Народи Китаю і Японії насолоджувалися зеленим чаєм протягом декількох тисяч років. З часом, зелений чай став широко відомий і на Заході. Сьогодні, більшість людей хоча б краєм вуха чули про користь зеленого чаю, але далеко не всі з них знають, в чому вона полягає. Повірте мені, після того як я дізналася всі корисні властивості зеленого чаю, я стала відчувати зовсім інші відчуття під час чаювання. Я насолоджуюся не тільки смаком, але також і тим, що роблю щось правильне, щось дуже корисне для свого організму. Я хочу поділитися цими приємними відчуттями і з вами, тому пропоную вашій увазі список корисних властивостей, якими наділений зелений чай.
Зелений чай містить антиоксиданти, які:
1. Допомагають запобігти раку. Існують докази того, що вживання зеленого чаю на постійній основі може знизити ризик виникнення раку сечового міхура, товстої кишки, стравоходу, підшлункової залози, прямої кишки і шлунку до 60%.
Антиоксидант відомий як «галлат епігаллокатехін» (скорочено EGCG антиоксидант), принаймні, в 100 разів більш ефективний, ніж вітамін C і в 25 разів ефективніше вітаміну E в захисті клітин від шкідливого впливу.
Дивовижний факт полягає в тому, що EGCG не тільки запобігає розвитку нових ракових клітин, але також вбиває деякі з існуючих ракових клітин без шкоди для здорових клітин.
2. Знижують рівень «поганого» холестерину і покращують рівень "хорошого" холестерину. Люди, регулярно п'ють зелений чай, можуть є практично в два рази більше їжі, що містить холестерин, ніж ті, хто не п'є зелений чай. При цьому рівень холестерину і у тих і у інших буде однаковим.
3. Припиняють неприродне розвиток тромбів, які в разі відсутності лікування викликають тромбоз. Якщо враховувати той факт, що тромбоз - одна з головних причин серцевих нападів, справа приймає серйозний оборот.
4. Знижують кров'яний тиск, пригнічуючи ангіотензин II, який викликає звуження кров'яних судин, яке, в свою чергу, підвищують кров'яний тиск.
5. Знижують рівень цукру в крові (поліфеноли і полісахариди - два головних антиоксиданту, особливо ефективні в зниженні рівня цукру в крові), що дозволяє запобігти або полегшити діабет другої групи.
6. Захищають печінку від таких токсинів, як алкоголь і хімікатів, що містяться в сигаретному димі.
7. Покращують здоров'я порожнини рота за рахунок придушення процесу утворення зубного нальоту і знищення бактерій, що утворюють зубний наліт. Також знищуються бактерії, що викликають погане дихання, тому після того, як ви з'їли щось солодке, рекомендую випити чашку зеленого чаю.
8. Знищують вільні радикали, що викликають старіння
9. Покращують функціонування вашої імунної системи
10. Мають антибактеріальними та противірусними властивостями. Недавні дослідження показали, що зелений чай запобігає поширенню захворювань, прискорює відновлення після застуди і грипу. Він також знищує сім видів отруйних їжу бактерій, включаючи клостридий, ботулус і стафілокок (що робить зелений чай хорошим засобом проти діареї).
11. Допомагають вашому організму підтримувати необхідний рівень рідини і полегшувати втому або стрес, часто викликається зневодненням.
12. Блокують основні рецептори, які формують алергічні реакції.
13. Стимулюють обмін речовин, процес спалювання калорій і широко застосовуються в ролі важливого доповнення для здорової дієти.
Важливо знати, що чорний чай, не дивлячись на те, що відбувається від того ж рослини, що і зелений, не володіє такою кількістю корисних властивостей. У процесі заварювання чорний чай втрачає велику частину своїх корисних властивостей.
Кращий спосіб зберегти всі борються з хворобами корисні речовини - пити зелений чай свіжозавареним. Декофеїнізований, готовий до вживання бутильованої чай має дуже малим відсотком від початкових корисних властивостей. Краще дозволити вашого чаю заваритися протягом 4-5 хвилин перед тим, як його пити.
Сподіваюся, після прочитання цієї статті ви включите чашку зеленого чаю в свій щоденний раціон. Зрештою, вкрай рідко виходить так, що продукт, що володіє таким величезним списком корисних властивостей, є при цьому ще і смачним.
Коментарі
Дописати коментар