При більш пильному розгляді виключно корисних властивостей гарбуза необхідно відзначити найвищу кількість містяться вітамінів групи В, С, Е, незамінних для організму людини. Клітковина, присутня в гарбузі, сприяє значному поліпшенню функціонування травної системи. При всіх дивовижних позитивних властивості, гарбуз - чудовий дієтичний овоч, який містить мінімальну кількість калорій.
Похідним продуктом всім відомої гарбуза є гарбузовий сік. Користь гарбузового соку загальновизнана, не вимагає серйозних підтверджень, але давайте обговоримо цей дивовижний напій, необгрунтовано що не користується широкою популярністю в сучасній Росії. Щоденне вживання гарбузового соку забезпечить природне підвищення імунітету, надасть загальнозміцнюючу дію для ослабленого організму людини. Цей напій позитивно впливає на процеси жирового обміну, загальновідомо його благотворний вплив на функціонування серцево-судинної системи. Люди, що люблять гарбузовий сік, ніколи не страждають від зайвої кількості холестерину в крові. Навіть важкі хронічні захворювання, до яких схильні деякі люди, протікають зазвичай у більш легкій формі завдяки безперечну користь гарбузового соку при його регулярному вживанні.
Біологічно активні речовини, що містяться в гарбузовому соку у великій кількості, здатні за незначний час успішно відновити нормальний стан волосся, нігтів людини. При гострому простудних захворювань здавна використовували можливості гарбузового соку в якості надійного жарознижуючий засіб. Особливо доцільно використовувати гарбузовий сік разом з лимонним соком, натуральним бджолиним медом, як натуральне природний засіб лікування простудних захворювань.
Вченими-медиками достеменно встановлено, що біологічно активні складові гарбузового соку ефективно відновлюють нормальне функціонування печінки, очищають жовчовивідні шляхи. Також, при проведенні консультацій з лікарями-фахівцями встановлено, що існує велика користь гарбузового соку для людей, які перенесли вірусний гепатит.
При наявності каменів у сечовивідних органах, сечоводі, сечовому міхурі, в нирках, включення в щоденний раціон харчування гарбузового соку значно поліпшить самопочуття. Однак необхідна обов'язкова консультація у фахівця при існуванні каменів досить великого розміру.
Всі люди, охочі позбутися зайвих кілограмів, повинні обов'язково звернути увагу на користь гарбузового соку у вирішенні цього питання. Для позбавлення від зайвої ваги слід щодня вживати гарбузовий сік, наполовину розведений звичайною водою. Денна норма для вирішення проблеми ожиріння становить приблизно літр розведеного гарбузового соку. Цілком ефективно використовувати гарбузовий сік безпосередньо в розвантажувальні дні, при періодичності цих днів розвантаження раз на тиждень.
Взагалі, на світі існує більше десяти видів гарбузів, деякі з них є декоративною рослиною, не вживати в їжу. Лікарі-дієтологи обґрунтовано вважають, що овочеві соки є структурованими напоями, що дозволяють клітинам людського організму нормально функціонувати, гармонійно співіснувати.
У соку гарбуза досить високий вміст каротину, вітамінів А, К, В, Е, присутній в ньому аскорбінова кислота, солі цинку, мінеральні солі, білки, жири. Кількість вітаміну К настільки велике, що не існує іншого овоча, здатного за даними показниками зрівнятися з соком гарбуза. Користь гарбузового соку полягає в наявності великої кількості пектину, що грає вирішальну роль при обміні речовин в організмі людини. Випитий прямо перед сном склянку гарбузового соку забезпечить міцний, здоровий сон.
Для отримання найбільшого ефекту від даного напою важливо враховувати необхідну норму споживання гарбузового соку. Здоровим людям рекомендовано випивати натщесерце приблизно половину склянки свіжоприготованого гарбузового соку за півгодини до прийняття їжі. Гарбузовий сік - найдемократичніший напій по своїй доступності. Будьте здорові!
Коментарі
Дописати коментар