастритом або виразкою шлунка, маринований імбир слід вживати з великою обережністю.

Природний захист від різних захворювань

Маринований імбир тонізує, підвищує працездатність, поліпшує мозковий кровообіг. Спеція має здатність розріджувати кров, в результаті чого клітини мозку збагачуються киснем. Така властивість імбиру дуже корисно для людей, що займаються активним розумовою працею. Також регулярне вживання невеликої кількості маринованого імбиру нормалізує рівень холестерину і глюкози в крові, що є відмінною профілактикою атеросклерозу та цукрового діабету.

Імбир в маринованому вигляді чудово дезінфікує і очищає ротову порожнину, освіжає подих. Східні лікарі здавна приписували імбир до природних анальгетиків. Неодноразово помічалося, що кілька з'їдених шматочків цієї маринованої спеції допомагає зняти головний біль. Крім того, імбир позитивно впливає на чоловічу і жіночу статеву систему, посилюючи потенцію і підвищуючи тонус м'язів матки.

Цілюща дія імбиру, в тому числі маринованого, сприятливо позначається на відновленні організму після перенесеного бронхіту, синуситу, ангіни та інших простудно-вірусних захворювань. Ця чудова спеція стимулює імунну систему, що важливо при помірно-холодному кліматі Росії.

Не можна обійти увагою властивості маринованого імбиру, що дозволяють коригувати вагові показники. Цей низькокалорійний продукт часто включають в раціон харчування розвантажувальних днів і різних дієт для схуднення. Імбир містить речовину гінгерол, здатне розщеплювати жири, прискорювати метаболізм і надавати послаблюючу дію.

Рецепт приготування

Приготувати маринований імбир в домашніх умовах зовсім нескладно. Знадобиться

  • 170 грамів кореня імбиру;
  • 1/4 склянки рисового оцту;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 2 чайні ложки солі.

Корінь імбиру нарізати тонкими скибочками і помістити в керамічний посуд. В окремій ємності приготувати маринад: влити рисовий оцет, додати сіль і цукор, добре розмішати, довести до кипіння. Потім маринад остудити, залити ним попередньо підготовлений імбир і помістити заготовку в холодильник. Через 6 - 7 годин маринований імбир буде готовий.

Знаючи, чим корисний маринований імбир, можна сміливо додавати цей цілющий і смачний продукт до найрізноманітніших страв. Здоров'я і смачного!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До чого сниться Секс - Значення Сексуальних Сновидений

За статистикою більше 15% чоловічих і не 7% жіночих снів присвячені темі сексу. Причому, беруть участь в сексі уві сні 93% чоловіків і понад 68% жінок. Але про що ж може говорити такий сон? Багато знаходять цьому одне єдине пояснення, заспокоюючи себе тим, що секс сниться людині, у якої давно не було інтимної близькості. Частково це так, але якщо припустити, що це сон віщий і про щось попереджає людину? Найпростіший спосіб дізнатися, до чого сниться секс - заглянути в сонник. Коли уві сні ви займаєтеся коханням зі своїм партнером і при цьому отримуєте задоволення, то в реальних відносинах у вас повне благополуччя. А от якщо вам неприємно - варто побоюватися проблем морально-етичного плану. Сон в цьому випадку якраз і відображає ваші переживання з цього приводу. Якщо володар сну займає в сексі активну роль - це явно говорить про правильність обраного шляху і впевненості в своїх силах. Пасивна ж роль у сексі посилає сигнал про те, що необхідно економити сили для дуже важливого ривка, ...

Гриб Підберезовик - Рецепти, Властивості і Як Готувати

Багато людей просто обожнюють збирати гриби, тому з настанням сезону «тихого полювання» величезна кількість грибників спрямовується в ліс за здобиччю. Існує маса різновидів грибів, але мимо такого «лісового жителя», як підберезник, не пройде жоден грибник. Підберезник - яскравий представник змішаних лісів і березових гаїв. Це світлолюбні гриби, тому вони переважно ростуть уздовж ярів, на галявинах і лісових галявинах. У деяких регіонах місцеві жителі спеціально йдуть до лісу, щоб набрати повне козуб Обабко, черноголовіков, колосовики. Під цими народними назвами і ховається гриб підберезник, рецепти і властивості якого цікаві багатьом любителям природи. Цей благородний мешканець лісу відноситься до їстівним грибам другої категорії. Фарби створила його природи виключно різноманітні. Найбільш поширеним є підберезник звичайний, але також зустрічаються рожевий, чорний, болотний, сірий, шаховий гриб. За своїми смаковими якостями всі різновиди підберезників практично не відрізняються один ...

Рецепти приготування каші в пароварці

Готувати в пароварці можна все, що завгодно. Особливо смачними виходять каші: будь-які крупи на пару добре розварюються і не пригоряють. До того ж пароварка економить сили і час, адже поки каша готується, можна спокійно зайнятися своїми справами. А функція відкладеного старту - взагалі знахідка для зайнятих людей! Пропонуємо кілька рецептів смачних і корисних каш, які легко приготувати в пароварці. Молочна кукурудзяна каша в пароварці Кукурудзяна каша дуже корисна, але на жаль, у звичайній каструлі на плиті вона часто пригорає. Якщо ж її готувати в пароварці - ніяких проблем не виникне, так що можна сміливо варити цю смачну кашу на сніданок! Інгредієнти: 1 стакан молока 1 стакан води 1 стакан кукурудзяної крупи 3 ч.л.сахара 25 г вершкового масла дрібка солі.   як готувати: Промити крупу і помістити її в контейнер пароварки. Залити молоком і водою, перемішати, помістити на решітку і встановити час приготування 45 хвилин. За консистенцією каші потрібно стежити - я...