Корисні властивості руколи
Рукола стала улюбленицею людей сидять на дієті, так як в її складі міститься багато вітаміну С, а також йоду. Завдяки своєму складу ця рослина благотворно впливає на обмін речовин і відмінно тонізує організм, будучи справжнім природним енергетиком, виводить холестерин і підвищує гемоглобін. У цьому плані цікаво дізнатися корисний рецепт салату з руколою.
Рецепти з руколою
Приступаючи до опису різноманітних рецептів з цим невибагливим зеленою рослиною потрібно лише пам'ятати, що рукола дуже швидко пускає сік, а значить вживати приготовані салати необхідно відразу після приготування. Ця рослина відмінно поєднується з м'ясом, морепродуктами, сирами і овочами.
Рецепт салату з руколою і креветками
Інгредієнти:
- креветки - 10 шт;
- рукола - 250 г;
- маленькі помідори - 6 шт;
- сир пармезан - 50 г;
- оливкова олія - 2 ст. л;
- перець чилі - 1 стручок;
- бальзамічний оцет - 1ст.л;
- чорний мелений перець - за смаком.
Для приготування салату помидорки миються і розрізають навпіл, очищаються креветки, а рукола миється і сушиться. Підготувавши основні продукти варто зайнятися заправкою. Для цього подрібнений чилі перчик необхідно змішати зі спеціями і оливковою олією, додавши до інгредієнтів дрібно нарізаний базилік. В цьому маринаді варто потримати креветки близько півгодини, після чого можна переходити безпосередньо до приготування салату. Рукола кладеться в центр блюда, помідорчики в хаотичному порядку укладаються зверху, після чого блюдо поливається приготовленої заливкою. Залишається лише викласти зверху стружку пармезану і креветки нанизані на шпажки. Красу і смак цієї страви оцінять навіть бувалі гурмани.
Рецепт салату із сьомги з руколою
Інгредієнти:
- слабосолона сьомга - 5 шматочків;
- рукола - 150 г;
- помідорчики (черрі) - 10 шт;
- кедрові горіхи - 50 г;
- журавлина - 30 г;
- оцет бальзамічний - 1 ст.л;
- сіль і оливкове масло - за смаком.
Для такої страви руколу потрібно порвати на відповідні шматки і відправити в глибоку миску. Туди ж відправляються і розрізані навпіл помідори черрі. В цей же блюдо відправляється промита та просушенная журавлина, а також нарізані поздовжньо шматочки сьомги. Змішавши оливкова олія з бальзамічним оцтом заправку необхідно лише збити виделкою і посолити. Рясно полив інгредієнти цим маринадом, салат необхідно перемішати, після чого можна розкладати по тарілках. Зверху на кожну порцію потрібно покришити стружку тертих кедрових горішків. Такий салатик ідеально підійде до білого сухого вина.
Рецепт салату зі свининою, руколою і полуницею
Інгредієнти:
- свинина - 400 г;
- полуниця - 300 г;
- рукола - 30 г;
- лимон - 2 шт;
- олія оливкова - 6 ст. л;
- перець, сіль.
З лимонів необхідно вичавити сік. Половину цього соку потрібно змішати з 4 ст.л. оливкової олії, додати перець і сіль. У вийшов маринад на годину укладається нарізана смужками свинина. По закінченню часу м'ясо потрібно обсмажити з обох боків, використовуючи масло, що залишилося. Виливши на гарячу сковороду залишився лимонний сік і маринад варто лише довести суміш до кипіння і дати їй охолонути. У кожну страву слід нарвати руками руколи, викласти шматочки смаженого м'яса, додати порізану на дві частини полуницю і полити зверху заправкою. Смачний салатик готовий! Смачного!
Коментарі
Дописати коментар