Прекрасними натуральними засобами для позбавлення від виразки шлунка є овочеві соки. Можна використовувати картопляний сік: отримати його можна, пропустивши картоплю через м'ясорубку або спеціальну соковижималку, а приймати його необхідно по 50 мл вранці і вдень, або за рекомендацією вашого лікуючого лікаря. Крім того, ефективним вважається капустяний сік, який необхідно вживати по 50-100 мл 3-4 рази на день. Дуже важливо пам'ятати, що овочеві або фруктові соки, які ви використовуєте для лікування виразки шлунка народними засобами, повинні бути тільки свіжовитиснутими, максимум - вичавлені днем раніше.
Для позбавлення від виразкової хвороби можна використовувати такий натуральний продукт, як масло обліпихи. Його необхідно приймати по 1 чайній ложці за півгодини до кожного прийому їжі. Ще одним старовинним рецептом з використанням олії, є наступний: 1 кг вершкового масла розтопити в металевому посуді, потім додати 150 г подрібненого прополісу, добре перемішати і дати охолонути. Приймати по 1 чайній ложці за годину-півтори до їжі. Також, якщо у вас є настоянка прополісу на спирту, її необхідно приймати по 20 крапель в 100 мл теплої води 2-3 рази на день за годину до прийому їжі.
Лікування виразки шлунка народними засобами можна здійснювати за допомогою різних лікарських рослин і трав. Наприклад, можна подрібнити в м'ясорубці 200 грам свіжого листя алое, додати 1 склянку цукру і залишити настоюватися на 3 дні, потім додати 1 стакан червоного вина і залишити ще на добу. Приймати по 1 столовій ложці 2-3 рази на день. Ще одним старовинним народним засобом є настій подорожника, який необхідно пити як чай по кілька чашок на день. Аналогічним чином можна використовувати настій деревію або трави горця.
Іншими лікарськими травами і рослинами, які рекомендуються для позбавлення від виразки шлунка, є календула, корінь солодки, корінь аїру, корінь кульбаби, кора жостеру, меліса, ромашка, грицики і багато інших. Для лікування виразки шлунка народними засобами ефективним вважається наступний збір: в рівних пропорціях необхідно взяти звіробій, чистотіл, подорожник і низку, столову ложку збору заварити в склянці окропу, витримати 2 години в теплому місці. Приймати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за годину до прийому їжі або через півтори години після прийому їжі.
Коментарі
Дописати коментар